Posted on

Download anime, drama, video klip dll daripada Veoh

Veoh kini boleh diakses oleh pengguna Malaysia setelah dua tahun di-ban (baca lanjut di sini). Ini bermakna anda mempunyai akses kepada berjuta-juta video yang ada di dalam website veoh dan paling menarik, anda boleh download anime, video klip, drama, series dll secara percuma menggunakan Veoh Web Player.

Untuk mendownload video menggunakan Veoh;

1. Menggunakan browser firefox untuk windows (link)

2. Install veoh player dan add-on untuk firefox (link)

3. Masuk veoh.com dan search apa-apa tajuk video yang anda mahu

4. Tekan butang download video, dan proses download akan di-transfer kepada veoh player

Untuk pengguna Ubuntu, saya rasa anda perlu install firefox windows dan veoh player windows menggunakan Wine.

Selamat mencuba.


RELATED POSTS

BACA :  Orbit Downloader - Download Social Media (Part 1)

27 thoughts on “Download anime, drama, video klip dll daripada Veoh

  1. dulu kan, malaysia kena banned dari guna veoh,xtau knp skrg ni dah boleh guna..pastu kita download veoh tuh, n dah lain daripada dulu (sblm malaysia kena banned), kita dah pening..kita cuba ‘search’ tapi xkeluar apa2 pon..last2 kita buang je..
    .-= rina´s last blog ..Akhirnya habis tengok Personal Taste =-.

    1. @rina:sekarang dah boleh search, stream dan download…laju lak tuh…tak caya try sekali lagi 😀

  2. Veoh kembali! Adakah pengguna Malaysia akan disekat sekali lagi akibat terlalu banyak memuat turun di sini? Sama-sama nantikan. Hahaha… 😆
    .-= msbmna´s last blog ..15 tema blog baharu di Draft.Blogger =-.

    1. @msbmna:pengguna malaysia ramai kaki download, tp bukan kaki upload…tu veoh marah…hahah

      1. kalau lah uplod tu lagi laju dari donlod..kompem ramai yang akan uplod dari donlod ni..gara2 nak kosongkan hardisk..hehe :biggrin:
        .-= aizuddin´s last blog ..Software : Jadual Lengkap World Cup 2010 Waktu Malaysia =-.

  3. Ohoh. Dah tahu, tapi macam tak berminat pulak nak download kat veoh. Tawar hati dah. Haha.
    .-= darkk´s last blog ..Rak Buku =-.

    1. @darkk:aku plak xtau nak download apa dah…tgh bosan skang

  4. nice bro. tq untuk tips ini. sedut jgn xsedut. haha!
    .-= acapz´s last blog ..Main Pacman Di Halaman Google =-.

  5. hoho pas ni leh la download

  6. aiseh! awat movie die semuanya stok2 lame?? Nak donlod Naruto Shippuden 121 pun takde.. ades..
    .-= Megat Azfar´s last blog ..Wah! Terharunye.. =-.

    1. @Megat Azfar:ko nak cari naruto shippuden 161 ke 121?

  7. punya la la lama tunggu Veoh ni…
    baru boleh dapat masuk balik
    .-= Syafrizal´s last blog ..Tingkatkan backlink dengan DoFollow =-.

  8. 121-128. Aku tak tau nape ade gap disitu >.<". Sekarang ni baru ade sampai episode 161, tapi video broken la pulak.

  9. x best la bnde ni sbb ak nak search naruto ckit je ade.cite die pendek lak tu zzzz

  10. http://www.crunchyroll.com/ ak dh jmpe tgok naruto dgn video hd mmg terbaik!

  11. veoh ni lagi best dari youtube ke? :ermm:
    .-= Anarm´s last blog ..Kenapa manusia suka menzalimi haiwan? =-.

  12. hahaha..ingat lg dlu tgh syok2 dnld kat veoh tbe2 kena sekat..gile sadis..hahaha..
    .-= din´s last blog ..Lagenda Budak Setan =-.

    1. Aku pun, tension gila masa tu…dah la download veoh laju gila, movie n anime banyak…tetiba dia sekat…damn
      .-= EiNS´s last blog ..Senarai Perisian Antivirus Percuma untuk Komputer anda =-.

  13. bro..dlm gambar tu one piece episod bpe punye? movie ke or clip lagu? xpnh tgk lak..skg dload anime pon da byk yg potong op n ed..xfeel btol..

    1. Tu One Piece Episode 0, pengenalan kdp movie latest iaitu Strong World…yg aku tgok kat veoh tu xde cut op n ed full je
      .-= EiNS´s last blog ..Senarai Perisian Antivirus Percuma untuk Komputer anda =-.

  14. eh? ep 0? strong world da klua ker? nk carik la cmni..huhu

    lg satu eins..leh x bg pndapat cmne nk lajukn walaupun sikit speed broadband(maxis) yg dah habis cap? dan kenapa mase aku download(guna flashget)speed cuma bwh 10kbps sdgkan kat broadband launcher tu tunjuk speed tgh dlm 50kbps++..xbukak app lain.windows update pon dah off.confius la..

    sori lari topik..

  15. bukan ke Veoh dah lama dah kena blok? Tapi Veoh banyak cerita best, selalu jugak download kat Veoh. Itu rasa macam terkilan.
    .-= RozaniGhani´s last blog ..Cara Buat 2 Kolum Palsu Dalam 1 Sidebar =-.

  16. oOo.. dh bukak balik ea.. :w00t: gud3! dlu frust gler kot bler tau2 xleh gne
    .-= headr´s last blog ..buat widget sendiri : ikon jaringan sosial =-.

  17. veoh ni nak kena register dulu ke?

  18. dulu nak download anime dari veoh punyer la susah.. siap pkai proxy lagi.. nasib tau cara pkai..

    Skang ni dah open kpd m’sia, tapi xtau plak nak download ape yg best.. dulu download citer Kamen Rider Kabuto kat veoh.. quality baik punyer.. best arh veoh.. 😆
    .-= Paksu-IT´s last blog ..DoFollow Pada Komen Blog Dapat Tingkatkan Traffik =-.

Tinggalkan komen anda