Posted on

Koleksi tema Vista terbaik pilihan JomPHP

Sebenarnya dah lama saya post benda nih kat forum lowyat..tapi rasanya rugi kalau tak share dengan pembaca-pembaca blog JomPHP ๐Ÿ™‚

Kepada yang tercari-cari Vista themes untuk didownload atau dah bosan dengan Vista Aero interface,koleksi ni merupakan alternatif terbaik yang pernah saya gunakan ๐Ÿ™‚

Visual Style nih hanya untuk Windows Vista saje..so sape2 yang tak pakai vista tu boleh tengok gambar je la ๐Ÿ˜›

Segala visual style dlm post nih dikreditkan kepada author visual style tersebut ๐Ÿ™‚

Cara untuk gunakan visual style nih boleh didapati di bawah sekali.

Product RED Complete Vista Theme

http://thedarkenedpoet.deviantart.com/art/…-Theme-97908798

Steel Flash

http://steel89.deviantart.com/art/SteelFlash-Final-92817496

NV2

http://invaderjohn.deviantart.com/art/NV2-Final-88803189

Vista Aeroshine

http://patrickgs.deviantart.com/art/ShineVS-75019360

Transblack

http://invaderjohn.deviantart.com/art/Tran…NAL-v1-82914600

Zeus OS X : Spirit of Leopard (10+ Mac Style Themes for Vista)

http://zeusosx.deviantart.com/art/ZEUS-OS-…EOPARD-79282673

Aero Diamond

http://r0under.deviantart.com/art/Aero-Dia…-Final-69663294

Satin2

http://michel8170.deviantart.com/art/Satin2-64793721

Cara untuk install Visual Style :

1.Masuk Tune Up Utilities 2008

2.Pilih Customize – > Tune Up Styler

3.Install Visual Style from file


RELATED POSTS

BACA :  Tarikh pelancaran Windows 7 final dan download Vista Service Pack 2 (SP2)

25 thoughts on “Koleksi tema Vista terbaik pilihan JomPHP

  1. salam
    aku suke wallpaper red
    leh ko send kat aku?

    1. salam..wallpaper tu dah ada skali ngan themes kat link download tu ๐Ÿ™‚

  2. aku pakai xp
    kalau boleh aku nak wallpaper je
    send pakai ym boleh kan?

    1. malangnya aku kat rumah kawan aku :mrgreen:

  3. Lawa lawa.. tp aku still nak pakai XP. Lagi laju… (1 Gb je aku ade)

    1. setuju..xp mmg lagi laju dari vista..terutamanya masa copy file ๐Ÿ˜•

  4. utk xp nye xde?

    1. Theme ntuk xp ada bnyk sgt…

      Ad masa ak wat artikel theme2 xp yg terbaik pilihan jomphp lak ๐Ÿ˜‰

      1. aku guna gak la theme utk XP. tapi klau ko buat artikel aku nak usha sbb mana tau ada lagi cun untuk aku pilih ๐Ÿ˜‰

  5. aku ada install vista hari tu.(pirate punya.hehe) mula-mula kekok skit. pastu aku jatuh cinta lak.hehe… tapi aku terpaksa install XP balik sebab aku TERupdate patch genuine vista…huhu

    ps: Vista Ultimate ori sekarang berapa RM dah ye? hmmm… ๐Ÿ˜‰

    1. hehe tak tau la brape yang ori..anyway alang2 ko install vista tu,pastikan guna dvd yg mmg dah built in sp1..mmg beza byk perfomance dengan vista tanpa sp1 (walaupn install sp1) manual..tu dari pengalaman aku sendiri la..ada 2 keping dvd vista ahem ๐Ÿ˜‰

  6. adus..llawo r bro…xder link ker nak donlod..leyh x kkongsi?? (L)

  7. bro..link kat bwh tu mmg utk download..klik dan redirect ke author homepage.kat situ ada download.. ๐Ÿ™‚

  8. kalau x pki tuneup utilities nak install cara manual macamana?

  9. bro boleh rujuk kat http://steel89.deviantart.com/art/SteelFlash-Final-92817496

    tengok kat “Before use this visual style”

  10. boleh bagi tune up utilities product key? ๐Ÿ™‚

    1. add ym aku cyberflyx ๐Ÿ™‚

  11. ak ni bdk baru blaja..
    nape klu download dye msuk winzip ek..ak tak brape phm ler…tlg ak.. ๐Ÿ™‚

    faizยดs last blog post..Cicak Man 2 VS Los dan Faun

  12. dia masuk dlm zip sbb boleh kecikkan saiz fail tu.(compressed).
    dan boleh letak2 byk fail kepada satu fail (contohnya buku dlm bag)

    1. emm..
      klu camtu camne nak gne bnda theme tu….camne nk install.. :-S

      faizยดs last blog post..Cicak Man 2 VS Los dan Faun

      1. Dalam tutorial tu dah ajar cara nak install :-S

  13. sowi byk tnye…
    sy download dh bnda ni..tp dye tersmpn dlm winzip…
    sy bkak Tune Up Utilities 2008..
    tp nk add folder tu tak leh..amik kat tersimpan winzip pn tak leh..sowi klu soklan ni terlampau bodoh..sy bdk bru blaja..hehehe

    faizยดs last blog post..Cicak Man 2 VS Los dan Faun

  14. ko bukak winzip,pastu extract bende tu..

    1. apsal?
      einz_trigger…

Tinggalkan komen anda