Posted on

JomPHP web hosting – hosting percuma dengan sokongan ke atas WordPress, Phpbb, FTP dll

jomphp web hosting 2

Dah lama saya draftkan post ini, baru hari ini terasa hendak publish. Kali ini, saya hendak memperkenalkan perkhidmatan web hosting JomPHP, yang anda boleh guna secara sesuka hati secara percuma.

Walaupun percuma, fungsi hosting ini adalah canggih seperti hosting berbayar. Install wordpress, joomla, phpbb serta skrip2 popular lain dengan semudah satu klik. Ada interface vistapanel seakan2 cpanel dan directadmin memudahkan anda menguruskan akaun hosting anda. Anda juga boleh gunakan custom url ataupun domain hosting tersebut. Jom pakat try, berbaloi-baloi ya!

Kami di JomPHP mahu lebih ramai pengguna celik IT dan melahirkan ramai bloggers yang berpengetahuan tinggi serta berwibawa, itulah tujuan utama perkhidmatan free hosting ini dibuat. Kami berharap perkhidmatan ini sedikit sebanyak dapat membantu ramai orang yang tidak berkemampuan membeli hosting berbayar untuk membuat blog atau website sendiri. Perkhidmatan ini lebih kepada kegunaan masyarakat dan kami tidak mengutip sebarang bayaran mahupun mendapat untung daripada perkhidmatan ini.

Fungsi2 JomPHP free web hosting;

250 MB disk space
Vista Panel
Web mail

6 GB Monthly transfer
Password protected folders
POP email accounts

3 MySQL databases
Automatic installer
Park Domains

5 Add-on domains
FTP account
Php MyAdmin

5 Sub domains
Browser File manager
Clustered servers

Ada 250mb disk space, 6gb bandwidth, sokongan FTP, Automatic script installation, mysql phpmyadmin dll.

Jika anda ingin membeli domain dan hosting sendiri, serta berimpian menggunakan blog wordpress dan membuka forum berasaskan phpbb, saya sarankan anda semua mendaftar menggunakan JomPHP free web hosting ini.

Cara menggunakan JomPHP free web hosting; sign up dulu:

image

Selepas itu, check email anda untuk activate. Kalau tiada confirmation email dalam inbox maka cuba periksa spam folder anda. Selepas itu anda akan mendapat butiran2 pendaftaran anda seperti di bawah.

jomphp 0lx

Post selepas ini saya ajar cara nak install wordpress pula di hosting ini; selamat mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Cara disable Facebook & Friendster email notification

60 thoughts on “JomPHP web hosting – hosting percuma dengan sokongan ke atas WordPress, Phpbb, FTP dll

    1. Ftp boleh 😀
      cuma uptime x jamin 100%

  1. kepada yg belum merasai hosting berbayar dan belum menggunakan wordpress adalah sangat digalakkan mendaftar.. hoho.. bagus la kamo eins.. beso space yg kamo ada eh? da upgrade??
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Memasang Adobe CS4 Master Collection Pada Windows 7 =-.

    1. Aku buat nie tak guna apa2 modal pun 😆
      emm kalo space jomphp.com nie memang dah upgrade…bandwidth pun dah upgrade…dapat tampung increasing visitor2

  2. wa! baguslah buat amal jariah ni…
    lagipun dapat membantu rakyat Malaysia untuk lebih ramai mendalami bidang ni
    🙂
    .-= loq´s last blog ..Guru menggunakan kelas untuk menyebarkan fahaman politiknya =-.

  3. Slalaunya yg pree ni byk songeh skit.. :getlost:
    .-= KertaZ´s last blog ..Ramadhan datang lagi.. =-.

    1. Oklah, bukan aku caj pun :pinch:

  4. Okeh la hosting nie. No bad ar. Walau pun free, dan tak boleh utilize banyak-banyak. At least, buleh la budak-budak blogger nak acu try test wordpress kat hosting nie.

    Belajar-belajar wordpress kat sini dulu ke sebelum beli hosting sendiri.

    Atau nak tengok apa yang ada dalam cpanel ke ape ke.

    Buleh la test sendiri. Tak salah pun. Aku dah try. 🙂
    .-= darkk´s last blog ..Petang, Spongbob, & Tiga Dot. =-.

    1. Terima kasih kerana mencuba hosting pree ini 😆

  5. Salam..

    bolehla setakat nak cuba2.
    thnks atas usaha ni.
    nanti anem promo kat kawan2, sape yg nak blajo web2, guna wordpress tu, try sni dlu .

    heee..

    salam ramadhan, jaga kesihatan 🙂
    .-= arnamee´s last blog ..Gila ? – ARAH TUJU BLOG. =-.

  6. eins…bt la tutorial khas for truly newbie nk try bidang nie…mcm aku nie ke..hahaha~ :angel:

  7. Woah !! usaha baik !! tapi gua bercadang utk beli domain name dari blogger.com .. (jadi x perlu hosting lagi kan ?)
    .-= eldy´s last blog ..Jam blogspot : Bunkface =-.

    1. Buat apa beli dari blogger.com? Beli domain dari hosting provider local sudah la…senang nak urus pape nanti
      .-= EiNS´s last blog ..Besday kawan aku =-.

  8. err…blogger tak bleh ke? urm..kene switch la gamaknye..tapi.. alah!! xleh setting ke? Kepingin nak gune domain dari dulu ag..

    ps: Sesungguhnya aku begitu daif tentang domain ni.. maybe you should post tutorial bout this 😉
    .-= are-pa´s last blog ..Tag Tog Tig =-.

    1. Nak guna domain boleh aja guna mana2…x kira blogger ke, wordpress ke, dll…

      hosting jomphp ini untuk ko guna if nak cuba n experience bagaimana interface, fungsi2 hosting…

  9. eins..
    aku x pkar sangat dlam creating website nieh..
    yang free hosting nie..domain dier camne??
    .com ke .jomphp.com

    1. Default dia akan jadi http://namakau.jomphp.0lx.net tapi dalam vistapanel ko boleh pilih domain2 lain atau guna domain sendiri…nak guna .co.cc pun boleh

  10. Eins ada jaminan tak.manalah tahu tiba-tiba meletupkah habis komputer terbakar. :angry:
    .-= safar´s last blog ..Mesej Daripada Dr. Anasufiza Berkenaan H1N1 =-.

    1. Melampau lah tu meletup pulak…haha
      xde apa2…hosting tu bagus n dijamin berkesan :happy:

  11. memang nice! lebih ramai yang mampu nak cube lepas ni!

    keep up JomPHP! :cheerful:

  12. Pelik juga? kenapa JomPHP web hosting offer pakej yang free banyak? Cuba fikir elok2. :biggrin:
    .-= al-farabi´s last blog ..Kemunculan AVAST 5.0 Free AV dinanti-nantikan oleh user… =-.

    1. Haha…musykil apanya bro?

  13. Bagi newbie leh try apa yang diberikan percuma oleh jomphp.
    :biggrin:

  14. salam..
    aku da try sign up..
    pki gmail..
    tp activation e-mail xsmpi la..
    cmne eks?

    1. Cuba check dalam “spam” biasanya activation mail sampai dalam masa sekejap je…

  15. oke2..
    da dpt2..
    thx
    😆

    1. Tak try install wordpress, joomla dll ke?
      .-= EiNS´s last blog ..Besday kawan aku =-.

  16. eh..
    alamak..
    aku da dpt spam tuh..
    n da activate da..
    tp xleh msok cpanel..
    aku taip username ngn psswrd aku die tulis invalid..
    cmne eks?

    1. Da dapat?
      Ada masa aku wat tutorial install wordpress dll dlm hosting itu
      .-= EiNS´s last blog ..Besday kawan aku =-.

  17. salam..nk tnye satu lg..
    aku ade blogspot..
    syahmi25.blogspot.com..
    leh x aku gne yg ni nk wat domain
    syahmi25.com??
    klu leh..
    mcne nk wat ek?

    1. Boleh…ko beli domain .com dan setup pada dashboard blogspot…senang saja :happy:
      .-= EiNS´s last blog ..Besday kawan aku =-.

  18. sy msih xpham psal hosting2 ni…
    cma nk tau mcm mne je..

    nk pndah data mcm mne…
    nk gne wordpress,php??…
    .-= captainLJ´s last blog ..Lagu Raya Part 6 =-.

    1. InsyaAllah dalam minggu nie aku buat tutorial guna wordpress…dah save dalam draft cuma ada nak tambah2 sikit lg

  19. wah ini dah bagus boleh cuba..ada fanstisco ker.senang sikit nk install WP..hehehe. :biggrin:
    .-= akuchey´s last blog ..Articles Assistant Percuma =-.

  20. Eins nanti wat tuts nak install hosting ni ke wp..
    Aku tak tau lagi nak install..

    Thansk 4 free webhosting nih..best….hehe.. :biggrin:
    .-= Nine´s last blog ..Best Plugins For FireFox =-.

    1. masuk youtube search “how to install wordpress”

  21. Excellent sharing again! =)
    Moga pahalanya berkekalan 🙂

  22. thx la.. mmg bagus nie.. rugi kalau x try!!.. :biggrin: :happy:

  23. eins.. dah cuba untuk register.. tapi xboleh.. knp erk!?.. dah dpt email lepas tu lasts step x boleh gak..

  24. salam…

    Aku dah guna hosting percuma tu..sebelum aku mengusha domain berbayar..kat situ la aku belajar skit-skit..dah ok nanti nak beli lak yang berbayar 🙂
    .-= wazy´s last blog ..Teguhkan Diri Kerana Kehidupan Semakin Sukar =-.

  25. nice.. satu usaha yang baik untuk mereka yg masih kurang jelas mengenai dunia hosting.. kan kan? hehe..

    apapun cam eins cakap le.. untuk try2 belajar blog sume.. jgn ada yg serious blogging dalam tu sudah..

  26. wow… sungguh cools… boleh tak aku nak mencuba ni. mungkin aku dapat promotekan kepada rakan pengguna yang lain yang masih menggunakan blogger sebagai blog engine… erm..

    ok la.. aku nak mencuba.. kemudian nak buat review. hehehe.. thanks eins & team JomPHP.
    .-= Kreuger´s last blog ..KFC SETIAWANGSA : Jemput berbuka semua. =-.

  27. :angry: :angry: :angry: Penipu lah..hosting..aku pun cuba try..tapi….vista panel dia kena lock..celaka betul..tak payah cuba lah…. :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

    1. Penipu apanya…boleh guna la bro…ko salah isi password or activation tak betul tu…

    2. aiya u ini.. bikin panas aje la.. ekekeke

  28. salam, lame dah nk tnye tp lupe..eins mcm ne nk setup custom url gune free hosting ni? boleh ke nk gune via.my ?kalo blh mcm ne nk set? lg satukan, dlm panel ni, ade fungsi email n auto responder..aku cube godek2 tp x jadi huhuhu tlg buat tuto bg soklan diatas blh ? huhuhu thank you :happy:
    .-= Tinta Luhur´s last blog ..Windows 7 remix =-.

  29. [URL=”http://addurlonline.info”]design tips website[/URL]

  30. EiNS boleh install blogger ke x jomphp webhosting nih???

    1. Xleh…leh install wordpress je

  31. aku baru je sign up..sngt2 ingin bljar hosting ni..trme kasih sbb bg pluang kt kami nk blaja..smoga Allah mmberikn rezeki yg lebih utk anda ek.. :happy:
    .-= din´s last blog ..Glory-Glory Man Utd!!!! =-.

  32. bro xdpt sign sbb xda dmail..cmne ek..try wat gmail tp xdpt..
    .-= din´s last blog ..Glory-Glory Man Utd!!!! =-.

    1. @din:try check kat spam kot

  33. nk verified gmail bkn ke kna dpt code..dia ckp hntr code kt phone..xdpt pon..

    xleh guna emel yahoo ke bro? :cheerful:
    .-= din´s last blog ..Glory-Glory Man Utd!!!! =-.

  34. hosting nie mcm guna byethost.com je…..

  35. [color=red][url=http://000site.ru/go.php?sid=9]>>> IIA ANOU 18 EAO <<<[/url][/color]

    [url=http://000site.ru/go.php?sid=9][img]http://91.212.210.176/sites-images/movie/images/photos/44.jpg[/img][/url] [url=http://000site.ru/go.php?sid=9][img]http://91.212.210.176/sites-images/movie/images/photos/60.jpg[/img][/url]
    [url=http://000site.ru/go.php?sid=9][img]http://91.212.210.176/sites-images/movie/images/photos/187.jpg[/img][/url] [url=http://000site.ru/go.php?sid=9][img]http://91.212.210.176/sites-images/movie/images/photos/183.jpg[/img][/url]

    огромные порно фото
    любят ли женщины секс
    видео полный стриптиз
    секс пожилых дам женщин порно
    тантра секс оренбург
    porno porno24 ru
    подростковое гей порно видео клип
    лысые письки женские
    секс речица
    уебалкины порно

    [url=http://watch-watch.online-hglpb.co.cc/hb_posledstviya-oralnogo.html]Последствия Орального Секса[/url]
    [url=http://milf-milf.online-hglpb.co.cc/qe-foto-otec.html]Фото Отец Ебёт Сына[/url]
    [url=http://383-oulfr.online-hglpb.co.cc/glm-seks-znakomstva.html]Секс Знакомства Электросталь[/url]
    [url=http://state.online-wgthn.co.cc/5-seks-mastrubaciya.html]Секс Маструбация[/url]
    [url=http://female-female.online-wgthn.co.cc/4-mnogo-seksa.html]Много Секса[/url]
    [url=http://cross-cross.online-wgthn.co.cc/1-siski-vzroslyh-zhenscin.html]Сиськи Взрослых Женщин[/url]
    [url=http://650-uvn.online-wgthn.co.cc/pyh-besrlatnoe-porno.html]Бесрлатное Порно Видео[/url]
    [url=http://www.online-uogkd.co.cc/xf-zhestkii-seks.html]Жесткий Секс Фильмы[/url]
    [url=http://sleep-pvt.online-uogkd.co.cc/11_seksom-posle.html]Сексом После 40[/url]
    [url=http://gzyalr-over.online-uogkd.co.cc/7_sait-pro-gruppovoi-seks.html]Сайт Про Групповой Секс[/url]
    [url=http://pay-exlce.online-uogkd.co.cc/1_porno-video-avi.html]Порно Видео Avi[/url]
    [url=http://every-ivcmn.online-uogkd.co.cc/]Видео Ролики Скрытая Камера – порнуха видео-ролик скачать[/url]
    [url=http://pornushka-pornushka.online-uogkd.co.cc/zd_porno-zhestkoe-analnyi-seks.html]Порно Жесткое Анальный Секс[/url]
    [url=http://dauzg-619.online-hglpb.co.cc/zuc_domashnee-porno-video-znamenitostei.html]Домашнее Порно Видео Знаменитостей[/url]
    [url=http://omekt-467.online-hglpb.co.cc/6-nejno-celoval-klitor.html]Нежно Целовал Клитор[/url]
    [url=http://www.online-syjms.co.cc/7_porno-lifchik.html]Порно Лифчик[/url]
    [url=http://site-699.online-syjms.co.cc/hmo_harkov-porno.html]Харьков Порно[/url]
    [url=http://toyk-sun.online-syjms.co.cc/9-zapis-seksa.html]Запись Секса[/url]
    [url=http://389-suw.online-syjms.co.cc/ypy_tualet-seks.html]Туалет Секс[/url]
    [url=http://11-man.online-syjms.co.cc/5-porno-filmy-videoroliki.html]Порно Фильмы Видеоролики[/url]
    [url=http://a.online-syjms.co.cc/10_sexs-villa.html]Sexs Villa[/url]
    [url=http://707-porevo.online-syjms.co.cc/11-zhestkii-seks.html]Жесткий Секс Картинки[/url]
    [url=http://whiyk-717.online-syjms.co.cc/sah_seks-znakomstva.html]Секс Знакомства Брянск[/url]
    [url=http://pqechg.online-syjms.co.cc/ywg_perm-porno.html]Пермь Порно[/url]
    [url=http://note.online-syjms.co.cc/11_lineage2-porno.html]Lineage2 Порно[/url]
    [url=http://ccx-93.online-syjms.co.cc/trb_kamasutra-porno.html]Камасутра Порно Секс[/url]
    [url=http://bar-bar.online-syjms.co.cc/6-gruppovaya-pornografiya.html]Групповая Порнография[/url]
    [url=http://iktap-951.online-syjms.co.cc/3_molokososy-porno.html]Молокососы Порно[/url]
    [url=http://24-think.online-syjms.co.cc/5_seks-porno-multy-disnei.html]Секс Порно Мульты Дисней[/url]
    [url=http://www.online-xffal.co.cc/10-lesbiyanki-seks-porno.html]Лесбиянки Секс Порно[/url]
    [url=http://bring-qzabzr.online-xffal.co.cc/11-porno-seks.html]Порно Секс Avi[/url]
    [url=http://short.online-xffal.co.cc/afk_seks-znakomstva-lugansk.html]Секс Знакомства Луганск[/url]
    [url=http://854-wif.online-xffal.co.cc/irr-5-minutnye.html]5 Минутные Порно Ролики[/url]
    [url=http://brrz-porn.online-xffal.co.cc/1_porno-fotki.html]Порно Фотки Малолеток[/url]
    [url=http://yql-99.online-xffal.co.cc/5-porevo-dom2.html]Порево Дом2[/url]
    [url=http://do.online-xffal.co.cc/6-super-porno-roliki.html]Супер Порно Ролики[/url]
    [url=http://570-or.online-xffal.co.cc/7_krasivaya-erotika.html]Красивая Эротика Порно Секс[/url]
    [url=http://192-qthaz.online-xffal.co.cc/lo_konchaut-devushki.html]Кончают Девушки Порно[/url]
    [url=http://my-gmicf.online-xffal.co.cc/7_spirs-porno.html]Спирс Порно[/url]
    [url=http://zmyqex-god.online-xffal.co.cc/7_hochu-posmotret-porno.html]Хочу Посмотреть Порно[/url]
    [url=http://hszq-673.online-xffal.co.cc/vad-seks-mnogo-foto.html]Секс Много Фото[/url]
    [url=http://penis-908.online-xffal.co.cc/8-zhanr-porno.html]Жанр Порно[/url]
    [url=http://vrpa-feet.online-xffal.co.cc/bvz-seks-so.html]Секс Со Школьницей Порнофото[/url]
    [url=http://www.online-wgthn.co.cc/ik-zherebec-porno.html]Жеребец Порно[/url]
    [url=http://827-celebrity.online-wgthn.co.cc/8_seks-foto.html]Секс Фото Дырок[/url]
    [url=http://under-eizcw.online-wgthn.co.cc/zuy-krasivaya-erotika.html]Красивая Эротика Ролики[/url]
    [url=http://are-are.online-wgthn.co.cc/6_porno-mail.html]Порно Mail[/url]
    [url=http://bed.online-wgthn.co.cc/zwe-vaginov-.html]Вагинов[/url]
    [url=http://ztonko-993.online-wgthn.co.cc/]Фото Пизды – порнуха ролик онлайн[/url]
    [url=http://bondaje-390.online-wgthn.co.cc/by_sara-mishel-gellar-porno.html]Сара Мишель Геллар Порно[/url]
    [url=http://elykef.online-wgthn.co.cc/4_video-rolik-vremena.html]Видео Ролик Времена[/url]
    [url=http://qnns-notice.online-wgthn.co.cc/dy_seks-porno.html]Секс Порно Эротика Девушки[/url]
    [url=http://leg-leg.online-wgthn.co.cc/10_seks-ohrannik.html]Секс Охранник[/url]

    порноролики предварительный просмотр
    комсомольск секс
    sex machines video
    посмотреть порно аниме видео
    порно пухл
    библия секса
    частное российское порно
    секс порно эротика видео фото
    секс порно лунка
    жестокий анальный секс
    free porn yabb pl
    фото порно порнозвезд
    сиськи 7 размера
    красивые порно клипы
    фото писька жены
    сейлор мун эротика
    порно carmen
    школьница порно фильм

  36. Albert Einstein: Try not to become a man of success but rather try to become a man of value.

  37. mrNevtKWoptweCKfeu [url=http://www.chanelhandbags-2012outlet.com]chanel bags[/url] AdNFTvNfOfcs
    KAndZZVIThNreB [url=http://www.chanelhandbags-2012outlet.com]chanel handbags[/url] DkyCysA
    WKjrbvLJ [url=http://www.chanelhandbags-2012outlet.com]chanel factory outlet[/url] JRblhAAKKFU
    AVFQQuB [url=http://www.chanelhandbags-2012outlet.com]www.chanelhandbags-2012outlet.com[/url] LucpiGLnImiL

  38. GfSKycPsoDnHTyKdN [url=http://www.raybaneshop.com]Ray Ban[/url] XuSmrxsKtYlRoEyfII

Tinggalkan komen anda