Posted on

Diggbar – cara mudah pendekkan url!

diggbar

Salam! Ini adalah scheduled posting ya. Diggbar, produk terbaru dari Digg ini ialah tools yang harus dicuba oleh setiap blogger untuk memanfaatkan laman sosial sebagai sumber traffik yang terbaik selepas search engine. Diggbar, membolehkan anda membuat short url/url pendek dengan domain http://digg.com, dan kemudiannya anda boleh pula submit sesuatu laman ke dalam digg.com dengan senang. Tidak lupa, diggbar juga mempunyai fungsi update link di twitter dan facebook serta merta.

Senang dan menarik.Baca sampai habis entri ini.

Adalah lebih baik untuk anda mempunyai akaun digg.com sebelum menggunakan diggbar. Untuk menggunakan diggbar, anda hanya perlu drag javascript applet di bawah dan letak di bookmark toolbar browser anda.

Click and drag this button to your Bookmarks Bar » DiggBar

Untuk menggunakannya, hanya click pada applet yang telah anda letak dalam bookmark toolbar dan diggbar akan memproses url pendek dalam sekelip mata. Selepas itu, anda boleh submit story, post to twitter dan post to facebook status. Mudah dan pantas.

diggbar 2

Sungguh menarik bukan? Lagi efektif guna cara ini, tidak perlu lagi tinyurl atau bit.ly lelain tu. Saya sudah guna diggbar, anda bila lagi? hehe…jika anda mengalami kesukaran memahami konsep di atas, boleh tanya kepada kami ya!

Sekian dulu! 🙂


RELATED POSTS

BACA :  JomPHP.com kini berusia 1tahun

10 thoughts on “Diggbar – cara mudah pendekkan url!

  1. hoho .. nanti aku cuba
    dia support semua browser ke
    kalo chrome boleh juga ke?

    hydir´s last blog post..Kekasih Gelap yang menggiurkan?

    1. Semua browser support, tu yg best…hanya perlu drag javascript applet tu ja 😉

      1. aku dah install
        mmg cun .. tapi aku banyak postkan untuk blog bola aku> KB Soccernet

        😀

        hydir´s last blog post..Sketsa: Interview kerja yang mantap!

  2. Wahh!
    Da lame ak mencari bnd nih…ho3…

    tenkiu eins!

    1. Haha…ok zelo… 😎

  3. Menarik gak function diggbar nie. Nak cubalah nanti. tq eins.

    oktant´s last blog post..Majalah IM #12: Padat Dengan Ilmu Pemasaran Affiliate

    1. Sama2, oktant 🙂

      Memang cool, especially pengguna digg semua…

  4. bagus nieh!!hm xde ke cth link digg tu yang telah dipendekkan?
    baru kewl sket.bak kata orang “ada bukti” :getlost: :biggrin:

    N.I.S.A´s last blog post..Apa itu Spam?

    1. Nah bukti, cuba tekan link tengok apa jadi…

      http://digg.com/u1FOF

  5. salam..bleh terangkan detail sikit tak beza digbar ngan tinyurl..
    ada keistimewaan tersendiri ker..

Tinggalkan komen anda