Posted on

Desktop lebih cantik dengan Gaia 10

gaia10preview

Gaia 10 adalah sebuah komuniti maya di seluruh dunia untuk merayakan keindahan alam melalui seni digital. Saya dah lama mengikuti perkembangan Gaia 10 sejak dulu lagi dan tertarik dengan kecantikan seni visual dan rekaan yang ditunjukkan oleh ahli komuniti Gaia 10.

Di dalam gallery Gaia 10, anda boleh mendapatkan banyak tema, wallpaper, gadget dan bermacam-macam lagi karya seni digital yang cantik dan menarik serta percuma untuk digunakan.

Gaia 10 gallery

GAIA10 – Official Trailer from Steffen K on Vimeo.

1. Gaia 10 Custopack

Gaia10 Custopack for Windows 7 from Gaian.me on Vimeo.

Jika anda berminat menggunakan tema Gaia 10 pada Windows 7 seperti pada gambar pertama anda boleh download dan install Gaia 10 custopack.

Download Gaia 10 Custopack

2. Gaia 10 Wallpaper

Banyak lagi wallpaper menarik di Gaia 10 Gallery.

3. Gaia 10 for Linux


Terdapat banyak lagi tema, gadget menarik untuk winamp, rainmeter, dock, google chrome dan sebagainya boleh didapati di website Gaia 10.

Saya difahamkan Gaia 10 akan diganti dengan Gaian Me, jadi baik anda semua download cepat-cepat sebelum link down dan sebagainya.

gaia eins

Tema terbaru saya dengan wallpaper daripada Gaia 10.

Kalau anda membuat pengubahsuain menggunakan Gaia 10 jangan lupa share di fanpage jomphp


RELATED POSTS

BACA :  RocketDock : Jadikan shortcut dekstop anda kemas dan canggih!

32 thoughts on “Desktop lebih cantik dengan Gaia 10

  1. Ada 1 lagi yang menarik. Tema Elune: http://goo.gl/yS6ve

    1. Dah biasa pakai elune…now lebih suka guna nortrom daripada pencipta kepada elune…aku guna yg ada jalur2 tuh sebab nampak stylo ngan cun gila

  2. bro..cmne nk bgi icon taskbar tu berada kt tengah2..dh try drag tp dia g tepi kiri balik cm normal..tngk style gk kalo letak tngh2…

  3. Ok setel~tQ bro..

  4. Tampak mengujakan! =)

  5. awesome. tapi tak sesuai untuk lelaki bro. bunga-bunga bagai. customize kat lappy awek mesti dia suka. btw, icon tu tak boleh setting lain ke?

    1. Ko tukar je wallpaper ngan icon lain kalau ntuk laki…icon aku guna skang flurry icon set lebih kurang icon iphone

  6. mmg cun wallpaper gaia ni…. aku suka yg ni – http://www.gaia10.us/gallery/gallery-gaia/

    1. Aah yg tuh pun cool jugak

  7. knape button start dengan google chrome sume tu xsame dengan kau punye. kau pakai elune kan? yang ni mcm xlawa je. yang kau letak tu mcm smart plak

    1. Aku guna nordstrom…start button amek dari deviantart…icom chrome daripada flurry set

      1. boleh ajar mcam mana nk buat mcam tu ? 😀

        1. ajar part mana satu? tukar icon? start menu? nanti aku buat tutorial tak lama lg

        2. tuka icon dengan start menu. sebab aku trry nordstrom tu xjadi2. start menu dari deviantart pon xjadi2 aku buat

  8. smart tul theme ni..

    mmg kena ngan selera aku..sedap mata memandang..

    thanks eins !

  9. benda nie mcm Mac OS X Lion ke??susah x nk gunanya??

    1. Tak sama langsung dengan mac os x lion…kalau nak guna visual style gaia10 mcm screenshot first ko download dan install je custopack dia…link aku dah bagi kat atas

      1. knape xsama dgn mac os x lion??bkankah kedua2 adalah theme..screenshot 2 mcm mane??

        1. lain la cuba banding mac os x lion dengan gaia…gaia still rupa cam windows cuma tema warna mesra alam

  10. slm
    nape setiap ak tukar die nye setting die akan balik kepada default bile ak setiap kali shut down laptop?

    1. setting mana satu bro

  11. salam…

    ada tak tutorial nk gune gaia ni?? sbb sy dah donload utk aplikasi len…tp x taw nk install nye mcm mane…lg pun ada bnyk dlm gallery gaia tu…so leh tlng ajar…still x phm ni…

    1. nak guna gaia ntuk aplikasi mana?

  12. pakej lengkap window 7

  13. apa nama start button tu wei?

    1. start button mana satu?

      1. Tak pa aku dah jumpa..baru hari ni aku customize dekstop aku…

  14. bro, amacam lau nak tukar icon ea ?? macm ko cakap flury set tuh ??? downlaod kat maner ?? n cara install / masukkan ??

  15. bro.. nk tny.. asal time aku ‘right click’ kat desktop.. dia jd warna hitam, time aku nk click kat refresh baru nmpk ‘refresh’ tuh..

  16. bro..kalo nk gune yg asal nyer lpas da gune yg Gaia cmner nk tuka blek?

  17. ajarin cara desain yg lain donk braay

Tinggalkan komen anda