Posted on

JomPHP dikemas kini dengan tema baru

jomphp

Salam! Akhirnya dah berjaya saya update JomPHP dengan tema baru dan beberapa perubahan selepas selesai maintenance dalam dua hari ini.

Edit : Kalau ada grid macam ini mana lebih elok?

jomphp grid

Saya juga menghabiskan masa beberapa jam membuang banyak widget, plugin dan javascript yang tak perlu bagi tujuan menjadikan lebih ringan. Saya harap pembaca jomphp semua suka tema baru ini. Kalau ada kritikan boleh tulis di ruangan komen atau respon di fanpage JomPHP.

Memandangkan saya akan bercuti panjang selepas ini saya akan lebih rajin update blog JomPHP dengan kerap.

p/s: terima kasih kepada anda yang mengundi kami di DiGi WWWOW award. Undi hari2 pun takpe 😉


RELATED POSTS

BACA :  Nilai US Dollar dibawah RM3, masa sesuai berbelanja online

19 thoughts on “JomPHP dikemas kini dengan tema baru

  1. pergh legend la, tapi tulisan ni kena ubah sikit

    1. tulisan kecik sangat ke camne?

      1. tulisan macam pudar sangat plak..

        1. kalau leh, besarkan sikit tulisan. 😀

        2. ok nanti aku besarkan tulisan

    2. haah..besarkan sket..
      then kasi gelap sket
      background putih ngan font kelabu cam tak mixed cantik ah
      background cerah font kalau gelap sedap sket membaca
      kekek

  2. putih sangattt…. =.=” ada border mungkin smart…

    1. asalnya dia ada grid…aku saja putihkan…hahahaha

  3. yg ad grid 2 kemas gak..tp ney pon ok jer..cpt jer loadng..haha

  4. ok doh ni boh,comel loter doh…haha

  5. putih sangat kot..kompius dengan facebook nanti :p

  6. tulisan tu hitamkan…dak2 ni kata sakit mata sbb font color…seyes..and perhaps bleh besarkan sket font..

    1. ok ramai komen pasal font dan warna tulisan…akan dipertimbangkan 🙂

  7. very nice clean layout.
    bro, guna font size 14px or 16px. Tapi rasanya 16px besar sangat.
    tambah shadow kat font yg berbackground putih tapi ada efek lambat sikit pada page loading.
    overall… smart! terbaik!

  8. theme ni dah cukup minimalisme. aku suka hahaha.

    aku rasa yang dapt dikomen hanya tulisan. kill the serif :p
    bila ko buat tulisan serif kat menu macam pelik beb

    dan aku tetap rasa warna kelabu2 sikit lebih sedap mata pandang 🙂

    juz my 24.423 sen

    p.s commentluv script tak jalan?

    1. Comment luv tak jalan? Rasanya elok je nanti aku check…than ks

  9. font ejas sket..len2 bijok rrr

    1. ejah doh font tu…

  10. thanks jomphp sbb dah tukar theme… aku masuk pun laju dah… 😀
    hmm… cuma rasa mcm font kurang menarik je.. especially font header post & sidebar. tp overall dah ok..

Tinggalkan komen anda