Posted on

Decor8 : Gunakan Custom Wallpaper di Windows 8 Start Screen

decor8 windows 8[9]

Mahu menukar background di Windows 8 Start Screen dengan mudah? Lihat tutorial ringkas di bawah.

Decor8 : Custom Background Windows 8 Start Screen

start screen windows 8

Berikut merupakan Start Screen asal di Windows 8 dengan fungsi customization yang sangat terhad. Anda hanya boleh memilih pattern dan warna yang sudah disediakan oleh MIcrosoft, tiada option untuk pilih background sendiri, kombinasi warna sendiri dan lain-lain lagi.

decor8 windows 8

Decor8 merupakan perisian terbaru daripada Stardock yang sebelum ini telah membuat perisian Start8 bagi menambah fungsi start menu button di Windows 8.

Menggunakan Decor8, anda boleh pilih mana-mana background wallpaper untuk digunakan pada Start Screen.

decor8 windows 8[7]

Selain itu, anda juga boleh menggunakan warna yang boleh dipilih daripada Standard Windows Scheme ataupun kombinasi warna sendiri seperti Background Color, Text Color dan sebagainya. Lain-lain fungsi seperti fade wallpaper image, panorama wallpaper dan juga mengubah jumlah row pada Start Screen juga boleh dipilih.

Beberapa contoh Start Screen menggunakan Decor8:

decor8

Start Screen Dota 2 Halloween

pokemon windows 8

Pokemon Start Screen

decor8 start screen

Danbo

snow leopard windows 8

Snow Leopard

leopard windows 8

Leopard

decor8 windows 8[11]

Bunga


Berminat?

Download Stardock Decor8 Beta | Download wallpaper seperti screenshot di atas 🙂


RELATED POSTS

BACA :  SmartDefrag: Optimasikan Startup dan kelajuan Program Windows

20 thoughts on “Decor8 : Gunakan Custom Wallpaper di Windows 8 Start Screen

  1. salam admin…..nak tanya…saya pakai win 8 enterprise tpi personilization setting x boleh guna…ada cara x utk guna personalization setting…?

    1. pakai yg enterpise ori ke pirated?

  2. xde ke yg free forever punye?? donlod yg free tp just 30 days je x syok la…huhuhu

  3. start screen win8..mcm mana nak bukak tiap2 apps spt di atas spt weather,sport,news,photo,music,camera cnth spt atas the star online admin??

    1. nak bukak apps, click je kat tiles dia tu…tiles tu berfungsi macam shortcut

  4. rtm rasanya…x pasti ori atau pirate tapi activate guna kms….

    1. oo pirated la tu kalau activate pakai kms…patutnya kalah dah activate boleh tukar startscreen, lockscreen etc unless guna fake activator dia remove watermark je

      1. cuba guna P8 Activator…cari dekat KAT…P8 dia akan unlock personalize setting.

        1. owh i see….ok, nnti try…thank u…

  5. software ni baru keluar tak sampai sehari…boleh guna trial 30 hari, lepas tu kalau rasa nak beli murah je sebab harga $4.99 lebih kurang RM15

    alternatif lain ada, tapi so far aku jumpa tak mesra pengguna dan takleh tukar banyak2 option macam decor8

  6. aku pakai windows 8 pirate. cuma tak boleh nak tukar user account picture je. ke ada cara lain nak tukar gambar tu?

  7. toolbox dalam apps apa admin.. cari punya cari still x jumpa

  8. […] Anda juga boleh customize warna pada Start Screen dan Charm Bar menggunakan Stardock Decor8. […]

  9. […] Jika berminat customize Start Screen dengan custom background dan pilihan warna, anda boleh menggunakan Stardock Decor8. […]

  10. asal xley download ikut cnet..ade link dropbox x eins??

    1. link dropbox? download decor8 dari website stardock.com senang sikit

  11. this trial or full version?

Tinggalkan komen anda