Posted on

Jom tengok UI Windows 7

EiNS is listening to: Hujan – Sedih

windows-7-logo

Windows 7 adalah sistem pengoperasi / operating system (OS) Microsoft yang seterusnya  selepas Windows Vista dilancarkan pada akhir tahun 2006. OS ini masih lagi dalam peringkat pembangunan dan dijangka akan dilancarkan setelah mencapai tahap kualiti yang membanggakan. Ramai juga menyebut yang ianya akan dilancarkan pada tahun 2010 atau 2011 nanti.

Beberapa screenshots mengenai UI Windows 7 telah tersebar di internet. Jom tengok 😀

Windows7Desktop

Gambar desktop Windows 7, perhatikan perubahan pada taskbar.

Peek - Before

Explorer Windows 7, tiada banyak beza dengan Vista rasanya?

Libraries

Fungsi baru, Libraries. Yang ini nampak menarik dan fancy.

Rujukan : Windows 7 Wiki, Arstechnica.com


RELATED POSTS

BACA :  JomPHP Youtube Downloader

16 thoughts on “Jom tengok UI Windows 7

  1. Nampak gayanye microsoft ni mmg xde idea sdr.. asyik tiru Mac OS je.. haiz.. nampak seakan-akan mac os je.. bill gate.. bill gate.. kaye g2 je mung.. :mrgreen:

    1. Kalo dok slalu cedok idea Mac OS pun xbest jgak…consumer x respek

      Still lam peringkat pre-beta lg, so pas ni mungkin bnyk lg features baru…innovation baru microsoft akan wat…

      Aku arap sangat2 la win7 ni akan jd OS yg btol2 power…power yg amat bila bnding ngan vista nanti…

  2. xrespect pun tp sampai skrg org duk cr microsoft punye product.. dari dulu lg sejak microsoft ditubuhkan lg duk cedok idea org.. huhu.. tp tgk la.. smpi skrg org terkaya di dunia.. haha.. last2 apple pun da join venture ngn microsoft..

    1. technology is built based on innovation. microsoft is not the only one copying from others.

      irony is, bila ada feature dalam Windows yang nampak glossy sket, apple fanboys roars. tapi bila sebaliknye, senyap lak.

      sheesh. they are machines, tools. not some social movement.

  3. Windows 7 pre-beta dh ada kat torrent…sapa2 nk try boleh la.. 😆

    1. amaran oleh kerajaan malaysia : menorrent membahayakan kesihatan (I) (I)

      1. huhu sejak bila menorrent membahayakan kesihatan lak?

        1. xbest la gune torent.. slow.. rapidshare lg best.. sape nk acc rapidshare gitau aku.. haha (H)

        2. weh aku nok akaun rapidshare :-S

  4. taskbar windows 7 x menarik..vista lagi menarik… :-S

    1. Taskbar baru nama dikenali sbagai superbar…emm mgkin microsoft akan revise lg ui ni…

      Leh baca lebih lanjut sal superbar:

      Windows 7 Superbar

  5. hmmm…rasa cam nk try gak windows 7 nih..

  6. Torrent laju la bro, tapi ubuntu ler bukan windows..install deluxe..aku dapat capai kelajuan 100kbps ke atas…. (Y)

    computech82´s last blog post..Maksimumkan Speed IDM

    1. Haha…aku pun guna Deluge..ntuk windows pon laju gak kalau pndai configure…

      check link nih: Deluge Tutorial

  7. aku lagi ske superbar..
    lagi stylo..hehee 😉
    .-= a1zudd1n´s last blog ..iklan p1 WIMAX [dah POTONG?] vs iklan TM streamyx =-.

Tinggalkan komen anda