Posted on

Customize Win 7 Starter dan Home Basic dengan Personalization Panel

windows 7 starter netbook

Jika anda membeli netbook baru, pastinya ia didatangkan dengan sistem operasi Windows 7 Starter. Win 7 Stater walaupun ringan dan laju, tetapi malangnya anda tidak boleh customize wallpaper, theme, color scheme dan sebagainya.

Pengguna Windows 7 Home Basic pula tidak mempunyai option untuk menggunakan Aero Glass (transparency) menjadikan Windows 7 kelihatan langsung tidak menarik pada pandangan pengguna komputer di masa kini.

Personalization Panel ialah perisian yang baru ditulis bagi membantu pengguna 7 Starter dan Home Basic menikmati sistem operasi yang ada pada komputer mereka.

windows 7 starter

 

Dengan Personalization Panel, anda boleh menukar wallpaper dan tema Windows 7 Starter. Tanpa program ini adalah mustahil untuk anda customize 7 Starter anda.

windows 7 home basic

Dengan program ini juga anda boleh gunakan Aero Glass pada Windows 7 Home Basic. Ada transparency barulah nampak sangat bergaya.

Untuk menggunakan third party theme pada semua jenis Windows; anda memerlukan UxTheme patch : UxStyle (http://www.UxStyle.com)

Download Personalization Panel | Windows 7 Starter dan Home Basic sahaja.


RELATED POSTS

BACA :  Wallpaper : Panoramic Kuala Lumpur

6 thoughts on “Customize Win 7 Starter dan Home Basic dengan Personalization Panel

  1. woahh! App ni la yg perfect utk netbook. Thanks for sharing bro. Amat2 berguna. Sbab aku da lyn netbook je skrang ni,laptop ke pC ke,da jarang guna. Customize sehabis boleh. yoshhh

  2. yup , memang amat berguna untuk windows 7 starter , aku rasa fungsi ini lebih baik daripada kita pergi edit sendiri dekat sistem then crash.:) aku tengok sekarang dah ramai pakai netbook . ekeke

  3. caye r..skang pakai netbook yg dpt free dri TM…layan

    1. Netbook 1 malaysia ke bro? best tak

  4. […] pencipta asal Personalization Panel  dan rakannya Mr. dUSHA telah membuat satu patch untuk membolehkan pengguna Windows 7 Starter […]

Tinggalkan komen anda