Posted on

JomPHP Youtube Downloader

jomphp youtube downloader

JomPHP Youtube Downloader, ialah satu laman untuk memuat turun video youtube yang dibangunkan oleh EiNS menggunakan skrip php. Ianya senang digunakan, siap ada penerangan cara2 menggunakannya dalam bahasa Melayu lagi.

Tujuan JomPHP mewujudkan laman ini adalah untuk mempermudahkan lagi mereka terutamanya pembaca JomPHP dan pengguna internet di Malaysia untuk me-muat turun video2 kegemaran masing2 dari laman Youtube.com.

Untuk menggunakan JomPHP Youtube Downloader,

1. Masukkan id video youtube yang anda tonton, contohnya anda menonton video http://www.youtube.com/watch?v=4akNUE_lyfc maka id video ialah 4akNUE_lyfc.

jomphp youtube downloader 2

2. Pilih format video yang anda ingin download, ada 3 jenis format video iaitu flv, mp4 dan 3gp. Video format mp4 mempunyai kualiti yang lebih baik dari video flv. Video mp4 hd mempunyai kualiti terbaik dari segi video dan audio, saiznya agak besar tapi hanya sesetengah video saja yang ada dalam format HD. Anda boleh tengok video2 hd youtube di Youtube HD.

Manakala format 3gp mempunyai kualiti yang agak rendah tapi ianya sesuai untuk telefon bimbit anda, nokia, SE, samsung, semua boleh main format 3gp. Selepas itu tekan butang muat turun video.

jomphp youtube downloader 3

3. Nah, hanya perlu tunggu video yang anda download itu siap dan selepas itu bolehlah anda tengok puas2 di dalam pc atau transfer ke telefon bimbit anda. Senang bukan?

Laman web JomPHP Youtube Downloader ini dibuat suka2 oleh saya, tak sampai sejam pun buat ini. Segala kredit telah saya letakkan kerana saya kurang suka buang link kepada pencipta asal.

Selamat mencuba kepada anda yang belum tahu. Rajin2lah forward kepada rakan2 ya! 🙂

edit: Anda juga boleh menggunakan youtube video download di page Youtube Download.


RELATED POSTS

BACA :  Download anime, drama, video klip dll daripada Veoh

37 thoughts on “JomPHP Youtube Downloader

  1. X ramai tahu yang boleh download video 3gp dari youtube…boleh transfer terus lam phone tanpa perlu convert2 😎

  2. well done.. bagus2.. pasni bleh la pkai yg versi jomphp plak.. selalu donlod pkai yg kat web keepvid.com tu je..

    1. Haha sila2…boring guna keepvid try yg versi jomphp plak…

      saja2 customize baru la xde plain sangat web utube downloader tuh 😆

  3. Wah…cayalah :w00t:
    Tp kan, kalo tgk kt Youtube skang dah ade button ‘HQ’ or ‘HD’ berdasarkan video asalnya. MP4 mmg lebih baik, tp sekiranya dpt dwld Mp4 dr ‘HQ’ or ‘HD’ youtube adalah lebih bgus… :whistle:
    Setakat ni xde lg site yg dpt buat. Kalo
    JomPHP Youtube Downloader boleh mmg Gempaq ar… :biggrin:

    1. HD video utube hanya pada sesetengah video saja…emm nanti nak try customize script tu, tengok dpt ke download yg HD punya :biggrin:

  4. to lukemanz..
    HQ ngan HD boleh didownload menerusi IDM..
    x ada website yg nak wat cam tu..
    mungkin dia org x nak wat sbb adanya IDM..
    ditambah lagi IDM ni memang speed pun mantap, ramai pengguna..
    harap2 jomphp youtube downloader servicenya pun mantop.. :whistle:

    1. Bro, jomphp youtube downloader dah boleh download video HD…hahaha…jangan kata xda website yg nak buat camtu…

      btw keepvid xleh download 3gp n HD video lagik 😎

  5. Korang boleh download video mp4 HD dari youtube sekarang…

    cuba try dengan video nih:

    http://www.youtube.com/watch?v=vi1rMw-2hx4&fmt=22

    ambik id vi1rMw-2hx4 dan pilih Mp4 HD dan tekan muat turun video… 😆

  6. bandwith gano?kalu parok aku keno delete utube downloader nih.

    1. X guna bandwidth mano…oghe dia kata ringan je…lgpun fungsi dia hanya fetch download link dari server utube je 😎

      1. atau mu rasa embed iframe tu bazir bandwidth…nati aku delete code tu…???

      2. nati aku monitor bandwith.kalu naik byk aku ryk.weh acu print screen step install windows xp.virtual box aku punoh, uninstall pn tokleh guno jgk.

        1. Keseluruhan webpage hanya 150kb…lgpun simple php function n curl je…tak berat kot…hehehe

          aku dah buang iframe tu 😎

  7. wah hebatlah EinS buat script download sendiri.Bolehla aku try nti sebelum ni aku guna userscripts je mcm kat http://tinyurl.com/lbpr3l

    1. bukan script sendiri.tapi host script.baca betul2 nanti ada yg salah faham.

      1. Aku x buat script sndri..kalo tengok page tu ad bg link kredit dah…

        aku buat pengubahsuaian dari segi appearance…edit php n css…

        btw aku gak tambah function download mp4 hd…script asal xleh :biggrin:

  8. Wah…xsampai 24 jam ak buat komen dh ade HD….bgus3x :w00t:

    1. Sedikit pengubahsuaian saja, nak tambah fungsi hd download 😆

      sbnrnya aku kurang setuju dgn komen reader kat atas tu, pas baca komen dia terus on the spot aku edit script…

      kan dah tulis kat atas tu, untuk mereka yang belum tahu…ini dok promo IDM, aku pun tau guna IDM boleh :getlost:

      in fact mcm2 cara download aku tau…buat jomphp youtube downloader suka2 je, tak guna modal dan tak bawak untung…nak try boleh ja, tak nak try sudah :whistle:

      anyway ari ni hits ke page tu tinggi gila, thanks SU 😆

  9. kalo tube8 die leh fetch video x? :devil:

    pastu ade site2 cam 4tube ngan wiseVid xleh grab diorg nyer video. ada cara?

    1. tube8 guna downloadhelper/flashgot/idm ler…

      Utube.jomphp.com ntuk video youtube jer…hehehe :happy:

  10. chaiyo2!

    teruskan teknologi2 terkini camni :biggrin:

    ini lebih bagus dari downloader site yang aku selalu guna.

    keep up eins! 😆

    BloggerDaily´s last blog post..Provide Subscription for Your Readers

    1. ok thanks bro…

      kami di jomphp akan sentiasa membawakan yang terbaik untuk readers semua 😎

  11. Syabas, bro memang terbaik…saya respek kerja2 bro dan jomphp :cheerful:

  12. ini adalah salah satu dari pelbagai youtube downloader kat dunia nih
    sesiapa yang tak tahu nak download dari youtube lebih senang..gunakan hidmat dari jomphp
    yehaaa

    1. btl ke ni? jgn wat citer tahyul lak..tunjuk ajar ku sifu…

  13. seronok pulak aku membaca komen nie. btw, *thumbs up* best pulak ade mende alah nie.

    walaupun biasa-biasa aku guna IDM sahaja untuk download video dari youtube.com

    darkk´s last blog post..Bosan

  14. mudah giler.. siap bleh convert… thanks eins…!

  15. Bagus gak ni..
    tp aku skrg guna IDM jer..
    baru jer try guna..
    laju jer download..

    Magazine Blogger Templates´s last blog post..Tomok Anak Melayu Boleh Becomes Actor

  16. woi sape tau nk download menatang ni? tlg ajar aku wei..
    :blink:

  17. wow!..sempoi lah downloader nie..sokong dan gune hasil kerja org malaysia..ehehe..siap ley convert gituu..bro ein..ley ke aku pomot kt blog aku yg msh baru tu??..aku credit kn kt ko ok?…ehehe..
    .-= apeace´s last blog ..Kisah Ayah =-.

  18. […] utube Malaysian hand-made web-based application.. click here for quick tutorial and click here to use it.. The Voice From An Observer, Echoing Through […]

  19. woi dah la web kau tak best hahaha :devil: :ermm:

    1. web ko best sgt ke?
      dengki tol

  20. idm tu adek aku pon reti..

    tp pe yg bro eins ni wat mmg sesuatu yang rock ….–kelainan dan senang digunakan….caya la bro :biggrin:

  21. dah try bnyk kali dah tp x dpt2.
    mcm mana ni eh? :wassat:

  22. aku try x bleh pun..?? knp ek..??

Tinggalkan komen anda