Posted on

Download Mozilla Firefox 8.0 alpha 1 Nightly

firefox 8.0 alpha 1 nightly

Firefox 8.0 alpha 1 sudah boleh dicuba dan didownload daripada Mozilla Central.

Download Firefox 8.0 alpha 1 nightly

Windows (exe) 32 bit

Windows (exe) 64 bit

Mac dmg

Linux i686

Linux x86-64

Untuk link penuh boleh tengok : http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/nightly/latest-mozilla-central/

firefox 8.0 alpha 1 customize

Firefox 8.0 alpha 1 yang telah diubahsuai. Kamu kena  install Add-on Compatibility Reporter baru boleh guna add-ons lama di firefox 8.0 alpha 1 ini.

Install Add-on Compatibility Reporter for Mozilla Firefox  : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/


RELATED POSTS

BACA :  Facebook Username

27 thoughts on “Download Mozilla Firefox 8.0 alpha 1 Nightly

  1. Memang terbaik firefox 8.0 alpha 1…sy dah guna..buat masa ni xda masalah..x crash..ringan..faster…and ada lagi 1 web browser keluaran Mozilla http://www.wyzo.com/ korang try la…bestttt!

    1. wyzo…tak pernah dgr…thanks

  2. apa beza yang ketara pada versi ni selain smooth, kurang crash?
    nampak macam menarik je untuk dicuba..

    1. laju memang laju…function baru tu ko kena enable guna firefox lab kit cuba try https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/mozilla-labs-lab-kit/

    1. kena disable compatibility checker…

  3. masih nak kena tweak ke untuk lajukan Nightly 8.0 ni?

    aku dah try Wyzo (saja nak komen)..laju betul bila download (kena install addon dari fireaddons.com) tapi selalu sangat crash bila aku bukak blog aku..
    sayang betul la..

    1. Tak perlu tweak sebab dah laju sangat…cuba perlu disable compatibility checker nak install addon lama

  4. Tq saudara Eins, memang laju… xmcm FF4 dulu 🙂 tapi ada masalah dgn Flash player plugin utk 64-bit, ada solution?

      1. Terima kasih….selesai…..tngk youtube laju jer w/pun guna basic streamyx…:)

  5. Ha’ah Wyzo selalu crash..sayang..mungkin baru lagi kot…

  6. mcmna nk disable compatibility checker.? xjmpa pon..

    1. ko install addon tuh automatik dia disable compatibility checker…addon compatibility reporter – install nih

  7. wah 8 tunggu beta dulu baru aku guna..

  8. Bro..download versi portable kat bawah ni..
    small tribute sebab aku tengok ko suka dengan Firefox..heheh..
    kalau ada masalah contohnya tak bleh guna ke, tolong kasik tau ek..
    sebab aku buat eksperimen je tu..

    http://www.mediafire.com/?bq39iib9b3md79j

    1. ko compile sndri ke bro? trimas…nanti aku try…
      well aku pengguna firefox sejak dlu dan ofkos minat dgn customization…kalau guna chrome limited sgt customizationnya

      1. haha..of coz dengan software..
        kalau nak buat sendiri tahun depan pun belum tentu..haha..
        ni tengah godek camne nak buat saiznya lebih kecik..
        baru la portable ye tak..
        aku pun minat gak tapi tak terikut macam ko buat..
        aku sempat pakai sampai 5.0 je..pastu muntah dah..
        letih nak buat ‘report’ pasal addon compatibility..haha..
        ada satu lagi cara portable yang belum try kat FF ni..
        nanti aku buat..

  9. sorry..need one more part to make it executable and working:

    http://www.mediafire.com/?z8b82jub8we4r63

    tersalah tekan button tadi..tuh yang jadi separate..adeh..

  10. tak pasti kenapa komen aku lagi satu tak masuk..
    tapi kena download satu lagi part baru bleh guna:

    http://www.mediafire.com/download.php?z8b82jub8we4r63

    tersalah tekan button, tu sebab jadi separate..

  11. Finally got better one..

    http://www.mediafire.com/?qxpkxl7x7tjvw86

    baru je build tadi..saiz dah cantik..
    dan ada satu je exe file so tak semak sangat..
    cuma aku sempat buat yang 32bit tu je la..
    64 n yang lain2 tu tak sempat..huh..

  12. salam… camne nak theme nightly cam kat atas? dah try addon flow tp cam x jadi or maybe xtau nak guna… haha…

  13. tutorial yg bagus… dah berjaya wat theme utk nightly yg simple n smart… thanx a lot bro =D

  14. ape beza 32 n 64 bit?bila dah download kite kena run dia mcm biasa ke???kalo tkn run kuar fail corrup knp ek… sila bantu saya terima kasih….

    1. 32 bit kalau kamu guna windows 32 bit…install 64 bit kalau kamu guna windows 64 bit…itu bezanya

Tinggalkan komen anda