Posted on

Heroes of Newerth (HoN), game adaptasi DoTa terbaik?

honlogo

Sebelum ini Eins telah membuat review berkenaan games League of Legends (LoL), kali ini saya akan membuat review berkenaan games Heroes of Newerth yg merupakan satu lagi game adaptasi dari custom map popular DoTa.

Sebelum saya menerangkan features dan perbezaanya dengan DoTa, apakata kita tengok screenshot yg agak menarik ini.

Earthshaker Fissure

fissure earth shaker

Shadow Fiend Ultimate

nevermore

Pudge Hook

pudgehook

Roshan!

roshan

Sentinel fountain

sentinel fountain

Pembangun:

 

S2 Games

Website rasmi : http://www.heroesofnewerth.com/

 

 

Features:

 

1. Leaver Protection. Host boleh set hanya pemain yang mempunyai peratus leave dibawah tetapan boleh join game.

2. Reconnect Capabilities. Jika anda disconnect pada pertengahan game, anda dapat sambung kembali game tersebut.

3. Hotkey mapping. Boleh set hotkey mengikut kegemaran anda.

4. Client-Server netcode. Teknologi ini membolehkan pemain dengan internet yang lembap dapat bermain dengan lancar.

Persamaan dengan Dota:

 

1.Hero adalah sama dengan Hero dalam Dota. Tetapi mereka mempunyai design yg lain, dan juga nama yang lain.

2. Skill yg sama dengan skill hero dari Dota. Tetapi skill itu ditukar nama.

3.Cara bermain yg 99% sama dengan Dota.

4.Item yang sama seperti Dota. Efek item juga sama. Cuma design item dan nama item ditukar.

5.Mempunyai semua elemen yang dimiliki oleh Dota. (Roshan, Fountain, Forest Creep, dll)

6.HoN mengikut setiap update dari Dota. Sekiranya IceFrog mengupdate Dota, Hon juga akan update.

Perbezaan dengan Dota:

 

1. Grafik yang sangat cantik!

2. Boleh melihat kondisi team mate pada sidebar (hp, mana)

3. Setakat ini hanya boleh bermain online. Fungsi LAN belum ada.

4. Lebih ringan daripada DoTa. Dapat bermain dengan lancar walau grafik built in.

BACA :  Battlefield 4 Screenshot & Trailer

5. Menggunakan ruangan hard disk yang kecik. 250mb only!

HoN vs LoL?

 

1. Bagi pemain Dota, Hon adalah lebh senang untuk bermain kerana 99% sama dengan Dota. LoL memerlukan sedikit masa untuk belajar kerana mempunyai banyak pembaharuan.

2. Grafik HoN adalah 3d dan LoL adalah cell shading.

3. LoL merupakan buah tangan dari Guinsoo (pencipta Dota) manakala HoN mendapat kebenaran dari IceFrog untuk diadaptasikan.

HoN beta key?

 

Dapatkan HoN beta key disini:

1. http://multiplay.lowyat.net/2009/07/23/heroes-of-newerth-closed-beta-codes-giveaway/

2. http://www.alienwarearena.com/news/22/heroes-of-newerth-beta-giveaway/


RELATED POSTS

29 thoughts on “Heroes of Newerth (HoN), game adaptasi DoTa terbaik?

  1. Valid lagi ke giveaway beta key tu? Aku sore jah ada beta key HoN xleh main ngan saing2…main LoL jah ngan sek dia…

    1. aslmkm…boleh tumpang tanya?aku dah ada beta key dan dah register HON.lps tu aku boleh main hon sampai bila2 ka?aku x paham sgt apa itu beta key.kalu dah ada beta key dan register hon boleh main sampai bila ka?

      1. Ko boleh main guna beta key selagi HoN masih dalam peringkat beta…kalo HoN dah full version nanti ko kena beli key dia kalo nak main plak
        .-= EiNS´s last blog ..Previu Google Chrome OS =-.

        1. oOO…
          thx u bro:]

  2. Lowyat punya link macam dah closed je.

    Yang lain-lain tak de ke? Cuba JomPHP mintak sendiri dengan developer tu. 15 beta code pun dah cukup rasanya.
    .-= darkk´s last blog ..Tapi.. =-.

    1. aku request by email boleh lagi..

  3. Grafik mantap lagi drpd DotA ~ boleh try main gak

    1. try jangan tak try. gud luck on finding beta key 😀

  4. asik game online jew

    huhu…

    1. kekeke sbb game yg leh main ramai-ramai ni sangat addicted.

  5. bile boleh men lan ni??
    klo leh kompem bes gile..hehe
    .-= a1zudd1n´s last blog ..TOK ketua =-.

    1. Final version boleh men LAN…
      skang masih beta…so tunggu je la :sleeping:

  6. Reconnect Capabilities. Jika anda disconnect pada pertengahan game, anda dapat sambung kembali game tersebut.

    Almaklum internet dekat rumah selalu tersangkut.kadang-kadang terputus sambung yang aku tak berapa suka ni.
    .-= safar´s last blog ..Rumah Terbuka Mak Cik Ton p1 Wimax =-.

  7. mne musim game cm tu..skunk musim game FPS ngn TPS cnthnye cm Left 4 dead, Call of Duty 5, Crysis Wars,Team Fortress 2 game yg aku snaraikan ni suma leh maen online..lg best..
    xcaye cube test.. aku maen game ni suma cm xnak tggalkan laptop.. :tongue:

    1. Tau…game2 ko list tu sume best2 cam L4D…cuma kami di JomPHP bukan kaki FPS sangat la…kami lagi prefer strategi dan moba ni 🙂

  8. aku tak minat dota, aku minat bigfishgames..hehe
    .-= izzat aziz´s last blog ..Phone function that shouldn’t exist – Call =-.

  9. agk2 Ks Yamateh men x game ni??

    :biggrin:

  10. wa tq.. ak pinjam letak kat blog ak..tq2

    1. gambar tu host sendiri ye. nanti habis bandwith blog ni 😉

  11. hai kwn2…
    ada 1 lagi moba game yg nak keluaq…
    Bloodline Champions:]
    bila agak nya game ni nak keluaq?

    1. Memang genre moba…tapi gameplay lain x sama cam dota, lol ngan hon

      1. yes bro…
        mmg lain…
        lol pon sama la gak lain sikittt…
        hon seketoi sebiji la…
        Bloodline Champions ni mmg lain tggu dan lihat ja la…
        main ja bro janji enjoy… :biggrin:

  12. Kk bagi beta key yg msh blm active please ..
    di [email protected]

    pengen main HoN jg :w00t:

    1. Beta key dah tak valid…final version akan keluar tak lama lagi 😀

  13. tolong kk kasi aku beta keyy pliizzzzz gua mati-matian cari beta key tapi ga dapet2 plissss kasi aku 1 kk :cwy:

    1. tolong ya kk kasih aku beta key karna aku dota maniac sejatiiii tolong y kk plizzz kk kasih aku :cwy: hub:[email protected]

  14. hon dah nak close…
    ada x private server?

  15. kk kirimin cara instal HON di komputer…lengkap dengan link yang harus di download untuk maennya..

  16. kk, kasi tw secara detail dunk cara instalnya and bagi dunk keynya juga…
    ni mail saya di fb [email protected]..
    kirim aj ya kk…
    thanks… :happy: :happy: :happy:

Tinggalkan komen anda