Posted on

Hack : Lajukan buffering Youtube

lajukan streaming youtube

Terjumpa trick ini dari laman AddictiveTips, kononnya boleh melajukan buffering Youtube di komputer menggunakan sistem operasi Windows dan mempunyai sambungan internet yang perlahan.

Hack : Lajukan buffering Youtube

Tutorial video

Tutorial teks dan gambar

hack lajukan youtube

1. Masuk command prompt (cmd.exe) dan run sebagai administrator.

2. Copy dan paste command di bawah.

netsh advfirewall firewall add rule name="YouTubePerformanceHack" dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes

3. Selesai…cuba buffer video Youtube untuk tengok perbezaan kelajuan.

4. Jika tidak menjadi atau anda mahu delete hack ini, boleh copy dan paste command di bawah.

netsh advfirewall firewall delete rule name="YouTubePerformanceHack"

5. Selamat mencuba! 🙂

 

Sumber : AddictiveTips


RELATED POSTS

BACA :  Jom buat tulisan ʞılɐqɹǝʇ :)

35 thoughts on “Hack : Lajukan buffering Youtube

  1. Untuk saya mmg menjadi. Thnx JOMPHP

  2. error to connect to windows firewall service,knp eh?

    1. windows apa? firewall tu disable ke camne? cuba check control panel > firewall dulu

  3. Utk mac xde ke

    1. xjumpa plak trick ni versi Mac

      kalau ada aku tambah nanti

    2. Kepada pengguna MAC

  4. Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Windows\system32>netsh advfirewall firewall add rule name=”YouTubePerformance
    Hack” dir=in action=block remoteip=173.194.55.0/24,206.111.0.0/16 enable=yes

    An error occurred while attempting to contact the Windows Firewall service. Mak
    e sure that the service is running and try your request again.

    C:\Windows\system32>

    jadi cmni…knp eh?

    1. cuba run dalam command prompt (run as admin)

      netsh firewall set opmode mode=enable profile=ALL

      kalau tak jadi gak, masuk services.msc dan cari windows firewall set kepada automatic

      1. problem sama. dah masuk services.msc pn xboleh turn on windows firewall.

        1. maybe windows tu ada masalah firewall dia

  5. memang terasa lajunya. thanks bro 😉

  6. ‘netsh’ is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file.

    Apsal ni bro? Any suggestion? Dah run cmd.exe under administration

    1. pakai windows apa ni?

  7. untuk internet speed 4mbps, boleh guna tak hack ini?

  8. Acid Black Cherry? Satu pilihan yang baik, EiNS!

  9. takde rase pape pon psal tenet dh laju hehe

  10. kenapa cmd saya tak boleh run as admin ? 🙁

  11. Tiap tiap kali lepas shutdown kena run balik ke sekali run je dah boleh pakai sampai bila bila ?

    1. setting tu saved kat windows firewall unless ko delete

  12. maafla tanya.. tapi lepas saya masukkan kod yg diberikan youtube saya jadi perlahan..camne nak undur balik command ni ek..

    1. ni nak undo atau delete balik command

      netsh advfirewall firewall delete rule name=”YouTubePerformanceHack”

  13. What this trick is that it blocks certain YouTube IP Ranges , aka bad ones. I don’t recommend using this. It wouldn’t work with third party firewall. You can actually write this own rule.

    Since ada yang pakai mac and saya pakar IT , marilah saya tolong saudara/saudari , command ni boleh dipakai utk linux sekali

    sudo ipfw add reject src-ip 173.194.55.0/24 in
    sudo ipfw add reject src-ip 206.111.0.0/16 in

    dan load youtube and it should be alright

  14. wah memang jadi bro…tq 😀

  15. nak tnya..
    klu buat mcm ni, data usage x mningkat ker??

  16. Kalo Video Streaming kat Website lain bleh buat gak ke…???

  17. slam bro nk tnya skit npa leh jdi laju erk…

  18. terbaik bro..tq

  19. best la…menjadi,tq bro

  20. terbaikkkkkkkk…… thanx bro

  21. Terbaik ! Sejak kebelakangan ini , UniFi pun ada masalah buffering . Guna trick ni memang dah okay balik mcm guna unifi mula mula dulu !! TQ bro ! 🙂

  22. Nak tanya soalan bijak sikit,
    camna nak dapat ip n port yang eins guna untuk youtube ni
    nak try boost connection dgn ip lain pulak

  23. Wow. Memang menjadi la. Selama ni slow tahap kura-kura. Awesome tips. Thanks!!:D

Tinggalkan komen anda