Posted on

Download Firefox 7.0 Nightly versi x86 dan x64

firefox7

Mozilla telah melepaskan Firefox 7.0a1 Nightly dalam versi x86 dan x64. Kepada yang berminat mencuba boleh download di link di bawah.

Download Firefox 7.0 alpha

http://nightly.mozilla.org/ 

Jika anda memerlukan Flash Player 64 bit boleh download di http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10_square.html

Memaksa extension2 firefox yang lama untuk digunakan pada FIrefox Nightly : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/

Kalau nak theme firefox macam dalam screenshot di atas boleh guna addon Flow : https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/flow/

Mendapatkan fungsi2 terbaru daripada Mozilla Labs : Addon mozilla labs kit https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/mozilla-labs-lab-kit/

Firefox 7.0 alpha sangat laju berdesup di laptop Windows 7 Ultimate SP1 saya. Kalau dah cuba boleh bagi maklumbalas. Disebabkan ianya masih dalam versi alpha, kemungkinan berlaku crash, bug dan tak compatible adalah tinggi.

Installation firefox 3.6 atau firefox 4 anda tidak hilang dan boleh access balik jika perlu. Selamat mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Cara download manga dan drama jepun guna mIRC

31 thoughts on “Download Firefox 7.0 Nightly versi x86 dan x64

  1. hang kena mention, tak sesuai untuk digunakan sebagai pelayar web utama, mudah crash, tak stabil, hoho~

    1. crash crash crash

      1. aku rilek je guna as primary…tukar2 ngan firefox 4..kadang2 guna chrome…

        xpenah crash lg

        1. hang power user, lain,. hehe~

  2. CRASH…!!!

  3. pergh,,,mmg bedesup gile laju nie,,

    1. yep…berdesup gila laju…hahahha

  4. best..
    best..
    best..
    aku pakai takat ni tak crash lagi..
    alhamdulillah..

    1. pakai 64 bit ke 32bit? so far aku xde crash lg…guna 64 bit

  5. mcmne dgn kepantasan?

    1. amat pantas setakat nie

  6. aku firefox 4 pon byk crash nye..x lg men game cam cityville,uberstrike…sket ati je..hehe..maybe x ngam kot ngn win 7 64bit pnye..

    1. aku pun guna windows 7 gak…dari versi 4, 6, 7 aku guna so far ok lagi…

  7. nape bile bukk youtube dh x kuar IDM dialog box download this video..
    tp extension dh compitible ngan nightly sbb bile download file lain automatic download ngan IDM…cume video jek yg xley download..nape ek

    1. aku ok ja pakai idm..pakai yg 6.o5..insyaallah ok punyo!!

      1. dh ok..he2..thanx

  8. wah3..berdesup banget..hahahaha..no crash bro..wins7 64bit..memang best..haha

  9. einz aku nak kongsi browser ni, kang aku kredit ke sini 😀

  10. perghh.. laju siot.. sampai crash.. hahaha.. pakai yang stable dulu la.. lagipon byk plugin utama aku guna tak compatible..

  11. Nama pon untuk testing purpose. So sure ada prob sebab blom stabil. Boleh test tapi tak jamin bila akan crash. Terbaik entry nie. Nama pon sedap Nightly! Saya dah install tapi most of plugin tak jalan kat Nightly. Revert to FF4 sampai ada versi yang sesuai. Syabass!~

    1. plugin tak jalan boleh guna addon compatibility reporter 🙂

  12. laju ea.. kne try gak ni!

  13. […] kasih atas posting Jomphp! Browser, firefox, Internet, Nightly, Testing […]

  14. […] : Jom PHP tweetmeme_style = 'compact'; tweetmeme_url = […]

  15. aku dah tested, ngah guna skrg ni..

    terasa perbezaan ngn firefox 4..

    add on aku guna pun xdak masalah stakat ni..

  16. conformative….stakat ne ok…x de prob

  17. kena try nie.. thanks dude… 😉

  18. boleh tak ko senaraikan ape perbezaan ketara antara satu versi (current) dengan versi yang lain (beta, alpha)..
    sebab aku tengok dah ada ura2 nak keluarkan FF versi 5 akhir bulan ni tapi itu veris 5..yang duk ada sampai 7 ni aku tengok takde la banyak bezanya..add on tu yang ketara takleh guna..hehehe..
    bikin la bro satu entry pasal ni..baru la aku nampak sket..

    1. Perbezaan ketara dari segi rendering javascript, html5 etc…buka web dan apa2pun memang laju berdesup guna firefox 7 berbanding firefox 4,5

      sebab dari segi interface dia x nampak sgt tapi yang berbeza coding dalaman dia…

      mostly extension firefox 4 boleh guna di ff7 lepas guna https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/add-on-compatibility-reporter/

      digalakkan juga guna mozilla lab kita ntuk mendapatkan fungsi baru daripada lab https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/mozilla-labs-lab-kit/

Tinggalkan komen anda