Posted on

Facebook Clear for Chrome – jadikan Facebook lebih kemas, bebas iklan dan cantik

facebook clear chrome

Facebook Clear ialah extension untuk Google Chrome. Fungsinya ialah menjadikan facebook nampak lebih bergaya, kemas dan cantik.

Ia juga dapat membuang iklan dan menukar login screen seperti diatas. Cool bukan?

Fungsi-fungsi extension Facebook Clear

– menukar login screen facebook

– membuang iklan pada bahagian sidebar kanan

– menambah efek refleksi pada gambar menggunakan CSS3

– mengubah thumbnail image menjadi rounded corner seperti ikon iPhone

– mencantikkan picture viewer default pada facebook

– menjadikan facebook load dengan lebih laju

Contoh antaramuka facebook dengan Facebook Clear

facebook clear chrome[5]

Install Facebook Clear

Jika berminat boleh install extension Facebook Clear di link ini : https://chrome.google.com/webstore/detail/aihfempklbpndnnfagpjijkmodokckfm#

Selamat mencuba! 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Alternatif kepada default blog editor (blogger, wordpress dll)

15 thoughts on “Facebook Clear for Chrome – jadikan Facebook lebih kemas, bebas iklan dan cantik

  1. ok jugak… hoho… tapi aku lebih rela ada iklan kat tepi tuu… kadang ada deal yg menarik….! hohohoho

    lagi pun chrome mmg dah simple… facebook pun dah simple… cuma yelah… kalau tenet macam lahanat mmg sakit hati jugaak!

    1. takpernah jumpa deal menarik kat facebook setakat nih…lgpun suggest friends, ads tu memang menyemak kat right sidebar baik buang terus…kehkeh

  2. smart gak..kah3.. dah lame tak layan bende fancy2 ni.. zmn awal2 dulu minat la hias lappy la ape la huhu

  3. pasni aku dah tak payah nak hempap laptop aku kat atas lantai sbb facebook slow load…hahahahahahahahaha

    1. So jadi laju dah ke skrang?

      1. mmg dh laju gile…berdesup punya page load dia…
        btw, tengs 4 sharing this info…

  4. wahwahwah. cunnnnnn

  5. wah, menarik ni. perlu cuba nanti. hehe

  6. bgus2…ekeke

  7. pergh memang smart..mesti kena try..thnk

  8. Aku dah cuba, agak best jugak lah, rasa macam laju sikit.

  9. Thanks ya..Baru tahu ada extension ni. Senang nak buat recording selepas ni.

  10. nasib terbaca disini..terima kasih.

Tinggalkan komen anda