Posted on

Extension firefox untuk pengguna tegar Twitter

Anda dah follow eins dan jomphp ke belum? Hehe…

Sebagai pengguna setia firefox dan pengguna twitter, berikut saya senaraikan beberapa extension/add-on firefox yang menarik yang anda boleh cuba untuk membuatkan pengalaman anda bertwitter menjadi lebih menarik.Saya yakin senarai2 ini pasti berbeza dengan apa yang pernah anda baca di blog2 komputer yang lain. 😉

1. Power Twitter

twitter einztrigger

Extension ini mengubah laman twitter.com kepada satu tahap yang lagi baik, anda boleh expand short url, upload dan post photo, update status facebook, enhanced search, @mentions dll…cuba sendiri untuk tengok function2 lain yang menarik. Saya rasa function upload photo itu sangat2 cool. Photo itu akan di host di twitpic.

2. Twitterfox

twitterfox_screenshot

Antara extension firefox yang paling popular, Twitterfox adalah pelayan twitter yang cool dan menarik, malah senang digunakan. Update status, reply, check messages dll twitter anda dengan cepat.

3. Twitbin

twitbin 

Juga pelayan twitter yang agak popular dan pada pendapat saya mempunyai interface yang lagi cantik berbanding dengan twitterfox. Update status, reply, check messages dll twitter anda dengan bergaya sekali.

4. Twitty Tunes

twitty tunes 2

Konsepnya begini, post tajuk lagu yang anda sedang dengar dalam komputer ke twitter anda. Anda juga boleh post tentang laman yang anda sedang layari, video yang anda sedang tonton, apa yang anda sedang baca dll. Sangat cool.

 

Bonus. Adjix – Short url + ads = earn revenue dari tweets anda. Makin ramai followers, makin tinggi CPM. Boleh guna domain sendiri jika anda kreatif; contoh http://jomphp.via.my/fu36.

adjix

Jika ada cadangan, sila reply di komen ya dan jangan lupa follow saya sekali! 🙂

BACA :  Penyelesaian kepada Facebook Chat baru yang dibenci ramai

 


RELATED POSTS

13 thoughts on “Extension firefox untuk pengguna tegar Twitter

  1. wah sangat cool extension n web kat atas… ada satu lagi dipanggil destroy twitter… sila google.. tapi aku lebih prefer twitterfox sbb sangat best… hohoho… (*)

    M&H´s last blog post..New Looks! What Say You?

    1. aku suka twitterfox n powertwitter…

      xnak try adjix ke bro? bru dpt 1 cent ni..haha

  2. haha..byknya benda ng twitter nih..
    aritu chokilala citer pasal destroy twitter..
    nih tambah lagi..
    ades..
    nak try satu2, abis masa aku..
    hehehe 😉

    Jaws´s last blog post..Non-Stop Contest Forever

  3. Aku tau destroy twitter, adobe air client…tapi firefox aku terbukak 24/7 so aku lg suka yg extensionnya 🙂

  4. mana paling cool eh ?
    takkan nak install semua kot. hehe 🙂

    KNizam´s last blog post..Ma.tt’s Blog New Spring Design, Cool Dowh !

    1. Pilih yg nampak menarik je bro 🙂

      btw aku install smua 😛

  5. aku slalu gne id n password rapidshare mat2 salleh…kt forum mat salleh…so free je..hohoho i luv rapidshare

  6. eh slp tpt komen plop..sory boh

    x-po´s last blog post..LELAKI LEBIH HEBAT DARI PEREMPUAN?

  7. betul tu.. aku pun prefer add-on firefox.. take maknanya nak pakai standalone ntuk twitter semata2.. bazir boreh jo… dan semak!

    hehe.. pe pon cukup la guna twitterfox.. dah cukup terbaik dan simple dah tu.. 😉

  8. aku suka friefox tp sbb Chrome punya speed mak datuk lajunya maka aku pengguna Chrome tegar v2.0

    masalah aku dulu chrome xde add-ons cam FF dan yg paling pentingnya Twitterfox tu tapi dgn adanya Destroy Twitter nih … aku dah x buka FF lagi …

    So…jadilah pengguna tegar Chrome..hahaha

    hydir´s last blog post..La Liga 08/09: Kanoute hat-trick sinks Valladoild and round-up 21/3/09

  9. ada lagi satu bro lupa twitkit.. memang best haha

    Hamid´s last blog post..Kisah Kejayaan Surirumah RM7000 & Remaja RM14000

  10. kewl beb…!!!
    thnx sama kamu..eins 😆 :biggrin: !!

    N.I.S.A´s last blog post..Buat Favicon

  11. da ade avatar baru…!!huhue
    kredit to eins..!!hehe
    :biggrin:

Tinggalkan komen anda