Posted on

Cuil.com – Pencabar Google?

Cuil.com telah dilancarkan dan dikatakan lebih laju dan hebat dari Google.com.

Dibangunkan oleh Professor Tom Costello dari Stanford dan juga isterinya Anna Patterson,Cuil.com menggukan sistem pencarian berbeza dari Google.com

Anda boleh mencubanya disini http://www.cuil.com/


RELATED POSTS

BACA :  Cara bayar ptptn online

6 thoughts on “Cuil.com – Pencabar Google?

  1. Org yg buat Cuil ni bkas orang penting Google seingat aku…

    ak dh test Cuil tapi x brapa berkenan lg buat masa ni…google dh terlampau bagus 🙂

  2. aku dah test..tapi lebih suka interface google yang putih biru..mcam blog ni 😛

  3. tak accurate langsung cuil.com. Bila aku taip ‘gforum’, kat page pertama langsung takde. Lagi satu aku tak ske dianyer result page yang agak berserabut, lagi suker alignment cam list yang diguna pakai yahoo.com dan google.com.

  4. Cuil.com masih baru lg mungkin sbb tu indexing dia blum lg tahap sebagus google n yahoo dll…

    even aku search “jomphp” pun x naik di first page…yg naik hanya mybloglog technorati dll…

    patutnya adress asal jomphp.blogspot.com la yg naik…

    1. eins,
      kalau ko search jomphp tak jupe, maybe admin jomphp tak daftar adress dia kat cuil.com. mcm google, yahoo, msn, kalau ko tak daftar adress website ko, walau bagus google tu pon tak leh jupe.

      tp kalau guna blogger, google dh automatik masukkan blog tu dlm search index dia

  5. Ada la jomphp.com dalam cuil search…

    http://www.cuil.com/search?q=jomphp

    After all, aku dah banyak optimize seo blog jomphp…tunggu bots nak crawl je…

    EiNS´s last blog post..Happy New Year 2009 (Plus tagged & award!!!)

Tinggalkan komen anda