Posted on

fTalk – facebook chat client terbaik di desktop anda

ftalk

fTalk ialah perisian instant messaging Facebook untuk pengguna Windows. Antaramuka fTalk sangat ringkas dan elegan serta sangat ringan. Anda boleh gunakan fTalk untuk chatting dengan rakan-rakan Facebook dengan mudah dan cepat tanpa perlu buka browser.

Saya pernah cuba beberapa perisian chat Facebook tapi jujur kata fTalk adalah yang terbaik sekali.

ftalk[6]

Chatting menggunakan fTalk. Boleh tengok avatar rakan Facebook dengan besar dan sokongan emoticon/smiley.

ftalk[8]

Notifikasi rakan Facebook anda baru online pada hujung sebelah kanan. Boleh enable bunyi pada notifikasi desktop juga.

ftalk[10]

Minimalis dan ringan. Boleh enable launch ketika startup jika mahu.

Saya dah jarang sangat guna Yahoo Messenger (YM) ketika ini. Install pun tak dalam komputer cuma bila perlu buka YM pada Yahoo Mail. Banyak rakan-rakan juga aktif chatting menggunakan Facebook.

Download fTalk.

Ajak rakan-rakan guna Ftalk baru meriah sikit. Selamat mencuba 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Debridmax : Downloader file hosting terbaik dan termurah

2 thoughts on “fTalk – facebook chat client terbaik di desktop anda

  1. terbaeekk bro senang x susah asyik nak kena open fb sahaja untuk chat. N betul gak aku lame x pakai ym messenger cuma guna email shj.
    zaman sekrg fb shj tmpt berhubung.

  2. lagu mano nok guno nih ambo tk reti.tlg lah rowat dgn jelas.bos! goni tk leh wak kecek ko.ko buleh wak tulis je?

Tinggalkan komen anda