Posted on

Dropbox menawarkan 3GB Extra Space untuk pelajar universiti

dropbox-percuma

Dropbox kini menawarkan 3GB ruang storan secara percuma bagi pelajar universiti dan juga kolej. Jika anda mengajak ramai rakan2 universiti anda menyertai Dropbox, maka semua pelajar universiti tersebut akan mendapat lebih banyak ruang storan percuma sehingga 25GB.

Cara-cara mendapat ekstra 3GB percuma daripada Dropbox :

1. Daftar baru atau daftar masuk ke dropbox : Dropbox

2. Masuk link berikut : Dropbox Space Race

3. Masukkan email universiti anda : contoh [email protected]

4. Verify email tersebut dan anda akan mendapat 3 GB space dropbox percuma.

5. Ajak rakan2 universiti anda mendaftar dropbox dan universiti anda akan mendapat lebih banyak ruang storan percuma untuk semua pelajar.

dropbox-space-race

6. Setakat ini, National University Singapore (NUS) mendahului ranking Dropbox Space Race. Universiti dekat Malaysia satu pun tak masuk ranking…jom challenge !

Selamat mencuba ! 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Cara Backup Data Dalam Hard Disk Laptop

7 thoughts on “Dropbox menawarkan 3GB Extra Space untuk pelajar universiti

  1. Masih Keliru ngn fungsi Dropbox ni. Sebab kalau Kita Delete Doc, File Lam Folder Dropbox ni File tu Kan Hilang Gak Kat Website Cloud Die. So, Benda Ni Xtmbah HDD Pc. Just Mcm Pendrive. Xperlu Bwk. Juz Login & Download

  2. dropbox ni mmg cloud file hosting..so senang kalo nak share fail kite ngan org just bg shared link je. n kalo ade bnde penting kite bt kt pc kite bole la ltk dlm folder dropbox, kalo nk gune mse p mne2 bole log in nk acess bnde tu..x pyh dh bwk thumbdrive dh.. =)

  3. ade baiknye juga..tak perlu pening2 nak bawa thumbdrive.

  4. camne nak dapatkan email berkaitan dgn universti mara?

    1. student baru ke? biasanya setiap pelajar akan diberi email universiti

      1. dah lame dah masuk time 2010…tapi tak dapat pon email UITM… =(

        1. uitm ke?login stundet portal..nnt ade dia tulis official email..bawah detail2 kita

Tinggalkan komen anda