Posted on

Download iOS 6.1 IPSW untuk iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV

ios-6.1

Apple baru melancarkan iOS 6.1 final untuk iPhone, iPad, iPod Touch dan Apple TV. Anda boleh download iOS 6.1 ipsw dengan menggunakan link di bawah.

Untuk pengetahuan anda, iOS 6.1 adalah wajib update kepada mereka yang mengharapkan untethered jailbreak yang bakal dilancarkan dalam masa terdekat ini. Pastikan anda membuat update menggunakan iTunes dan bukan menggunakan OTA.

Download iOS 6.1 IPSW

Sumber : Download iOS 6.1 IPSW


RELATED POSTS

BACA :  30 tips & aplikasi berguna untuk pengguna ipad

13 thoughts on “Download iOS 6.1 IPSW untuk iPhone, iPad, iPod Touch, Apple TV

  1. seyes ker iphone 5 dh leh jailbreak??..

      1. aper mksd GSM n CDMA??

  2. @EiNS

    nanti kalau dah keluar untethered jailbreak boleh tak buat post pasal tu ? ^^

  3. 1- nk tnya apakah maksud OTA & IPSW admin?
    2- knp x blh update dgn cara OTA? tq

    1. OTA – over the air
      IPSW – firmware/OS bagi iOS devices

      evad3rs, team yang buat jailbreak tu tak rekomen users guna OTA sebab akan generate different SHSH blobs berbanding guna iTunes

      1. bro, achaner kalau aku dah terupdate guna OTA ? phone tak pernah jailbrake, iphone 4, pastu skunk aku nak jailbrake, tapi dah terupdate 6.1 melalui phone hari tu, so ada masalah ke ??

  4. mcm den skang guna iOS 6.0.2, iphone blm pernah jelbrek.. kalu den nak update iOS 6.1 kena melalui itunes, lepas tu blh update terus 6.1 ke admin or kena guna ipsw restore yg admin bg link kat atas>??

    1. cucuk iphone kat itunes, tekan update ke ios atau update manual pakai ipsw

      1. dua2 tu sama ke, tekan update terus atau pakai ipsw, mana yg lbh elok admin??

  5. ape maksud GSM dgn CDMA??
    kawan pakai iphone 4 tapi GSM atau CDMA kawan tak tau.

    1. Semua iPhone kat Malaysia ni pakai GSM sebab network kat Malaysia support GSM je.

Tinggalkan komen anda