Posted on

Cuba Google Chrome versi terbaru melalui developer channel

image

Google Chrome ialah pelayar web yang ringkas, ringan dan laju. Walaupun ia masih baru, Chrome telah mempunyai banyak versi sejak awal pelancarannya lagi. Versi rasmi Google Chrome setakat artikel ini ditulis ialah Google Chrome 2.0.172.37.

Saya kini menggunakan Chrome 3.0.197.11 Beta menggunakan developer channel. Google Chrome versi (beta) terbaru mempunyai peningkatan yang amat drastik dari segi kelajuan browsing, javascript rendering dll. Paling menarik, Chrome 3.0 beta menyokong fungsi theme dan sedikit sokongan terhadap fungsi extension.

Jika anda juga ingin mencuba versi beta terbaru Google Chrome, kami ada cara!

Jika anda sedang menggunakan google chrome 2, anda boleh update kepada chrome 3 beta dengan menggunakan developer channel.

Google Chrome Developer Channel

Atau anda boleh download installer chrome 3 beta di filehippo:

Filehippo – Google Chrome latest build

Jika menggunakan versi 3 beta, anda juga boleh mencuba beberapa theme untuk menukar appearance chrome anda.

image

Google Chrome theme

Selamat mencuba ya!

 


RELATED POSTS

BACA :  Jom mencuba Mozilla Firefox dan Google Chrome versi terbaru

16 thoughts on “Cuba Google Chrome versi terbaru melalui developer channel

  1. hoho… mcm firefox jugak laaa… ade theme… menarik…

  2. Theme chrome basic sangat…still takleh lawan theme firefox…haha
    .-= EiNS´s last blog ..Kempen I Love Malaysia – Menangi Iphone 3GS dan WD Hard Disk =-.

    1. bro,nk tanye la… off topic skit ni. ko gune broadband ke mase torrent?
      .-= finalcross´s last blog ..Karnival Orkid & Bonsai Antarabangsa,Danga Bay Johor Bahru. =-.

  3. aku pernah try sekali je gne Chrome… tu pon sbb saje nak try. tapi, aku blom rasa nak jadikan main browser sbb add-on dia kureng & x brape best. :getlost:
    .-= fikri {dot} com´s last blog ..FileZilla: Penyebab Firewall Block IP =-.

  4. wwooo,.,.mantap nih,.,..,~ wajib cube.,.,.,,
    thanxs 4 da info bro,.,..,~
    :ninja: :ninja: :ninja:

  5. woh! thanx dude. ho laju. laju. :tongue:

  6. hoho aku nak cuba! thanks bro!

    ps – macam mana boleh masuk twitter id?

  7. Cuba jangan tak coba..setakat ni aku guna G Chrome ngan Firefox..2 dua best,G Chrome untuk layan onemanga..
    .-= enkha´s last blog ..Catur Bistari Memupuk Hikmah Bisnes! =-.

  8. Memang menarik.Aku dah coba pon.Siap letak theme rumput lagi…haha
    .-= nazad´s last blog ..Gambar Apakah Ini? =-.

    1. Aku guna theme floral blue, tu pling smart aku rasa

  9. Setakat ni masih guna versi 2.0!
    Tengoklah besok try guna versi beta ni…cam best je =)
    .-= annamir´s last blog ..Testing…testing! =-.

  10. cam best jerk…aku takda la plak nak guna developer channel ni. chrome pun aku dah jarang guna. ram setakat 3g ni, malas nak buka byk2 browser. haha
    .-= mohdisa´s last blog ..LG GD900 Crystal =-.

  11. yaa… aku pon guna chrome developer channel
    mmg ngam ..

    tunggu jer extension dia out 🙂
    .-= hydir´s last blog ..[Lagu] Kerana Cinta! =-.

  12. 🙁 kesian IE tak layan langsung.sebab malas sangat nak naiktaraf.setakat ini firefox , opera dan
    google chrome memang laju.
    .-= safar´s last blog ..bidvertiser mesra dengan penerbit =-.

  13. nak tanya skit..
    klu pki windows 7 ni xleh ke nk pki google chorome..
    dah byk kali try xjadi2 pun..

    1. Boleh…aku guna rilek je…
      tak jadi macam mana tu?
      .-= EiNS´s last blog ..Kamen Rider Double W (2009) =-.

Tinggalkan komen anda