Posted on

Jom tukar Windows 7 logon screen

Bosan dengan default windows 7 logon screen? Jom tukar kepada apa-apa sahaja background kegemaran anda dengna menggunakan Windows 7 Logon Background Changer.

Download Windows 7 Logon Background Changer.

Hanya Hanya perlu run program tersebut, kemudian pilih gambar yang anda mahu. Seeloknya gambar dengan resolusi yang tepat dengan screen monitor anda. Tekan Apply dan cuba restart atau log off untuk melihat logon screen yang baru.

Selamat mencuba! 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Desktop Sidebar: Eyecandy Untuk Windows XP anda

13 thoughts on “Jom tukar Windows 7 logon screen

  1. […] This post was mentioned on Twitter by jomphp.com. jomphp.com said: Jom tukar Windows 7 logon screen http://goo.gl/fb/sJKBE #jomphp […]

  2. guna windows 7 account screen editor best jugak.. 😉
    .-= aizuddin´s last blog ..Laman Web Untuk Hantar Sms Secara Percuma =-.

  3. mengadap benda ni tak sampai setengah minit..bagi aku, tak kisah pon..keke
    .-= Azizuan´s last blog ..Suratkhabar : Iklan Lebih Dari Berita =-.

    1. @Azizuan:boring la default logon screen…aku selalu tukar2 background dia

  4. tak berat ke die nk load?
    .-= Anarm´s last blog ..Kenapa manusia suka menzalimi haiwan? =-.

    1. @Anarm:tak berat langsung…xde effect pun pada komputer aku 😀

  5. err…tak paham awh. ni tuk desktop ke? ingatkan yg memula load window tu..
    .-= Megat Azfar´s last blog ..Dilema.. =-.

    1. @Megat Azfar:logon screen nie masa memula load windows la…bukan wallpaper

  6. Nice sharing lagi =)

  7. kalau utk windows 7 starter boleh x ?

  8. kalo vista boleh x?

  9. stahu aku kat tuneup pun leh gak kan… :w00t:

  10. Assalamualaikum dan hai,

    Saya nak tanya tentang benda ni. Saya ada buat benda macam ni tapi untuk boot screen punya. Lepas saya dah buat tu, sengaja saya restart laptop sebab nak tengok hasil dia tapi keluar skrin gelap. Hanya anak panah sahaja yang ada, yang lain gelap. Laptop masih hidup. Seolah-olah skrin tu ditutup dengan gambar hitam. Klik dan tekan apa pun tak ada fungsi.

    Harap mana-mana pihak dapat bantu masalah saya ni.

    Terima kasih! 😉
    Balas sahaja komen saya ini, saya akan dapat follow-up ke emel saya.

Tinggalkan komen anda