Posted on

Debridmax : Downloader file hosting terbaik dan termurah

debridmax

Debridmax ialah downloader kepada file hosting popular Rapidshare, Megaupload, FileServe, Hotfile dan banyak lagi. Berbeza dengan rapidleech dan fetch.io yang memerlukan anda transload file kepada server sebelum download ke komputer, download menggunakan debridmax adalah sangat cepat dan memudahkan.

Akaun percuma sangat limited dan biasanya tidak boleh download apabila server load tinggi. Akaun premium debridmax membenarkan anda download file tanpa had dengan kelajuan yang pantas. Jom kita tengok cara penggunaan debridmax ini.

Cara download menggunakan Debridmax

debridmax[6]

Paste beberapa link ke dalam kotak dan kemudian tekan Unrestrict It.

debridmax[8]

Dalam masa beberapa saat, link download akan terus muncul. Ya, tak perlu tunggu untuk transload. Kalau file tu ada password sila letak dalam kotak password.

Selain download, anda boleh download file dalam format flv ataupun stream flv jika file yang anda download itu format FLV.

debridmax[10]

Anda boleh download menggunakan IDM atau apa-apa downloader dan boleh resume jika sambungan terputus.

debridmax[12]

Download dengan kelajuan maksimum dan lebih bagus jika anda guna internet unlimited dan kelajuan tinggi seperti streamyx dan juga UNIFI.

Akan tetapi, file2 yang anda download tidak boleh dilihat di dalam server tidak seperti rapidleech. Jadi kalau hendak redownload kena unrestrict balik.

File hosting yang disupport Debridmax

Megaupload, Rapidshare, Hotfile, FileServe, Hotfile, Uploading, Uploaded.to, Depositfiles, Videobb, Uploadstation, Oron, Netload, Wupload, Filefactory, 4shared.

Uploaded Uploaded.to dl max: 0/10
Depositfiles Depositfiles dl max: 0/5
Uploading Uploading dl max: 0/15
Oron Oron dl max: 0/2
Filefactory Filefactory dl max: 0/15
4shared 4shared dl max: 0/15

Ada beberapa file hosting mempunyai limit harian seperti di atas.

Akaun Premium Debridmax

Akaun premium Debridmax boleh dibeli menggunakan Paypal, Credit Card dan sebagainya. Tapi kalau nak minta saya tolong belikan boleh email kepada eins[at]jomphp.com dan kemudian bayar guna Maybank2U or CIMB clicks. Tapi kena caj perkhidmatan sikit la 🙂

BACA :  Dora MY–Laman komik Doraemon Malaysia

Akaun premium Debridmax RM15 untuk tempoh 45 hari. Promosi tamat hingga 1 September 2011 jadi kalau nak beli kena cepat-cepat sikit. Harga ini jauh lebih murah berbanding service seumpamanya yang biasa anda boleh tengok pada harga RM30 untuk 30 hari.

Berminat sila email eins[at]jomphp.com sebelum 1 September 2011 untuk harga promosi.

Sebelum beli akaun premium, sila test dulu download percuma adakah ianya seperti yang saya tulis diatas.

Extension Firefox dan Chrome

Debridmax Firefox : https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/debridff/

Debirdmax Chrome : https://chrome.google.com/webstore/detail/pmknnkebgligcfhmmfmkghgafojlilfn

Extension ini memudahkan anda download daripada debridmax dengan mudah.


Sebelum ini saya guna rapidleech, fetch.io dan bermacam lagi service tapi akhirnya Debridmax juga yang terbaik. Terima kasih juga kepada pembaca yang suggest service ini dulu, saya dah lupa nama nak bagi kredit.


RELATED POSTS

10 thoughts on “Debridmax : Downloader file hosting terbaik dan termurah

  1. ohh macam rapidshare jugaklah ya, ok mungkin nanti bole try ni

    1. rapidshare tu file hosting…debridmax nie downloader kepada file hosting tuh…menyokong byk file hosting lain

  2. lain sikit pulak cara nak download ye

  3. “Sebelum beli akaun premium, sila test dulu download percuma adakah ianya seperti yang saya tulis diatas.”

    mcm mana nk test eh…sbb die suro login dulu…makna nyer kene beli dulu la akaun baru baru test download?

    1. buat akaun free ntuk download…test dulu kalau rasa menarik beli yg premium

  4. tp klu free akaun still leh download kn? juz ade limit je la kn?

    1. aku beli premium sebab x suka kalau server limit dan terputus then susah nak resume…aku selalu download file besar2

  5. mana bagus compare to Jdownloader ?

    1. jdownloader tu software…debridmax nie website…still kalau nak download laju kena ada premium akaun guna jdownloader…kalau x slow jugak

  6. […] (formerly known as DebridMax) and also Real-Debrid. Special thanks to jomPHP for the information about these 2 services from […]

Tinggalkan komen anda