Posted on

Google Chrome 2.0 dilancarkan!

google chrome 2.0

Google Chrome 2.0 telah dilancarkan dan mempunyai banyak peningkatan dari segi penambah fungsi2 baru dan sokongan terhadap javascript. Menurut Google, Chrome 2.0 loads javascript 30% lebih laju berbanding versi sebelumnya.

Walaupun saya kipas-susah-mati firefox, saya tetap download and install Chrome sebagai secondary browser. Kadang2 sesetengah website kalau browsing guna chrome memang laju. Contohnya membaca manga di onemanga.com kalau ikut Chrome lagi laju.

Walaupun Internet Explorer 8 adalah browser default bagi windows seven, saya memang tak pernah guna. Kali pertama guna terus dapat impresi buruk. Ingatkan dah upgrade versi baru IE jadi makin mantap, tapi tak pernahnya ada peningkatan yang betul2 membanggakan.

Bagi pengguna Chrome sedia ada tidak perlu download dan install Chrome 2.0 kerana Chrome versi lama akan diupdate secara automatik.

Pengguna yang baru nak mencuba Chrome boleh download di sini: Google Chrome.

Oh ya, perasan tak ada widget baru di sidebar JomPHP? Widget Notifixious membolehkan pengunjung blog anda subscribe latest updates dari blog ada dengan lebih banyak cara seperti melalui Instant Messaging (IM) dan SMS. Default blog hanya boleh langgan guna rss reader dan melalui email. Mungkin salah satu cara untuk meningkatkan readership blog anda, ianya percuma dan kenapa anda tidak menggunakannya?

Dapatkan Notifixious widget, untuk wordpress plugin ada, widget untuk blogspot pun ada. Nice! Happy


RELATED POSTS

BACA :  Chat melalui emel dan web!

19 thoughts on “Google Chrome 2.0 dilancarkan!

  1. waaah…
    buat blog die jd background…
    lawa2…
    hehehe….

    1. hehe mesti la gna blog sndri jadi background…
      azah guna chrome gak ke?

  2. ak pkai chrome versi lme ko kate die akn update sndiri mcm ner 2…ak nk try ler jgk pkai chrome 2.0 ni…

    1. Nanti2 dia akan auto-update lah tu kot? xpun cuba tekan butang “about” chrome akan auto-check for new updates…

      1. Chrome mmg best
        aku dh install yg terbaru termasuk extension nya …hoho :cheerful:

  3. Senang guna google chrome skang nei….simple jeee

  4. tak sabar nak test GC baru ni.
    mesti power punya

  5. WIndow bro,kalau x de masalah bukan window.walaupun RC,kalau versi akhir dia lebih kurang mcm tu gak.dh kene beli klu nk upgrade nti.crome setakat belum guna.asyik guna firefox je.

  6. aku suke pakai chrome sbb die light n laju…. tp satu jer..takder roboform plugin lg…
    :ninja:

  7. chrome… ada guna dulu.. laju mmg laju.. tapi mcm kurang functional berbanding firefox… ape nak buat… tapi aku harap satu masa nanti ia akan upgrade dan ada byk ciri2 yg leh dimuatkan mcm firefox… firefox no 1…

    1. lupa nak ckp… best gak sidebar ko tu ada function leh subscribe dalam byk cara…

  8. chrome x de add-on seperti ad-block-plus dalam firefox la .. sayang betul .. hehe

  9. chrome mmg gune dr awal smpi skg…cume krang function cam firefox..tp mmg smooth la chrome..tp still ade bug..hope leh atasi firefox.. :w00t:

  10. wes. salam. ade x care nak improve firefox punya speed

  11. tq bro luppy.

  12. laju la bukak site ni kat google chrome
    hehehhee

  13. wa.. lama tinggalkn google chroom.. dulu guna seminggu jer.. :whistle:

  14. Terus terang saya nak ngaku, saya mula meminati GC ni semenjak ia dikeluarkan! Terpadam prestasi ffox dan opera dari hati saya =p IE usah cite la hehe…
    .-= annamir´s last blog ..Hening Pagi di Tasik Huffaz =-.

Tinggalkan komen anda