Posted on

Domain XYZ hanya $1 Setahun, Jom Daftar Segera Domain Yang Cool Ini !

domain xyz malaysia

domain .xyz
Domain xyz baru-baru ini mengalami peningkatan populariti secara mendadak selepas Google mengumumkan penubuhan syarikat baru iaitu Alphabet yang mempunyai laman web rasmi alphabet.xyz. Dikatakan sebagai “domain untuk generasi baru”, domain .xyz merupakan domain generik yang sesuai digunakan untuk mana-mana syarikat, organisasi mahupun persendirian.

Saya sendiri bercadang untuk membeli beberapa domain xyz untuk persediaan masa akan datang. Ini kerana domain .xyz kini ditawarkan hanya serendah $1 setahun. Kalau $10 boleh beli 10 domain .xyz tu (secara teori). Wow murah nya!

Macam mana nak dapat domain .xyz pada harga $1 setahun?

Domain .xyz $1 Setahun

Promo domain xyz hanya $1 tahun boleh dibeli di website Namecheap. Namecheap merupakan penyedia hosting dan pendaftar domain yang kami sudah gunakan selama bertahun-tahun kerana servis yang boleh dipercayai dan sentiasa ada promo harga yang murah. Promosi ini hanya sah sehingga 18 September 2015, jadi jika berminat anda boleh daftar dengan secepat mungkin sebelum habis promo atau sebelum domain .xyz yang anda idami itu dibeli oleh orang atau pihak lain.
Harga $1 merupakan harga yang anda bayar untuk tahun pertama sahaja, selepas itu harga pembaharuan ialah $10.88 setahun. Menariknya, setiap pembelian domain dari Namecheap biasanya didatangkan dengan servis Whois Guard percuma.

Klik : Daftar domain xyz pada $1 (Namecheap)

p/s : Agak frust bila beberapa nama domain yang saya aim lama sudah tak available. Harap-harap ada nasib yang agak baik bila nak guna domain .xyz nanti.

Kongsikan berita menarik ini dengan rakan anda ya !

 

 


RELATED POSTS

BACA :  Promosi Domain .MY murah daripada Exabytes

7 thoughts on “Domain XYZ hanya $1 Setahun, Jom Daftar Segera Domain Yang Cool Ini !

  1. Kat gen.xyz, harga dinaikkan kepada $10.

    1. Harga normal memang $10 di mana2 domain registrar, namecheap je yang buat promo harga $1

  2. domain .xyz x support free hosting. ade x hosting free yg support domain .xyz ni admin??

    1. Try check hostinger.com atau 000webhost.com

      Rasanya boleh host domain sendiri

  3. Kenapa nak aim nama domain lain? Ade specialty ke? Mohon pencerahan

    1. Domain .com/.net agak crowded, susah nak dapat nama domain yang power sebab most dah kena rembat. Domain generasi baru .xyz / .co lebih hip dan trending serta banyak lagi nama yang belum kena rembat.

  4. Assalaam…

    Domain .XYZ ni boleh dapat PERCUMA dari 1oasis.xyz – untuk 1,000 pemohon pertama – panduan ada di http://percuma.xyz – tak perlu bayar apa-apa, tak perlu beli apa-apa lain. Boleh hos kat-mana, map blogspot, forward pi facebook, instagram dsbnya… (free dns). Free mailbox accounts too.

    all the best !!

    offer tamat bulan ni, 30 NOV 2015, atau sehingga kuota habis…

Tinggalkan komen anda