Posted on

Kaspersky Antivirus/ Internet Security 2010

KASPERSKY_evo-1 

Kaspersky telah melancarkan versi beta terbaru bagi perisian antivirus popular mereka iaitu Kaspersky Antivirus (KAV) dan Kaspersky Internet Security (KIS) 2010.

Anda yang masih menggunakan versi lama seperti versi 6, 7 dan 8 (2009) bolehlah mencuba versi terbaru ini, walaupun masih beta tapi sepatutnya boleh berfungsi dengan baik.

Kepada pengguna Windows 7 beta dan rc, anda boleh mendapatkan Kaspersky versi technical preview dan yang menariknya, tempoh percubaan diberikan dalam tempoh 6 bulan, satu tempoh yang agak panjang juga tu.

Screenshots Kaspersky 2010

kis 2010

Download Kaspersky 2010:

  1. Kaspersky Antivirus Personal 2010
  2. Kaspersky Internet Security 2010

Screenshot Kaspersky Antivirus Technical Preview for Windows 7

kav windows 7

Download Kaspersky Windows 7

Pengalaman menggunakan Kaspersky selama beberapa tahun meyakinkan saya bahawa inilah perisian Antivirus terbaik untuk pengguna Windows. Dah bermacam2 jenis perisian lain saya cuba seperti Bitdefender, Avira dan AVG dll tapi hanya Kaspersky yang memberi impresi yang baik pada saya.

Kalau anda memerlukan activation code atau lesen dalam bentuk key, anda ada dua cara untuk mendapatkannya.

  1. Beli secara sah, samada kat kedai atau secara online. Paling murah boleh dapat dalam harga minimum rm10.
  2. Guna key pirate/warez/keygen. Free saja cuma kena pandai google. Tetapi anda menghadapi risiko lesen kena blacklisted sebab ramai sangat guna dah tentu kaspersky block.

Saya ada program kaspersky trial reset, biasanya trial version 30 hari sahaja, dah habis 30 hari tak boleh guna dah. Tapi guna ini anda boleh reset balik tempoh trial tu maknanya anda boleh guna free trial sampai berapa kali pun. Anda boleh google sendiri atau kalau nak, sila follow @einztrigger di twitter dan hantar direct message dengan tajuk β€œkaspersky trial reset” dan saya akan bagi link download kepada anda.

BACA :  Disable Kaspersky 2011 compatibility check

Apa2pun langkah terbaik ialah menggunakan lesen yang sah, reasonnya, anda pun tahu piracy itu tidak baik bukan?

Kalau lesen RM10 ataupun rm20 setahun dah cukup berbaloi kan? Dari membazir duit beli rokok atau topup berpuluh2 ringgit kan baik gunakan sedikit wang itu untuk memberi perlindungan kepada komputer anda.

Peace, and out. Follow me!


RELATED POSTS

43 thoughts on “Kaspersky Antivirus/ Internet Security 2010

  1. wah..bagus..bagus..aku dh pakai kaspersky untuk window 7 skrg..tp lps 6 bulan nanti kena belila key dia. :tongue:

    1. aku pun pkai kaspersky win 7 gak…6 bulan lama lagi tu…haha 😎

  2. ok nanti try hohoho..nak tunggu mcafee ni abes subscription dulu..huhu

    1. Oh ada orang pkai mcafee rupanya πŸ˜†

  3. yeah!aku mmg dok tnggu kaspersky baru ni..
    aku setia pada kaspersky..terbaekk!!

    1. kaspersky terbaik!!! πŸ˜†

      haha

  4. aku tetap setia kepada avira sebabnya KAV/KIS amat melembapkan PC aku walaupun processor+RAM dah cukup power… tak tahu nape la berat sangat rasa PC bila pakai antivirus ni… hurm…

    anyway satu langkah baru untuk Kaspersky untuk lebih maju bersaing… dah byk technical preview ni aku usha… tak sabar bila MS Office 2010 akan dilancarkan versi full…

    1. Spec lappy aku xdelah power tapi aku x pernah rasa kav/kis memberatkan pulak..

      haha aku pun dah try ms office 2010 technical preview leaked tu…tnggu full version kuar la…dalam tahun ini jugak kot…

  5. Wah…thanx bro, ak mmg dah lama nk try, tp asik xcompatible dgn Win7…ni dh ade mmg best r :biggrin:

  6. Kaspersky bagus, tapi heavy on computer la. I’m using it on my desktop, but on my lappy better stick to free AVG je lah.

    1. kenapa tak guna AVG pro terus kat lappy tu bro? :cwy:

      1. Sebab AVG pro lagi berat dari kaspersky. Tapi selalunya kalau tengah multitasking selamba je bogel jalan2 kat internet, turn off trus antivirus πŸ˜‰

  7. Aku baru order minggu lepas 7 lesen original Kaspersky 2009.Murah je rm10 satu πŸ˜† πŸ˜†

    1. Emm, ko order kat ne tu??
      murah tul tu..

  8. Emm, berat x kaspersky 2010 ni??
    aku nye guna yg 7 tu jer..
    dah try guna yg 9, tp berat tul..

    1. Kaspersky yg baru lagi laju dan ringan dari yg lama…ikut pengalaman aku la… :cheerful:

      1. Emm, kalu ikut logiknye..
        yg baru lg bagus dr yg lama la..
        tp aku hairan, bila aku guna yg baru, lg berat laptop aku ni, padahal ram 3g dah… terus tukar yg lama..

  9. dulu2 kaspersky berat kot. x sesuai ngn laptop 512mb ak ni. haha. tp KAV 2009 smooth je . so far aku stick ngn kaspersky lagi. berbaloi beli key walau utk setahun.

  10. mcm2 benda baru kat website nih. mcm mana buat frame jomphp tu?

    1. frame jomphp? maksud?

  11. aku guna bitdefender sekarang. cuba beralih angin daripada avira ke bit.

    dulu aku mmg fanatik giler ngan kaspersky tapi disebabkan time tu pc aku masih ditahap lemah, terpaksa korbankan.huhu :biggrin:

  12. bro eins share r skali ms office 2010 tu :biggrin: technical preview pn layan jek

  13. salam. erk.. semua dh cuba? apsal bl sy cuba xjd pon? die still tulis kaspersky version 8.0.0.506

    1. salam…silap install la tuh…patut version 9.0.0.459 beta…

      dalam softpedia pilih yang beta ntuk ver 9 atau 2010…

  14. aku x gemar kaspersky..aku gemar norton internet security oem..

    hehe….
    .-= zulfitry.com´s last blog ..Apabila Lalat Menjadi Mangsa Mr Presiden =-.

    1. Even norton bagi free pun aku x akan guna…hahah πŸ˜†

  15. Betul Eins, kalau bagi free Norton, saya pun sama takkan guna :tongue:
    The best so far adalah Kaspersky!
    .-= annamir´s last blog ..Hening Pagi di Tasik Huffaz =-.

  16. UPDATE:
    Kalau pergi kat kaspersky.com/windows7, sekarang dia dah tak keluarkan lagi KAV Technology Preview (yg lesen 6 bulan tu), dia gantikan dengan “Kaspersky Anti-Virus 6.0 for Windows Workstations MP4 RC1” katanya khusus untuk win7 versi RTM! TAPI jgn tak tau, lesen trial untuk yang ni akan expired pada 23/10/2009! πŸ™

    p/s: Aritu saya ada jumpa link utk kita buatkan Kaspersky KEY file drpd original lesen kita, tapi puas cari tadi, x jumpa la pulak! Anyone could help me?

  17. akue lak pkai nod 32
    recommend 4 all new user
    bes n ringan, most important thing,
    feel safe wif this antivirus :biggrin: :heart:

  18. salam bro semua..mohon batuan…sy dah install kespersky itenert security tapi dia ade b note remove AVG8. sy dh uninstall tapi cam tue gak..ade cara lain x?

  19. mmg berbaloi beli kaspersky ni..saya ada jual kaspersky internet security serendah KIS=RM25 untuk satu lesen dan kav=RM22. untujk maklumat lanjut boleh layari laman saya http://9down.slipkorn.org :biggrin: :ninja:
    .-= janggut.ubuntu´s last blog ..Kaspersky 2009 & 2010 Original License =-.

  20. mmg bebaloi gne KIS yg ori,, mura gler license die.. aku beli baru je Rm 25 jnis unreg.. bkn reg key k.. hhuhuh sape nk add ym aku k… [email protected].. mari2 murah,, sementara stok masih ada.. original pnyer. ada 20 code.. & de warranty

    1. Setau aku kalo unreg key orang jual rm10-rm12 je? ko punya rm25 tu biasa reg key punya price

      1. mne nk cari yang rm 10-12 tu ek? aku da puas cari. xjumpe2 jugak

  21. eh,, ye ke.. da lg mura.. nie pn,, org kasi.. sebat jela.. die soh tlg jual kn..
    ade ke rm10-rm12???

  22. ko dpt kt ne???

    1. ko tengok orang jual kat putera.com lg murah…around rm10-12 je unreg key πŸ˜€

  23. 2 time promosi la,, skang rm15

  24. leh bg link tak ke web site tu. pesal putera.com tu takde?

  25. aku nak tggu full version dulu baru laa bli..aku bab2 cmne lbh rela habis duit jnji bbaloi..
    .-= arrizz´s last blog ..Perlukah aku ada akaun Twitter? Ya, aku perlu! =-.

  26. salam..

    dulu sy guna kaspersky 2010, kalu time upadete je lembab betul… kdg2 0.1kb persaat… sakit hati betul :angry: … sy terus uninstall kapsersky dan guna avira… kalu update avira sgt laju :biggrin: … average 100kb persaat… sy guna maxis broadband max download sampai 7.2MB/s. 😎

  27. I’ve been using KIS, but the license has expired now so I’m using Avira
    .-= freeware-utility4u´s last blog ..AVG Free Edition 90 =-.

  28. Mana nak dapat yang murah yer?

Tinggalkan komen anda