Posted on

Download Windows 7 sticky notes untuk Vista dan XP

windows 7 sticky notes

Windows 7 ada memperkenalkan fungsi sticky notes yang baru di mana anda boleh create banyak2 “nota lekat” dan tampal di desktop anda. Anda boleh edit dengan senang serta ubah size dan warna nota lekat tersebut.

Pengguna windows xp dan vista boleh mencuba perisian sticky notes ini dengan mendownload versi ported dimana sedikit penambahbaikkan telah dijalankan.

Download Windows 7 sticky notes for xp and vista

http://www.4shared.com/file/131075283/3ccc9bfa/7_like_Sticky_Notes_app_for_Xp__Vista.html

Bolehlah anda gunakan sticky notes app itu untuk letak sebarang memo atau reminder; seperti tarikh exam, assignment yang kena dibuat, tarikh birthday, tarikh kahwin dan sebagainya.

Perisian ini sangat ringan dan tidak memakan banyak resource. Selamat mendownload dan mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Kaspersky Antivirus 7 (kav7) Lesen Sah 6 Bulan...lagi?

18 thoughts on “Download Windows 7 sticky notes untuk Vista dan XP

  1. wah mantap !! note ni boleh la gua catat sesuatu yg penting kat desktop ..

    TQ :wub:
    .-= eldy´s last blog ..Chapter terakhir ‘Lara Gua’ =-.

  2. eh ?! format .ico ?! camne pakai ni :blink:
    .-= eldy´s last blog ..Papan jerit + butang sosial ala Iphone 3GS =-.

  3. Ada file .exe dia la…cuba extract betul2 😀
    .-= EiNS´s last blog ..Selamat bercuti dan balik kampung! =-.

  4. i like this entry! :wub: :wub: :wub:
    .-= amoi´s last blog ..Yahoo Messenger 10 (Beta) =-.

  5. Hidupku semakin mudah diuruskan dengan kewujudan ‘sticky notes’ ni. Perfect!

  6. Woh. Menarik. Tapi Berapa memory overall dia guna?

    1. Memory usage dia low sangat…buka bnyk2 x smpai 10mb..jgn risau 😀

  7. bagus tu,perisian sngat berguna…bole cuba..thank bro 🙂
    .-= mohdhanif´s last blog ..Peristiwa 11 September,11 Dan Q 33 NY =-.

  8. ai… asal tak right click kt desktop pakai widget ja..

    kan ada? nk kene install software gk ke? x perlu la.. windows da sediakan awal2 lg =D

  9. knape ak xley resize note tu? ak try tarik2 hujung note tu xbley pn..ada cara lain ke?

  10. untuk windows 7 benda nie kena install sendiri gak ke???

    ke dah ada dalam windows7???

    keliru sket ayat dalam en3 “Windows 7 sticky notes for xp and vista”

    :biggrin: :devil:
    .-= matju2509´s last blog ..Install Acer Launch Manager Pada Windows 7 =-.

  11. salam…
    eh einns… menda kalau ta salah kat sidebar vista dah ada kot…
    brapa harga windows7 ori kat kedai ekk?

    p/s : budak baru blajar :biggrin:
    .-= shafri´s last blog ..Bagaimana gempa bumi berlaku. =-.

    1. Harga windows 7 ori sila refer post windows 7 dan tips penggunaannya

      https://jomphp.com/windows-7-dan-tips-penggunaannya.html
      .-= EiNS´s last blog ..[Special entry] Menyambut birthday si dia! =-.

  12. lama kot ak duk cari software ni..tp last2 ak guna stickies kat Vista. App yang hampir sama ngan sticky notes kat Win7 ni..nanti la try yg ni pulak..hehe, thanks for sharing.. 🙂

  13. saya suka.. dah lama cari, tapi takleh nak download, kata dah kene remove, ada sapa2 yang simpan installer? boleh send untuk saya tak?

    1. betul ke dah kena remove?

  14. kok udh di remove, klo bsa di gnti tuh ato di prbaiki lgi

Tinggalkan komen anda