Posted on

Malaysian Free DNS Hosting

Aku merasa berbangga sekali dengan free DNS webhosting yang dikendalikan oleh bekas student UiTM sendiri yang sekarang ini sedang berkhidmat dengan MyCert dan aku rasa yang ni first malaysian free DNS webhosting kot. Sebab Sebelum-sebelum ni aku guna “afraid.org”. Website ini mempunyai kerjasama dengan Google malaysia dan atas permintaan aku mereka sedang mengusahakan untuk memohon dengan Google untuk menyediakan free webhosting sebanyak 2gb-5gb. Kelebihan website ini adalah lebih user friendly berbanding afraid.org dan lebih tersusun serta mengenakan cas yang lebih rendah kepada advance user yang memerlukan host domain yang lebih banyak.

What you can do?
E.g: if you register name.inter.net.my, you will be able to control all subdomain under name.inter.net.my

 

Layarilah http://www.zonestraits.com

URL Forwarding + MX record management
Zone Management
Name Server Pointing
Dynamic DNS + MX record management
Domain Parking + MX record management
Share your domain with public

Promotion
First 500 new registration will be registered under Promotion account (8 domains + 16 subdomains) (lifetime). First 300 registration with USD15/year will be registered under gold account (original price USD30/year). Please refer at members stats. Other question please mailto [email protected]

Members
Normal (Free) 5 domains + 10 subdomains
Classic (USD15/year) 15 domains + 30 subdomains
Gold (USD30/year) 35 domains + 70 subdomains
Platinum (USD50/year) 65 domains + 135 subdomains


RELATED POSTS

BACA :  RapidLeech Percuma – download laju daripada file hosting tanpa akaun premium

16 thoughts on “Malaysian Free DNS Hosting

  1. huhu trimas ak dh register eins.via.my 😀

  2. try la point kan ko punye DNS ke c2..

  3. haha cyberfly dh reserve domain jomphp.com nih

  4. okey thanks for the info.dah register dah. 🙂

  5. Camne nak point name server?
    Aku guna 000webhost sebagai webhosting..
    Xtau la nak point kan domain name.inter.net.my camne..
    Somebody help me please..

  6. Soklan ni kn tunggu cyberfly atau pitoya jawab sbb diorang lg pakar bab2 gini…

  7. To Anonymous:

    bile dah daftar tu, pastu da amek domain contoh : contoh.inter.net.my, pastu g kat Domain(s) akan kuar contoh.inter.net.my. klik kat contoh.inter.net.my tu akan kuar byk option ntuk setup. kalo ko kate ko da ade webhost, pilih URL Forwarding + MX record management pastu save services.akan ada Target URL, ko target la kat page depan ko nye sedia ada page tu. contoh : http://webaku.webhost.com/index.htm. letakkan title, keyword, meta and u are done 😀

    -selamat mencuba-

  8. I love you dude, thx a lot! ;;)

  9. cam ne nk tukar kn url blogspot tu plak? nk klik option setup ape? plis help me. *blur*

    intel_Inside´s last blog post..tips jawab exam

  10. rasanya dah ada tutorial tu.try cek balik.

  11. trima kaseh bro. sgt mghargainye.

    intel_Inside´s last blog post..tips jawab exam

  12. karya dari seorang anak kelahiran kelantan yang boleh dibanggakan

    piju´s last blog post..Steve Jobs’ 2005 Stanford Commencement Address

  13. Kpd sesiapa yang nakkan web hosting, dapatkan segera di http://www.ezyweb.us.my PERCUMA Domain Name, PERCUMA Website builder, PERCUMA DNS Management

  14. pembetulan… owner zonstraits bkn keje MyCert, tp [email protected]

Tinggalkan komen anda