Posted on

Download Windows 8 Developer Preview – 32 bit dan 64 bit

windows developer preview

Download Windows 8 developer preview – x86 dan x64 bit sekarang secara percuma daripada server Microsoft.

Direct Download link :

  • Windows Developer Preview with developer tools English, 64-bit (x64)

DOWNLOAD (4.8 GB)

  • Windows Developer Preview English, 64-bit (x64)

DOWNLOAD (3.6 GB)

  • Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)

DOWNLOAD (2.8 GB)

System Requirements

Windows Developer Preview works great on the same hardware that powers Windows Vista and Windows 7:

  • 1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
  • 1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)
  • 16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)
  • DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver
  • Taking advantage of touch input requires a screen that supports multi-touch

Tutorial install dan review Windows 8 developer preview akan menyusul di JomPHP. Selamat mencuba !


RELATED POSTS

BACA :  Dapatkan Windows 8 Original Dengan Harga Serendah RM50

25 thoughts on “Download Windows 8 Developer Preview – 32 bit dan 64 bit

  1. lajunye internet ko eins…heheh

    weiii, ni free berape bulan, beta ker

    1. lajunye tenet dia…huhu…ha’ah,free bape lama?

  2. Assalamualaikum, wah menarik nie 🙂

    1. woooo..nak donlod
      slowww
      wakakaka 😆

  3. Namapun Developer Preview mmglh free.. Lps ni Beta pun msh free lagi..Nak harapkan feedback dr pengguna kena bagi free punya.
    Brp lama FREE? ..tunggu sampai FINAL di lancarkan..

    1. boleh guna free sampai 12/3/2012

      1. Wah sampai 2012 bulan 3 adesss,sekejap sahajalah boleh test, bagilah 6 bulan ko 1 tahun ko.. hehehe

        1. Nanti free upgrade ke beta dan RC

  4. Laptop acer aspire 4736z support x??

    1. Support je tapi since nie dev preview optional ntuk korang try test guna

  5. Gempak lah bro. Barang free kena download walaupun kelajuan download tak berapa nak laju. Walaupun Windows 8 harus beli untuk gunakannya. Wa guna juga benda haram.
    Kejam tak gua.

  6. Bro.kalau dah expired macam mana nak delete windows ini bro.

    1. nanti ko leh upgrade free lagi ke beta dan RC…nak delete just format partition tu je la

  7. Ni Kalau Guna Streamyx ambil masa berapa lama ,saya download 5 jam tak habis lagi.:sad:

    1. Download yang 2gig tu cukup…windows 8 32 bit

  8. terima kasih bro

  9. bro, kalau upgrade tu.lu bagi download link ke automatic upgrade

    1. Download link la…tu dari server microsoft

  10. PENIPUUUUUUUUUUUUUUU

  11. Windows Developer Preview with developer tools English, 64-bit..nk install dlm partition len blh ke??dye ckp clean install only.. :dizzy:

    1. aku dah tulis cara install dalam partition lain…tengok artikel berkaitan windows 8 di jomphp nie arr

  12. salam..nk tanya.mcm mana cara nk uninstall balik windows 8 developer preview 32 bit dr laptop aku??..dh la sume software yg dh byk aku install dia uninstall mcm tu je..yg pliknya hard disk space yg telah digunakn kekal n xde prubahan lsg tp aku hairan nape sume software xde..then, bla nk install blik sume software yg dh ilang tu, space tu dia amik lg..pening pale ni..pliz la.aku nk 1 je..cara2 utk uninstall balik..tq

  13. […] redmodpie, jomphp, amanz p/s: aku baru sahaja selesai install, masa untuk explore… huhuhu… […]

Tinggalkan komen anda