Posted on

Enable/disable Admin Bar WordPress 3.1

admin bar wordpress 3.1

Bila upgrade WordPress 3.1 tiba2 ada Admin Bar dekat main page dan dashboard. Paling tak best tak tahu gambar sapa tiba2 muncul sebagai thumbnail profile EiNS. Sebab tak suka saya terus disable benda nie sebab menyemak.

Dulu blogspot pun ada fungsi bar macam ini yang menyemak, terus saya buang. Berikut cara nak buang admin bar dalam wordpress 3.1.

Cara enable/disable admin bar WordPress 3.1

1. Masuk dashboard

2. Masuk profile anda http://domain.com/wp-admin/profile.php

3. Pada bahagian show admin bar : uncheck pada “when viewing sites” dan “ in dashboard”

4. Save dan tiada lagi admin bar menyemak.


RELATED POSTS

BACA :  Tips menggunakan feedburner

9 thoughts on “Enable/disable Admin Bar WordPress 3.1

  1. nasib baik gambar thumbnail profile aku gambar betul :cwy:

  2. huhu, dh buang da, mmg nyemk tol, ha

    1. oo dah pakai wordpress rupanya blog ko

      1. baru awal thun ni gune, kui3

  3. Selamat aku pakai blogspot je

  4. Thanks for sharing bro. Tercari-cari jugak aku kat mana setting admin bar tuh 🙂

  5. aku suka admin bar tu.. sng nak copy shortlink, thumbnail pun memang muka aku..hehe..

  6. LOL, macam tu ke? thanks, memang agak menyemak.. 😆

Tinggalkan komen anda