Posted on

Hedgewars: Game “Worms” versi landak (freeware)

hedgewars

Anda tentu pernah bermain game “Worms” tidak kira di pelantar PC, konsol, handphone, gba dl bukan? Worms merupakan game komersial dan ianya tidak boleh didapati secara secara percuma melainkan anda membelinya…(lain cerita kalau anda bermain Worms versi jack sparrow :p)

Baru-baru ini saya terjumpa game ini, Hedgewars; yang merupakan klon kepada game Worms. Kalau game worms anda berperang menggunakan “ulat” tetapi hedgewars pula karekter anda sebagai “landak”. Yang menariknya, game ini adalah versi penuh, dengan saiz yang kecil serta boleh didownload secara percuma.

Hedgewars boleh dimainkan secara single game, multiplayer dan juga network (local dan internet). Best kalau main ngan member2 nih di kala keboringan :).

Rujuk link ini:

1. Screenshots Hedgewars:

2. Download Hedgewars (23252 Kb)

Selamat bermain 😀


RELATED POSTS

BACA :  Phoenix Wright, adaptasi permainan video bertemakan peguam ke layar perak

7 thoughts on “Hedgewars: Game “Worms” versi landak (freeware)

  1. wah…mesti mau try main ni..tengok screenshot tak ubah macam worms..cuma tukar dengan landak je. try aje lah.

  2. hehe try dlu then comment best ke tak…

    size kecik bley copy paste lam pendrive…n paling pnting game ni free xyah susah2 nk crack 😀

  3. owh… dh lama x main game worms… jangan ada “worms” betul2 dlm game tu dah la 😉

  4. linux pun ada games camni dan ia juga mengeluarkan games tersebut untuk WIndows.Cuba search kat GOOGLE keywordnya WORMUX

  5. Jom mari maen perang landak…. bomm bomm bomm :alien:

  6. We’re developing a MyBrute Guide to help people become better players. Check it out.

    Create A MyBrute

  7. […] This post was mentioned on Twitter by mohamad syazwan. mohamad syazwan said: RT @einztrigger Hedgewars: Game “Worms” versi landak (freeware) | JomPHP http://bit.ly/bKxXya […]

Tinggalkan komen anda