Posted on

Dapatkan Playlist Lagu Raya JomPHP


Playlist Lagu2 Raya ini asalnya dibuat untuk diletakkan di dalam profile friendster saya. Tapi, rasa tak seronok pula kalau hanya saya sahaja yang guna, jadi lebih baik kalau berkongsi dengan semua pembaca-pembaca JomPHP.

Playlist ini dibuat menggunakan online flash mp3 player, myflashfetish. Anda boleh embed player ini di friendster/myspace/blog dll yang menyokong html.

Sila tekan read more untuk preview player dan dapatkan html code.

 

Setakat ini, terdapat 7 lagu raya didalam playlist ini:

1)Selamat Hari Raya
2)M.Nasir – Satu Hari di Hari Raya
3)Sudirman – Dari Jauh ku Pohon Maaf
4)P.Ramlee – Dendang Perantau
5)Siti Nurhaliza – Sesuci Lebaran
6)Suasana Hari Raya
7)Senario – Seminggu Berhari Raya

Lagu2 adalah dihostkan di account fileden.com saya, dengan kualiti yang agak bagus dan dicompress sedikit untuk kelancaran streaming.

Ok, selamat menggunakannya!!! 😀

kredit gambar upinipin : menteil.net


RELATED POSTS

BACA :  Cara-cara install font(s) – XP dan Vista

7 thoughts on “Dapatkan Playlist Lagu Raya JomPHP

  1. kalau nk tmbh lagu buleh x?

  2. lagu ap nak..? playlist ni dh fixed so klau nk tambah lagu ak jer yg bleh…

    klau nk bt playlist sndiri yg bleh tmbah2 lg bleh guna imeem…

    ataupun boleh bt player sndiri

  3. ingt nk tmbh lg lgu2 raye tuh…
    cmner nk bt sndiri?

  4. Ok, another way..guna imeem..search lagu n letak lam playlist…pastu copy embed code dh leh letak lam blog, friendster dll…

    Cam aku buat ni manual…compress lagu bg saiz kecik then upload mp3 lam server fileden.com

    Pastu masuk myflashfetish.com setting player korang…add mp3 dr fileden masuk lam playlist…save code dh siap…sng ja..

    Len kali aku wat artikel nk buat online mp3 player sndiri…

  5. Terima kasih untuk link upin ipin. Saya sayang upin ipin.:D

  6. usha lagu ujan n raihan..
    bes 2..hehe
    .-= d|n´s last blog ..HUJAN & RAIHAN~~salam aidilfitri ayah & bonda =-.

  7. nk gak lagu hujan ngn raihan tu….likeee :heart: :heart:

Tinggalkan komen anda