Posted on

Download Windows 7 Visual Style

Windows 7 visual style

Windows 7 adalah windows yang mempunyai antaramuka yang paling cantik, baik dari segi theme, desktop, explorer dan sebagainya. Jika anda menggunakan windows 7, anda pasti tahu bahawa untuk mengubah theme semudah satu click sahaja, dan anda boleh menukar color scheme, transparencies, sound dan wallpaper sesuka hati anda. Sangat mudah dan bernas.

Visual style (VS) pula ialah custom theme yang direka oleh para gui modder. Ia membolehkan antaramuka windows anda bertukar lain dari yang asal seperti penukaran gui taskbar, startmenu, explorer, shutdown dialog, transparencies dll. Jika anda biasa dengan windows xp dan vista, tentu dah biasa menggunakan VS seperti menukarkan antaramuka windows kepada antaramuka lain, contohnya dari antaramuka vista kepada antaramuka Mac OS X Leopard.

Windows 7 masih baru dan sukar untuk mencari VS khusus untuknya. Di sini saya akan berkongsi beberapa visual style untuk windows 7 yang saya jumpa dan ianya boleh digunakan untuk mencantikkan lagi rupa windows 7 anda.

Kesemua visual style ini saya jumpa secara random melalui google search dan ianya terbukti compatible di windows 7 rtm build 7600.

1. Lumen Visual Style for Windows 7

Lumen visual style for windows 7

Download Here

2. Tytynono Visual Style for Windows 7

image

Download Here

3. Aero Xtreme 7 VS for Windows 7

image

Download Here

4. Verdesh SteelFlash Visual Style for Windows 7

image

Download Here

Tunggu beberapa bulan selepas windows 7 keluar, mesti ramai orang akan buat visual style yang lebih bagus dan cantik. Sementara itu, guna saja yang ada ataupun cuba design visual style anda sendiri. Haha.

Untuk menggunakan custom visual style, anda perlu patch uxtheme.dll dahulu. Download Universal Theme Patcher for Windows 7.

:download: UniversalThemePatcher-x86.exe | Mirror (32 bit)
:download: UniversalThemePatcher-x64.exe | Mirror (64 bit)

BACA :  (Video) Cara Install Locus Theme Windows 7

Selamat mencuba! 

p/s: Ramai orang kata saya ini mamat jambu sebab suka design benda2 cute dan comey. Ada ke? Yang pasti saya suka benda2 yang cool dan kreatif saja. Haha, biar apa orang kata asal diri sendiri bahagia.


RELATED POSTS

51 thoughts on “Download Windows 7 Visual Style

  1. best ni..tp xtau nk wat cam ner..huhu
    .-= misseda´s last blog ..eiy-Da~KoraNg PeRasan Tak??!! =-.

    1. Guna windows 7 jugak ke?

  2. window seven ni yg full ke?..bkn ke dia x release lg kn x silap aku..kot2 Aku terlepas it plak..hehe..
    .-= apeace´s last blog ..~14.8~WooHH!!..ArI Ni BzDaY SaPe ErkK???-part 4(final)- =-.

    1. Orang dah berbulan pkai yg leaked punya lah bro…hehe…cuba check entri psl windows 7 rc dan windows 7 rtm sblom ni
      .-= EiNS´s last blog ..Download Windows 7 Visual Style =-.

      1. bro aku x dapat activate lagi window 7 aku ni?yg ko punyer aku try x dapat.yg anarm punyer pun x dpt gak.ko ada idea @ sumber yg boleh aku tyry nak activatekan window 7 aku ni.thema2 dia memang cun habis.

        1. Cari 7loader 1.4 by orbit30…dia nie hacker tegar segala jenis windows…biasa tools dia semua bagus dan terbukti menjadi…

          kalau susah sgt nak activate, ko download iso baru win 7 yg dah diactivated…
          .-= EiNS´s last blog ..Download Windows 7 Visual Style =-.

        2. killvearn dah donlod Windows 7 All In One Activated..
          kalo sape2 malas nk donlod, bleh la order ngan die..

  3. yang visual no3
    aku suka
    unik

  4. wah, thanks for sharing bro. hehe, aku pun download theme kat mana tah. aku pun dah lupa. ada perbezaan ke stiap theme tu? aku tgk just background n warna taskbar je. hehe

    1. Itu ko download themepack, dia tukar background n taskbar je…

      tapi visual style dia tukar habis start menu, explorer dll…visual style lagi syok dan cantik biasanya
      .-= EiNS´s last blog ..Download Windows 7 Visual Style =-.

      1. oic, dah faham. sorry2 aku tak download lagi benda ni. tenet slow la plak..keje pun jadi tergendala. haha
        .-= mohdisa´s last blog ..LG GD900 Crystal =-.

  5. hohoho.. aku suka yg 1st nya vs tuh.. agak semart.. nanti aku cuba.. erm ia tak memberatkan windows ke? ada kesan efek tak bila dah install n nak buangkan ia balik?
    .-= Kill-Vearn´s last blog ..Mini Blogger Gathering at Melaka =-.

    1. Secara teorinya bila aktifkan visual style mesti guna extra cpu n ram usage…tapi effect dia takde la berat sangat tak macam guna third party software cam windowblinds…

      kesimpulannya, try je guna untuk bagi nampak lagi smart 😎
      .-= EiNS´s last blog ..Perempuan suka ke mamat berjanggut? =-.

  6. ape mksd wondow 7 rtm n window rc?maap bertanye..blurrr
    .-= apeace´s last blog ..~14.8~WooHH!!..ArI Ni BzDaY SaPe ErkK???-part 4(final)- =-.

    1. RC = release candidate
      RTM = release to manufacturer
      .-= Kill-Vearn´s last blog ..Mini Blogger Gathering at Melaka =-.

  7. aku suke simple2 je..
    x lawo xpe asalkan power..
    .-= Anarm´s last blog ..What’s Your True Social Mojo? =-.

  8. salam pagi bro,agaknya berapa ye harga window7 Home Premium kalau di pasarkan nanti ..Berape edisi ye dia keluarkan…geram tengok win 7 ni huhu..
    .-= mohdhanif´s last blog ..Kelmarin Aku Di Temuramah Syamsyul =-.

    1. Salam tengahari bro,

      kalo x silap ada beberapa edisi windows 7, windows 7 home, professional, enteprise dan ultimate…harga2 dia lebih murah dari dvd vista ori…mungkin kalau edisi home harga dia dalam rm200-rm300 je
      .-= EiNS´s last blog ..Download Windows 7 Visual Style =-.

    2. ada yg berikut:

      windows 7 starter pack
      windows 7 home basic
      windows 7 home premium
      windows 7 professional
      windows 7 enterprise
      windows 7 ultimate

      nak yang paling best sila la guna ultimate
      .-= Kill-Vearn´s last blog ..Mini Blogger Gathering at Melaka =-.

  9. Lovely sharing Eins :heart:
    .-= annamir´s last blog ..Sekuntum Untukmu =-.

  10. Nak try Win7..tak da lagi ker yang buat theme Win7 untk OS sbelumnya?
    .-= enkha´s last blog ..Strategi Buka Store eBay Malaysia Terbaik! =-.

    1. Dah berlambak orang buat theme windows 7 untuk xp dan vista 😎
      .-= EiNS´s last blog ..Download Windows 7 Visual Style =-.

  11. aku sempat download satu jerk, tp tak test lg. takut gak ganggu sistem aku. hehe…maklumlah…ram aku bukannya byk mana. mls nak menambahnya lagi. hehe

  12. bole pakai kat XP tak? hehehe
    .-= blowie´s last blog ..Potong Saga! =-.

  13. eins..
    aku da donlod sume yg ko attach 2 tp x sempat r nk install kat pc aku, bz manjang..
    1 aku nk tnya driver guna vista or xp nyer? :ermm:
    .-= Sam´s last blog ..Minyak Wangi yang terhangat di pasaran =-.

    1. Kalo ko install windows 7 dia automatic ada driver dah…dan skarang bnyk manufacturer dah kuar driver khusus untuk windows 7…

      in case hardware ko takde driver windows 7 boleh try guna driver vista
      .-= EiNS´s last blog ..Pandulah dengan cermat di musim perayaan ini =-.

  14. orait eins..
    tp mggu dpn la dpt install coz hjg mggu smbut ramdhan di kmpg :happy:
    Selamat Berpuasa Semua…:happy:
    .-= Sam´s last blog ..Minyak Wangi yang terhangat di pasaran =-.

  15. tny skit bro,aku pkai lptop hp nx 5000,pkai win 7 RC,tp sume theme yg ko bg 2 sume xleh gune kt lptop aku,npe ek?ke pasal windows aero die xleh pkai..nape jd g2 ek?aku kne tmbh graphic card ke ape?cbe bg cdgn skit..aku nk lptop aku blh gune win 7 ni scare normal gak..haha.tq byk2 bro..

    1. Mostly theme2 itu compatible dengan windows 7 rtm build 7600 sahaja…

      kalau install di windows 7 rc mungkin error atau tak kuar langsung…mungkin gak ada yang boleh guna…
      .-= EiNS´s last blog ..Pandulah dengan cermat di musim perayaan ini =-.

      1. aku guna window 7 beta pon leh install..theme tu

  16. Definasikan ” biar apa orang kata” dan Bahagia…supaya kita tidak syok sengiri…semoga kita lebih bahagia….heeesalam :w00t:

  17. bg aku windows 7 mmg best.brgnda best dr vista.tp aku ttp guna windows xp jgk sbb aku agk old-fashion pnya org.huhuhu…

  18. salam bro…
    aku da donlod theme no 3 tu..
    bile install npe tak jd mcm dalam pic tu..
    adoii..
    aku salah buat ke.?

  19. xd yang stylo lagi pun..
    kalo ada lagi stylo gtau eh..hehe :dizzy:
    .-= a1zudd1n´s last blog ..iklan p1 WIMAX [dah POTONG?] vs iklan TM streamyx =-.

  20. I have been using windows xp for almost 10 years. Xp is a bit old and I think it is time to upgrade to windows 7. Hope windows 7 is not another version of “Me”. Anyway…thanks for sharing this blog. πŸ™‚

  21. abg,
    meh link tuk yg desktop abg pakai tu..
    nk jgkk..
    lawa la…
    yg eins desktop.
    ats skali

  22. windows 7 mmg best:]
    dan windows xp hehe…
    EiNS suka windows je ke?
    os lain x minat ke?

  23. mamat jambu???
    depa bodoh suka duk kata kat org tol x?
    cute2 la best:]
    bro…
    camna nak buat satu file kat dlm windows 7 untuk clear temp…
    kalu windows xp saya buat camni…
    tulis kat notepad tu rd %temp% /s /q md %temp% dot bat…
    windows 7 camna yer?

  24. bro ley tulis tutorial x.
    sye cube buat tp x menjadik la..
    try surf tutor kt internet, tp x jumpe.
    yg ade vista nye..
    frust je..

  25. cm ner nk dowload yg Download Universal Theme Patcher for Windows 7 tu..
    ak wat xleh pon…
    die ckp file invalid….

    pas tu download tu nk bt cm ner..
    ????
    leh bg step by step.

  26. cam ner nk buat Universal Theme Patcher for Windows 7…xfahm la..
    die kne copy n paste dkt system32 ker?
    then nnti ade kuar tu..patch jer ker?
    then settle ker?
    kena bt pape lg x?

  27. sape2 blh tlg x??
    sy bli windows 7 original pack..
    tp yg windows 7 starter la..
    sy xleh nk gne visual style ni la..
    x tau nape..even nk tukar desktop background pon x blh..
    tlg la sy..pleeeezzzzz.. πŸ™

    1. Ler…nape beli yg starter…memang la xleh tukar theme ataupun backgound…

      tapi aku ada cara penyelesaian; baca post nie https://jomphp.com/windows-7-starter-sistem-operasi-yang-ringan-dan-laju-untuk-netbook-laptop-serta-desktop.html

      1. ermm..sy buta it ckit..tau sebot win7 je..x tau lak function dye..pape pon thanx k.. :biggrin:

  28. asu!!
    link e bosok :angry:

  29. mantab postingannya..
    ijin sedot gan..

  30. visualnya gak terlalau
    bagus.,.,.,

  31. cm ne nk tukar background laptop jika kita klik switch user,then background dy bertukar…sy nk tukar letak pic sendiri..kebiasaanya akak keluar theme windows 7…so mcm mne sy nk tuka utk letak theme laen?ada caranya?

  32. ijin sedot gan

  33. Bro, ini yang visual themenya Diablo 3 ada ngga ?

    btw, cool lah postingannya..

Tinggalkan komen anda