Posted on

Dlnext – Akaun premium download all in one

Seorang forumer lowyat.net telah menyediakan satu perkhidmatan download server dikenali DlNext.

Apa yang menarik?

1.Keupayaan untuk download dari Rapidshare/Megaupload/Depositfiles/Hotfile/Netload/FileFactory/Megashares/

Storage.to/Uploading.com/Easy-share dalam satu akaun.

2.Hanya rm25 sebulan.

3.Unlimited bandwith.

4.Akaun boleh dikongsi dengan rakan-rakan.

Bagaimana perkhidmatan ini berfungsi?

1.File yang anda downlaod akan didownload kepada server DlNext terlebih dahulu. Dan anda boleh download dari server DlNext dengan kelajuan maximum.

2.Similar to TorrentFlux dan Rapidleech.

Cara menggunakannya?

1.Login ke akaun premium anda.

2.Klik pada Auto Download pada sidebar.

dl

3.Pastekan link anda dan klik Dowload.Proses mendownload ke server DlNext akan bermula.

dl2

dlnext1

4.Klik pada Storage untuk download file anda.

dlnext2

5.Right click pada link untuk download menggunakan IDM.

dlnextmax

Dimana nak beli?

Kunjungi link ini DlNext Sales Thread


RELATED POSTS

BACA :  Menyusun tab di dalam Mozilla Firefox lebih mudah dengan fungsi tab view/panorama

26 thoughts on “Dlnext – Akaun premium download all in one

  1. Sgt jrg mendonlod dr linkΒ² yg disebut.
    Jd, tanak beli dolu. πŸ™‚
    .-= Eriyza´s last blog ..Pintu Terkopak Ditalu Kapak =-.

    1. hehe.. aku suka download dari megaupload dan rapidshare. so dah jimat takyah beli dua akaun πŸ™‚

  2. Dlnext loni bley support simultaneous download ko? Masa aku guna aritu admin dia kata bleh download 1 by 1 je…kena queue
    .-= EiNS´s last blog ..Dlnext – Akaun premium download all in one =-.

    1. hk queue tu download dari rs/mu etc ke server dia.

  3. malangnya celcom broadband x sesuai utk kerja dwld πŸ™

    + kena bayar walau seringgit, gua pon xkan sudi :tongue:
    .-= eldy´s last blog ..Badge 1Malaysia untuk blog / website =-.

  4. haha.aku dpt bende ni free.sbb pnh mmbr aku bg web dia.team2 arab buat.bende ni similar to torrentflux.rm20 sebulan.benda ni pn bst.aku da lupe web dia.ko guna ke bende ni?hehe

    1. Dlnext based on script rapidleech…tp yg ini orang msia buat…

      klo torrentflux dia download torrent file to web server…dlnext download file dari file hosting to web server…

      dgn bayaran murah dan speed laju memang berbaloi2..
      .-= EiNS´s last blog ..My Top 5 Treat List =-.

      1. haah..hehe..pada aku tflux lagi murah..2-2 aku rasa berbaloi…high speed gak tflux..haah rapidleech..baru aku igt..paling aku suke macam tflux leh resume tak kire ade kat mane pun..leh jer resume..aku riso bile kite donlod penat2 tenet dc…nak resume tak leh..huhu..

  5. aku guna apa yang ada, cukuplah aku membayar bil aku. hehe
    .-= mohdisa´s last blog ..Entri Ke-100 Yang Penuh Dengan Memori Duka =-.

  6. kalu guna streamix combo 60 agak2 brapa speed max dpt???

    1. sama speed dengan en download dari web lain guna IDM. contoh try download dari softpedia dan tengok max speed.

  7. brape lame untuk download file ke server DlNext?
    mcm leceh jer….
    skarg aku gune rs premium

    1. pengalaman aku kalu 200mb lebih tak smpi 5 saat dah siap. memang leceh skit, tapi aku boleh download dari semua provider guna satu akaun :biggrin:

  8. btol2..mcm leceh jek..huhuhu
    aku gune rapid8 jek,,mudah n senang untuk sume akaun….
    http://www.rapid8.com/

  9. Nak download guna dlnext ni harus guna extension flashgot ntuk firefox

    http://flashgot.net

    baru senang…xde leceh sgt
    .-= EiNS´s last blog ..My Top 5 Treat List =-.

  10. macam rapidleech ja… apa beza pakai ni dgn rapidleech yang pakai premium akaun tapi xkena bayar pun

    1. senang je. rapidleech kena host sendiri, deal dengan space hosting + bandwith. bayar akaun dlnext takyah fikir semua tu, download je puas2.

  11. EiNS lju nye download speed ko?? kau gna perkhidmatan dan pakej internet ape?? :alien:

    1. ko refer screenshot tu ke?streamyx 1mb

  12. berbaloi x? aku mmg beli acc premium, so aku rasa benda ni sesuai kot utk aku.

    tp aku kat moscow la. xtau boleh ke x
    .-= Ariff´s last blog ..7 Blogging Mistakes to Avoid =-.

    1. boleh je kat moscow pn. janji ko bayar duit malaysia πŸ˜›
      server dia kat US

  13. ni boleh download fail RS ke ni..?

    saje tanya sbb, kalo download as free user guna RapidLeech, mmg xleh dah… script utk free user dah kena block… tapi kalo leh guna jgak ngan service ni, nak jgak layan satu acc… yeah~

    :devil:
    .-= lazaac´s last blog ..Microsoft Office 2010 Beta 2 Activation Screen Remover =-.

    1. Aku pernah guna dulu…kompem bley download RS…laju lak tuh πŸ˜€
      .-= EiNS´s last blog ..My Top 5 Treat List =-.

      1. dulu lazaac try pun leh jgak… mksd lazaac, baru2 ni… boleh jgak ke..? sbb dulu (dlm 2 bln lepas..), lazaac guna RapidLeech diintegrated ngan acc Premium RS, masih boleh… tapi lepas tu, mcm xleh dah… jadi ada sapa2 yg masih guna services ni tak..? nak tanya jer, masih leh guna utk fail2 RS tak..? sbb lazaac ni penyedut RS tegar! yeah~
        .-= lazaac´s last blog ..Microsoft Office 2010 Beta 2 Activation Screen Remover =-.

  14. buat setakat ni mediafire paling best tol x?

  15. bukan mediafire tpi novaup…

Tinggalkan komen anda