Posted on

International Hacking Competition (i-Hack) 2010

Berita baik kepada para hackers tempatan. Universiti Teknologi Mara (UiTM) akan menganjurkan pertandingan hacking peringkat antarabangsa atau lebih dikenali sebagai i-Hack 2010 pada bulan Ogos nanti. Hadiah menarik berupa wang tunai sehingga rm24000 menanti para pemenang.

Butiran seperti berikut:

Tarikh : 7 – 8 Ogos 2010.

Tempat : Fakulti Sains Komputer dan Matematik (FSKM), UiTM Shah Alam

Penyertaan adalah terbuka kepada semua pelajar IPTA dan IPTS yang berumur tidak lebih 26 tahun.

Antara event yang menarik ialah:

  1. 12-hours Competition : “Hacking and Defense”.
  2. 12-hours Competition : “Forensic Challenge”.
  3. Security Talk.
  4. Workshop on Hacking “ Ethical Hacking for Beginners”
  5. Workshop on Forensic “Uncover Hidden Evidence”

Untuk pendaftaran dan butiran lanjut, lawati laman web rasmi i-Hack 2010. Boleh juga emel saudari Norcahayadiyana di [email protected] atau [email protected]


RELATED POSTS

BACA :  Xbox Music : dengar berjuta lagu secara percuma di Windows 8

18 thoughts on “International Hacking Competition (i-Hack) 2010

  1. Event sebegini la yg paling kool pernah aku dengar di Malaysia! Untuk under 18 takda ka? -_-
    .-= Loq´s last blog ..Video Klip:Mat Rempit merayu-rayu pada penguatkuasa JPJ =-.

    1. takde lagi tu. kena tunggu 18 tahun dulu la. anyway budak2 UTP mmg power bab2 hacking. diorang selalu menang. :ninja:

  2. Penuhkan dulu ilmu didada b4 join..haha :biggrin: :happy: 😆
    .-= Oh! Duit´s last blog ..Oh! Rahsia Pendapatan Internet Melalui Flippa =-.

  3. Event hacking ni general hacking atau spesific hacking macam OS, SQL, web. best gak cam ni.
    .-= RozaniGhani´s last blog ..Cara Buat 2 Kolum Palsu Dalam 1 Sidebar =-.

  4. nice info…
    cam sempoi je…
    utk budak ipt saja ke?

    1. yup..
      IPTA/IPTS je leh join..
      dh keje xleh ye..
      hehehehe~~

      ada apa2 pertanyaan leh la emailkan ke :
      [email protected]
      @
      [email protected]

  5. serius best.. hahhaa darpada hack benda2 tak sepatutnya baik masuk pertandingan hack

    1. betol2..
      join la..nk x???
      sy secretariat I-Hack 2010.

  6. UiTM sebagai penganjur, xkan asyik kena pwned di budak UTP je kot?

    @cyberfly; saing mu pitoya tak join ke?
    .-= EiNS´s last blog ..I’m a loner =-.

    1. InsyaALLAH, mana tau hthn ni UiTM plak yg menang..
      hehehe 🙂 :heart:
      .-= norcahayadiyana´s last blog ..shrek forever after =-.

  7. ermmm..tapi time tu kelas tengah rancak..

    1. Alaa masa tu Sabtu, Ahad bro…lgpun pegi bertanding atas nama Uni/kolej…

      boleh punya 😀
      .-= EiNS´s last blog ..Hot 90 crazy discount on WPWebhost Freedom Plan =-.

      1. btol2..
        kn sabtu ahad..
        yok la join..
        leh la asah bakat.. 🙂
        .-= norcahayadiyana´s last blog ..shrek forever after =-.

  8. bro. aku taruk kt blog aku. kredit to you. tq http://www.cybernetic88.com/2010/06/international-hacking-competition-i.html&#10;.-= acapz&#180;s last blog ..<a href="http://www.cybernetic88.com/2010/06/disqus-memperkenalkan-thread-migration.html&quot; rel="nofollow">Disqus Memperkenalkan Thread Migration Tool Untuk Import Komen Lama</a> =-.

  9. darkc0de team won from unikl 😉

  10. wonderpets wonderpets… kami datang…

    1. wonderpets, bantu sy.. sy dalam kesusahan…
      🙂

Tinggalkan komen anda