Posted on

Custom Youtube Video Player ( Untuk friendster dll)

Sekiranya anda mempunyai account youtube, anda boleh membuat custom video player dari playlist youtube anda. Kelebihan custom video player:

  1. Menarik, sesuai untuk pengguna yang “funky” dan sukakan benda-benda yang “cool”.
  2. Tajuk, warna tema, bentuk dapat ditukar mengikut kegemaran.
  3. Boleh memuatkan banyak video dalam satu player, tidak perlu lagi copy satu-satu embed kod dan paste dalam profile anda, (menyemak jer banyak2 – satu sudah =p).
  4. Boleh digunakan (embed) dimana-mana, friendster, blogspot, myspace dll.

Pertama sekali, masuk http://www.youtube.com/custom_player, dimana anda boleh memilih “settings” untuk membuat custom video player anda sendiri.

Jika segalanya sudah selesai, anda boleh tekan generate code dan save. Anda boleh pastekan code tersebut contohnya dalam profile friendster anda. Ini adalah shots dari friendster saya.

Selamat mencuba…:)


RELATED POSTS

BACA :  Facebook memaparkan nombor telefon rakan, ubah privasi akaun anda sekarang

2 thoughts on “Custom Youtube Video Player ( Untuk friendster dll)

  1. kalau video yg xbley embed bley x??psal ada brape video lagu aku xbley nk embed coz dia detect ‘video id match’..ntah pebende ntah..lbey kurang cam copyright la..sbut psal bnde ni,ada cara x spya kalo kte upload video terutama video lagu inggeris, dia x kata ‘video id’ match??

  2. aku wat ada prob ckit la:
    1. aku punye player tu dpat 3 suku je nmpak..kat temapt pilih2 video tu column ke 2 ckit je nmpk..camne eh?

    2. video yg ‘id match’ sume dia kata ‘video no longer available’..sdeynye..

Tinggalkan komen anda