Posted on

Laman terbaik untuk tonton dan download Korean/Japanese Drama

dwonload drama korea

Anda peminat drama Korea dan Jepun? Kalau anda masih mencari laman-laman terbaik untuk menonton drama Korea dan Jepun jom tengok beberapa laman berikut.

1. Maaduu

maaduu

Maaduu ialah laman tempatan yang membenarkan anda stream Korean Drama dengan mudah dan ianya percuma. Kami pernah menulis mengenai Maaduu dahulu : Maaduu.com – tonton drama Korea kesukaan anda secara percuma

Lawat : Maaduu.com

2. Dramacrazy

dramacrazy

Dramacrazy – memang banyak sangat drama Korea dan Jepun dalam website ini dan kualiti stream juga agak memuaskan. Diupdate setiap jam dan penuh dengan drama-drama baru dan juga lama.

Lawat : Dramacrazy.com

3. MyAsianCinema

myasiancinema

MyAsianCinema – tempat terbaik untuk muat turun drama Korea dan Jepun. Selain itu ada juga drama Taiwan, movie Asian seperti Thai, Indonesian, Hong Kong, China dan sebagainya.  Banyak cerita “rare” yang sukar dijumpai di internet boleh dijumpai di web myasiancinema.

Lawat : MyAsianCinema

4. MediumQuality

mediumquality

MediumQuality mempunyai banyak koleksi drama yang telah dicompress menjadi saiz kecil seperti 150-350MB untuk setiap episod. Kebanyakan drama di-compress dalam format MKV dan diupload ke dalam file sharing Mediafire.

Lawat : MediumQuality

5. Doramax264

doramax264

Seperti MediumQuality, Doramax264 juga mempunyai ratusan drama korea dan jepun dalam format compressed AVI, MKV atau MP4 dan setiap episod boleh dimuat turun dalam saiz kecil 150-350MB. Link juga boleh didapati dalam file sharing Mediafire dan Megaupload.

Lawat : Doramax264

6. Nomanymore

nomanymore

Nomanymore – khas untuk peminat tegar drama Jepun. Sentiasa dikemaskini dengan episod terbaru drama jepun dan disertai link meguapload serta mediafire. By the way, ada drama Hana Kimi 2011, baru episod 1, nak cuba tengok adakah best dan lawak macam drama Hana Kimi 2007 dulu.

BACA :  Membuat Speech Bubble dengan senang

Lawat Nomanymore

7. Jdramazone

jdramazone

Jdramazone – boleh dikatakan laman yang mempunyai koleksi drama Jepun paling complete. Drama paling rare pun boleh jumpa dalam web ini.

Lawat : JDramaZone

8. Darksmurfsub

darksmurfsub

Darksmurfsub ialah forum CTS (Community Translated Sub). Drama baru keluar biasanya nak tunggu subtitle agak lama, tapi dengan adanya CTS ini dalam masa beberapa jam drama keluar RAW anda dah boleh download subtitle english. Sangat bagus.

Lawat Darksmurfsub.


Drama-drama yang kami tengok sekarang :

drama city hunter

City Hunter – ada spy, hacking, terrorism, politik dan bermacam2 lagi. Sangat recommended.

rebound drama

Rebound – drama mengenai wanita yang asalnya gemuk menjadi kurus demi lelaki yang dicintai. Tetapi, jika dia gagal melawan nafus makan, dengan mudahnya badan akan menjadi “rebound” gemuk balik. Sangat lawak dan sweet juga.

hana kimi 2011

Hana Kimi 2011 – pernah tengok drama Hana Kimi 2007? Yang ada Ashiya Mizuki, Nakatsu dan Sano itu? Ada remake terbaru drama popular ini untuk 2011, baru keluar episod 1 kami tak pasti adakah best dan lawak macam Hana Kimi 2007.

Kalau anda suka post ini share dengan rakan2 facebook, twitter dan blog anda. Terima kasih 🙂


RELATED POSTS

40 thoughts on “Laman terbaik untuk tonton dan download Korean/Japanese Drama

  1. geek boy pun layan drama korea? huhu… feveret aku mediumquality n darksmurf! baru je on air dah ada link download dah… haha…

    city hunter x leh lawan iris. kadang2 bosan… cite jepun plak ak x layan. rebound? hmm.. nk try tengok la. 😀

    1. kadang2 layan drama korea…aku more layan drama jepun actually

      1. yupp… story jdrama lg bes dr kdrama

    2. mcm mnew nk download,,,x pndai la,,,tlong ajar

  2. hahaha!

    apa yang kau suggest dalam bookmark list aku sekarang ni.

    btw, http://korean4vn.com/home.php

    wkwkwkwkkw

      1. aku pun tak perasan benda last updated tu.
        masuk pun sebab nak cari drama lama lama.
        hehe

        😀

  3. dramacrazy cannot open la..

    1. silap…dramacrazy.net bukan .com aku dah fix

  4. j drama rulezz!! aku tak minat korean drama..

    1. tau xpew…lagipun banyak cite j drama amik dari manga..tu y terbaik!!!

  5. HanaKimi yang dah cukup best tu pun nak remake jugak.. adoyai.

    1. haa tu lah…tapi pelakon baru ashiya mizuki tak comel macam dulu…sad:

      1. X jadi nak tengok.. 🙁

        1. try je tengok episod 1 dulu

      2. dh tgk ep 1.. tgk hero ngn heroin, trus hilang mood.. hahahhaha… yg 2007 punyer jgk paling best! ni nk tnggu yg korea punyer plk.. mcm best… to the beautiful you… ^^

  6. Anda memang terbaik! Sumber lagi untuk koleksi JDrama ku!

  7. drama NINJA yg lama tu ada ke? 🙂

    1. NINJA mana satu? cuba bg link wiki nanti aku usha

  8. ada lagi satu laman yg terbaik
    aznv.tv..hehe

    1. trimas…nanti aku tengok

  9. TUMPANG TANYA BOLEH?SAYA TAK PERNAH DOWNLOAD DRAMA KOREA DALAM MANA2 WEBSITE (TAK PANDAI SEBENARNYA.HIHI).SUMA WEBSITE NI DOWNLOAD FREE KE?

  10. selalu, aku ambil kat mediumquality aje. hehe..

  11. camne nak tgk movie kat maadu dgn subtitle nye skali erk? 🙁 🙁

  12. dekat mana nk download korean drama with HQ/Hd??

    macam holden’s page tapi skg site tu da closed to invited readers jek.

    thank you

  13. aznv.tv tue xleh download eh?

  14. bleh tunjuk cerita korean yg best

  15. emm,,,apesal citer yg dlm laman dramacrazy.net cm xcomplete jer???

  16. EMM..KENAPE LAMAN KIMCHidRAMA x tersenarai…Aigoooo…xPTOT
    DEKAT LAMAN TOE LAGI GEMPAK..
    SUME CITE BARU ADE KAT CITU..
    DA LA LAJU,PASTOE TERANG..>_<..(HD)
    XDEW LA TENSIOnnnn SGT NAK TUNGGU DOWNLOD..AHAKKKSSS!!!

    WEBSITE : KimchiDrama…
    Watch Korean and Taiwanese Dramas with English Subtitle
    ….YAY finally ! 😀 thank you Kimchidramas ! ;D
    Awesome love this website…
    …well, it's incredible how fast you are Kimchi !
    Site is Best Viewed in Firefox…
    deABAK!!!

    ..MESTI TENGOK….KAT WEBSITE NI..

  17. rooftop prince , my girl, miss ahnjumma terbaik..
    kalau nak cepat download install idm(internet download manager yg free dulu)

  18. nak tgk cerita the tower.. tp sush nye nk cari.. sape tau cerita 2.. bg tau sye.. tq

  19. alamak sume opis dh blocked..camne nie….

  20. nk dowload citew full house 2 cm new?????xdpt lar

  21. camne nak download citer pasta

  22. kepingin nak tengok tp macam mn caranya

  23. someone help me please? mcm mane nk download kdrama ek.. tlg jelaskn one by one, step by step.. x reti la nk download.. t.q..

  24. admin tolong cadangkan web mana yg boleh download HD file MP4

    1. kalo carikan crita pinocchio yang boleh download pon ok la

Tinggalkan komen anda