Posted on

Compaq CQ-40 driver download

Kepada yang tercari-cari driver untuk laptop Compaq CQ-40,harap artikel ini dapat menolong anda 🙂

CQ45_001 CQ45_004

Spesifikasi :

FreeDOS;
AMD Turion™ X2 Dual-Core Mobile Processor RM-70 (2.0 GHz, 1MB KB L2 Cache);
14.1″ TFT WXGA high definition widescreen LCD panel with brightview technology;
1024MB 667MHz / max to 2GB DDR2 Memory (1024 x 1 pcs);
250GB HDD;
DVD +/- RW Double Layer Drive with LightScribe;
Bluetooth;
802.11b/g;
Integrated 10Mbps, 100Mbps;
ports include USB 2.0 (3), VGA, HDMI, RJ-11, RJ-45, 1 headphone, 1 microphone jack,
Compaq Webcam with integrated microphone;
5-in-1 intergrated digital media reader slot;
ATI Radeon HD 3450 Graphics with 256MB dedicated memory;
Free Nylon Carrying Case;
One year International Limited Warranty (parts/labor/carry-in)

Vista Driver:

Vista 32 bit

Vista 64 bit

Windows XP Driver:

1. AMD Processor Update for Microsoft Windows XP
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/sp39691.exe

2. UAA (Microsoft Universal Audio Architecture Bus Driver for High Definition Audio)
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33566.exe
http://china.giga-byte.com/FileList/Driver…crosoft_bus.exe
http://h50176.www5.hp.com/support/EV871PA/…ocal_23961.html
http://asia.giga-byte.com/FileList/Driver/…crosoft_bus.exe
http://america.giga-byte.com/FileList/Driv…crosoft_bus.exe

3. IDT HD Audio Driver (need installed UAA first)
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38558.exe

4. AMD SATA AHCI Controller Driver
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp40001-40500/sp40046.exe

5. ATI Video Driver and Control Panel
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/sp39816.exe

6. Wireless
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39001-39500/sp39251.exe

7. Realtek RTL8168/8111 NIC
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp37001-37500/sp37162.exe

9. ENE CIR
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/sp39553.exe

10. ALPS Touchpad Pointing Device Driver
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp31001-31500/sp31075.exe

11. HP Quick Launch Buttons 6.40 D
ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38688.exe

Tutorial untuk install Windows XP:

HP forums

Discussion:

http://forum.lowyat.net/topic/790607

http://forum.lowyat.net/topic/786771

Special thanks to Shady,Kazuya Foo,cloud9_lee,iROnTech


RELATED POSTS

BACA :  6tag – aplikasi Instagram untuk Windows Phone kini dilancarkan

129 thoughts on “Compaq CQ-40 driver download

  1. ader x software utk webcam punye driver..webcam i x dpt la webcam..naper erk?

    1. ooo
      guna youcam udah :alien:

  2. Erm… driver utk xp bg notebook CQ40-101TU ade x? yg awk bg x ngam. :-S

    1. i need vista driver for CQ40-133AX..

  3. link ni berfungsi lagi ke? bila click asyik dapat 404/megaclick error je.

    Baru beli laptop nie. Sekarang tgh nak install Xp la, tapi link ftp tu tak kluar mende, 404 error je.

    1. try yang ni,
      http://compaq-cq.blogspot.com/2009/03/driver-for-compaq-cq40-101tu-windows-xp.html
      check betul2 model tu kat blakang tu aer sticker sebab CQ40 banyak model dia

      blackx´s last blog post..Compaq Presario CQ60-106TX Notebook PC Specs and Price

  4. tak pasti sbb dah lama tak buka.try baca thread kat lowyat tu.

  5. driver tuk ati hd3450 ade x?
    juz installed vista tp xdetect graphic card ler help2 🙁

    1. try guna ati mobility modder, baca dia punyer instruction skali:
      http://www.driverheaven.net/modtool.php

      atau update:

      HP ATI Mobility Radeon HD 3200/3450/3650 Series Driver 8.563.0.0 Rev.A
      http://drivers.softpedia.com/get/GRAPHICS-BOARD/ATI/HP-ATI-Mobility-Radeon-HD-3200-3450-3650-Series-Driver-856300-Rev-A.shtml

      pastu kadang2 kena tgk gak kalo guna vista 64 bit cari driver yang 64 bit, kalu 32 bit sama jugak.

      blackx´s last blog post..Compaq Presario CQ60-106TX Notebook PC Specs and Price

  6. i am looking 4 driver webcam cq40 compaq 129tu os vista,dual core,where i get this driver??

  7. i try download any drive compaq os vista it but still error,why?? i just buy a new one laptop compaq type,and i try install os windows xp the driver webcam it can used why? and in windows xp driver it(sound card) cannot used so i install again to windows vista any all drivers can used but webcam driver cannot used so what should i do??

    1. you need to identified you model number say compaq cqxx-xx or compaq presario xxxx, after that go to HP euro support page and select the proper model for the drivers. If you want people here to help you find the driver you need to tell the model. To identified your laptop model read here:
      http://laptop-driver.blogspot.com/2009/01/how-to-knowidentified-you-laptop-model.html

      blackx´s last blog post..Compaq Presario CQ60-106TX Notebook PC Specs and Price

  8. I need help.. my note book CQ40 115au.. After success install win XP n all driver my problem is; display contras(LCD brightness) cannot adjust using hot key..

    1. For some laptop like CQ40-107, you can only adjust the brightness with Vista, Xp doesn’t support that function and that function didn’t even visible in XP and many people experiment to make it work with xp but most up them give up at the end.
      You can check this driver:
      http://compaq-cq.blogspot.com/2009/03/windows-xp-driver-for-compaq-presario.html
      but i,m not sure it will solve your problems. Hope the info helpful

      blackx´s last blog post..Compaq Presario CQ60-106TX Notebook PC Specs and Price

  9. Erm… driver utk xp bg notebook CQ40-133AX ade x?

    1. Ni compilation di lowyat: CQ40-133AX XP Notebook Drivers

      http://forum.lowyat.net/topic/939539

  10. macamana nak dpt driver webcam compaq cq40 152tu…ada cadangan

  11. Aku rasa driver webcam compaq smua sama ja..boleh try download yang ni..

    chicony webcam driver: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp41501-42000/sp41512.exe

  12. aku ada masalah dgn audio driver?…apa audio driver yg sesuai utk vista ultimate 32-bit…?IDT ok x?

    1. kalau compaq cq40 ader banyak model, kalo guna compaq cq40-101 gne(idt kalo tak silap banyak version gak).

      http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-67051-1&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3752107&os=2093&lang=en

      http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareDownloadIndex?softwareitem=ob-62438-1&lc=en&dlc=en&cc=us&product=3752107&os=2093&lang=en

      jadi check kat sticker blakang tu specific model dia, kalo tak tau cara nak check specific model bleh baca kat sini:

      http://laptop-driver.blogspot.com/2009/01/how-to-knowidentified-you-laptop-model.html

      semua list model dan driver ada kat sini:
      http://h20180.www2.hp.com/apps/Nav?h_pagetype=s-001&h_lang=en&h_cc=us&h_product=3752104&h_client=S-A-R163-1&h_page=hpcom&lang=en&cc=us

      disarankan installation tu mula2 install chiset-video-modem-audio pastu hentamlah yang lain, kalo nak list driver tinggalkan specific model kat sini.

      (p/s: compaq CQ only build for vista, so lots of problems with xp, (H) )

      blackx´s last blog post..Install Windows XP on Compaq Presario CQ60-216DX

    2. rasenya da reply post ni, memang gne IDT tapi kna check specifik model kat blakang laptop. semua ada kat hp support

      blackx´s last blog post..Install Windows XP on Compaq Presario CQ60-216DX

  13. aku pakai cq-45…. sama ke driver dia?

    adol´s last blog post..DUPLICATE FINDER

  14. lain comapq CQ45 lain drivernya, ader jugak yang bleh amik dari CQ40 tapi kemungkinan sahaja, saya pun xbrani jamin, leh request driver tapi check specific model CQ45-xxx, 3 lagi nomborkat blakang tu:

    cara nak check model:
    http://laptop-driver.blogspot.com/2009/01/how-to-knowidentified-you-laptop-model.html

    Driver yang sudah di listkan untuk model CQ45:
    http://compaq-cq.blogspot.com/search/label/Compaq%20CQ45

    blackx´s last blog post..Install Windows XP on Compaq Presario CQ60-216DX

  15. Aku dh dapat instal window Xp….. tp bile nak loading masuk desktop die jem… puas aku format tp masalah nya tetap sama

    Sesape leh tolong tk…..

  16. banyak kemungkinan la, kene test, mungkin sebab driver xkene, kalo nak confirm disebabkan driver masa restart tekan jer F8 banyak2 kali pastu pilih safe mode, kalo dapt masuk confirm 98% sebab driver, BIOS pun mgkin jugak, ataupun kalo xsempat install driver dah hang mgkin masalah RAM ataupun HDD, banyak jugak lew bende lain kna test, macam haritu ada laptop sebijik hang sebab dia insatll window installer version 4, hang terus, gua punyer desktop dulu sebab RAM, format ok nak masuk desktop jer hang, mgkin ader sebab lain jugak kot

    Black-x´s last blog post..Install Windows XP on Compaq Presario CQ60-216DX

    1. black,gud job you have done here :happy: :happy:

      1. welcome, thats my jobs so just passing by and hope my comments help others=)

        Black-x´s last blog post..Compaq Presario CQ60-101TX Windows XP Driver

  17. sy dpt laptop compaq cq40 tp naper x leh nk wi-fi.
    aper perlu sy buat….tulunn

  18. gne windows XP ke vista?
    mula2 pastikan driver dah install
    pastu kalo vista pastikan network discovery on ngan intranet setting on (especiall cq40-115au). kalu yang tu dah ok try off firewall samada yang antivirus atau yang windows puyer. kalau bley bg detail win xp atau vista, sblm ni leh connect ke x, antivirus aper pkai, specific model, k

    1. sy gne windows vista..
      model cq40-410TU..
      gne antivirus yg windows punye..
      sblm nie lansung x leh gne..
      cmner nk intranet setting?? :blush:

      1. intranet setting tu automatik bila bukak internet explorer dia tanyer kita nak enable ke disable intranet. pilih yes jer la (lupe macam mana nak enable cara lain hehe).
        macam ni la try bukak network and sharing center:
        network discovery=on
        password protected=of
        yang lain pun xsilap off,
        harap membantu la, duk tengah final exam ni,huhu, bz ckit :biggrin:

        black-x´s last blog post..HP Pavilion dv2610us Vista Drivers

        1. soryy a beb….
          sory kaco u nk exam…
          sy doakn moga lulus dgn cemerlang.. 😉

          anyhow thanks a lot… :biggrin:

        2. trimas, da abes da exam, hehe, tp keje still gK 2 3 bijik lptop lgih nak direpair=)

  19. salam…driver utk notebook model ni ada x? pakai OS windows XP

  20. salam….driver utk notebook odel ni ada x? Compaq Presario CQ40-310AU Notebook PC. pakai OS windows Xp.tq

  21. ada tak driver untuk notebook model CQ40-310AU.FOR WINDOWS XP :biggrin:

    1. baca reply aku kat ats ni :cheerful:

  22. I just buy a new one laptop compaq cq40 129TU,and i try install os windows xp the driver webcam it can used and in windows xp driver it(sound card) cannot used so i install again to windows vista home premium 32 bit any all drivers can used but webcam driver cannot used so what should i do?? how can i get this drive (WEBCAM IN OS VISTA HOME PREMIUM 32 BIT)

  23. ak nk tye nape webcam acer aspire 4530 x mjadi….ak dh try intll driver d cd driver die bg x menjadi jgok…cam ner ekkk. ak pn dah try dwload driver still msh x mjdi…ade sape leh tlong ak……..

  24. aku bru install karspesky, dah tu lap top aku bunyi mcm….jarum jam….clik,click,click……x hnti2….nape eh n cm ne nak stop bunyi tu

  25. salam kenal dari aku, baloot.

    thanks untuk link driver tu. aku pun pakai laptop compaq cq40. awal bulan september tahun lepas beli. :biggrin:

    p/s: aku nak buat post terbaru la pulak, jomphp goes wild a.k.a. review jomphp. 😉

    baloot´s last blog post..Joomla Tutorial Video: Organizing Content Into Section and Categories (Part 4)

  26. macam mana nak install sound driver xp tuk cq40-337TU ? aku dah cari banyak forum dan driver tapi belum berjaya lagi so pls help me ok….

  27. ermm genk tolong aku macam mana nak buat atau download cd driver tuk cq40 129tu. tolong genk 🙁

  28. camna ngan compaq cq40-152tu
    aku tengok dlm webs site compaq ade driver keybords,mouse n input devices jeeeee
    yg laen cam driver graphics
    die dah support keee????
    tolong2

  29. ada driver compaq CQ40-337Tu for win xp gak? perlu bgt nih!!!!!!!!!!! please

    1. memang confius driver2 compaq nih kalo nak cari ntuk xp…

      nyway boleh try link ni http://h30434.www3.hp.com/psg/board/message?board.id=OS&message.id=625&query.id=568781#M625

  30. tolong.. saya baru install xp kat compaq cq40-324tu.. lain2 dah ok cuma sound je tak bunyi.. apa yang silap tu??

    1. Mula2 install yg nie dulu:MA UAA
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp33501-34000/sp33867.exe
      da siap restart komputer.

      Instal ni plak:Mobile Intel 45 Express Chipset Family Graphics driver
      http://tinyurl.com/dbcoqk

      pastu install:
      IDT High-Definition Audio CODEC Driver
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/SP39671.exe

      last skali:
      High-Definition Audio (HDA) Modem
      http://www.mediafire.com/?yzj1yr3ldna

      bley amik sumer driver dia kat sini:
      http://laptop-driver.blogspot.com/2009/03/compaq-presario-cq40-324tu-windows-xp.html
      .-= black-x´s last blog ..Compaq Presario V6602AU Windows XP Driver =-.

      1. tak leh gak..dah mcm2 buat…

        1. da try force method x

  31. hi guys…i’m new here…also i kindly had an interest on y’all forum…plus, i want to ask an advice about how to install window xp sp2(include drivers) on my notebook….here’s my spec:
    presario CQ40….

    -Webcam
    -320GHz (5400RPM) Hard Disk
    -1024MB DDR2 SDRAM(1 Dimm)
    -LightScribe Super Multi 8X DVD+/-RW with Double Layer Support
    -FreeDos
    -14.1″ Diagonal WXGA High-Definition BrightView Widescreen Display (1280 x 800)
    -ATI Mobility Radeon HD 3450 Graphics with 256MB DDR2 dedicated graphics memory
    -802.11 b/g WLAN & bluetooth
    -5-in-1 Digital Media Reader
    -6-Cell Lithium-Ion battery

    1. on the back of your lappy there are small sticker and there you can found your model number. For example CQ40-401, u need to specify that first to get the proper driver
      .-= black-x´s last blog ..Compaq Presario V6602AU Windows XP Driver =-.

  32. sape2 leh tolong ak x? camne nk slipstream driver sata cq40-115au dalam win xp, banyak sangat pilihan??? plzzzzzz

  33. Aku ader download “Windows Xp SP3 Sata Support With driver Packs Released. Persoalannya perlukah aku buat slipstream guna NLite or aku boleh terus install window yg aku download tu. Plezz guide me. :happy:

  34. Sambung dr atas. aku skrg guna Vista Home Premium 32 bits & guna Compaq CQ40-401AU..Spec semua sama kecuali add RAM to 3GB..

  35. Kalau win xp dah ada sata + driver packs tu ko xyah la buat slipstream guna nlite plak…patutnya boleh trus guna dah…

  36. Next question. Perlukah aku tukar file2 yg aku download tu kpd ISO Image then burn utk jadikan bootable cd? TQ.. :biggrin:

    1. Yang ko download tu bukan dalam format iso dah ke? Biasa klau download windows tak kira xp/vista/seven smua lam format iso dah…

      kalau ko buat slipstream guna nlite ko boleh guna yg iso tu….dah siap edit, tambah buang apa patut ko burn jadi bootable cd/dvd

  37. bro, aku pkai compaq cq 40 126 au, aku ade problem sound driver la.. bleh bg taw x mne nk dpt sound driver..?

  38. sy pemakai laptop compaq presario cq40 amd turion x2, sampe skrang blm bisa install pake XP, padhl dah sy buatkn Winlite persis yang di pa2parkn di blognya tmn2, tp ttp HDD gak dikenali, gmn ya caranya, tlg Mr. Back……

    1. Kalau leceh sangat nak install xp, nak cari2 driver dll…cuba install vista/windows 7 pula 😕

    2. Ok kita ulang semula proses slipstream, buat folder vbaru(delete semua folder terdahulu dan delete nlite)
      install semula nlite: http://www.nliteos.com

      kemudian download sata driver untuk Compaq CQ40 AMD :
      http://www.mediafire.com/?azwrxx0xkrp
      ataupun
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp40001-40500/sp40046.exe
      (kedua2nya sama, pilih satu sahaja)

      Ulang semula proses slipstream menggunakan sata driver yang saya beri.

      panduan untuk slipstream:
      http://maxeasyguide.blogspot.com/2008/04/preparations-for-winxp-installation-cd.html

      (jika panduan untuk slipstream diatas sukar difahami kerana bahasa inggeris sila tgalkan komen)

    3. note: jika file terdahulu tidak didelete untuk mengulangi slipstream proses tersebut akan gagal

  39. bro aku try install driver audio x dapat detecct la sound card dia.Aku guna notebook model Compaq Presario CQ40-506TU.Ada sape2 kat sini pernah install driver audio model ini tak?

    1. try yang ni:

      mula2 install UAA,
      jika guna windows XP sp2:
      http://www.mediafire.com/?azwrxx0xkrp

      jika guna sp3:
      http://couponmeister.com/blog/HD_Audio/KB835221.exe

      (p/s: jika tak tahu sp2 or sp3 pilih yg 1st)
      restart lepas tu install IDT (test yang kat bawah ni mana yang jadi)

      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp41501-42000/sp41693.exe
      atau
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/sp39671.exe

      jika ader kelaur prompt kata xsesuai atau pun “not digitally sign in” continue jugak

      last audio modem:
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/sp39671.exe

      try test pastu gtau jadik tak, (kalau xjadi bleh ikhtiar ngan cara force mothod sbb biasanya kena guna cara force method baru jadik) gud luck :biggrin:

  40. aku skunk downgrade dr vista ke xp ..
    tp driver sound ngan wireless tok xp tak jumpe …
    ley pkai driver yang kat atas ni x ..?

    1. try tgk mana yg jadi mana yang tak, CQ40 ek

    2. Note, ni specific untuk model compaq, sebab bro lepu xbagi specific model gua bagi yang general punyer, insyallah=)

      untuk model CQ audio biasanya:
      install MS-UAA:

      kalau gune windows XP sp2: http://www.mediafire.com/?4ben9zlesng

      kalau gune Windows XP SP3:
      http://couponmeister.com/blog/HD_Audio/KB835221.exe

      restart, download dan install audio yang kat bawah test mana jadik.

      sp41693:
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp41501-42000/sp41693.exe

      sp39671: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp39501-40000/sp39671.exe

      wireless pakai yang atas tu jadik, cuma ada satu link shj, try dulu, sebab ada 3 jenis wireless jer utk model compaq iaitu broadcom, atheros dan intel wireless, try dulu pastu gtau balik k, gud luck, n selamat bepose n hari raye=)
      .-= blackx´s last blog ..HP Pavilion dv3-2114tx Windows XP Driver =-.

    3. rasenye dah reply panjang tadik tp nmapak macam xterpost jer komen tu, xpe malas nak taio balik tengok reply kat kaizer tu same jer audionya tu, wireless bleh try yang admin post kat atas cuma kalau xjadik mungkin kna guna wireless lain sbb ada 3 jenis wireless untuk compaq, atheros, broadcom n intel, test dulu pastu komen balik.

      (p/s: admin kalau gua double post komen ni moderate la ckit2 hehe)
      .-= blackx´s last blog ..HP Pavilion dv3-2114tx Windows XP Driver =-.

  41. Saya boleh minta tolong bantui cari Driver HP Pavillion DV3-2114TX for Windows XP SP2 donk… Pleaseee Banget… saya udah cari kemana2 tidak ada juga… Pleasee donk informasinya… Thanks

  42. […] sama jugak dengan KillVearn penulisnya banyk cover pasal Tutorial Xp, nk troubleshot computer nk fix driver semua […]

  43. aku ader laptop cq40 410TU and installed vista home premium kat dlm. tp yg mushkilnye apesal driver webcam youcam xleh nk install?asyik kuar “web driver not found”

    1. klao gne vista biasenya install youcam driver (ada yang automatic install) and test kat msn atau yahoo, klua gamba x?, cube check kat device manager ader device yang tanda warna kuning x

  44. Kasih drivernya Compaq CQ-40337 for XP dong

  45. Bos, sya pnya compac cq 40 vista. ada bbrp softwer yg dbtuhkan, tlng bantu:
    1. base system device
    2. SM bus controller
    3. unknow device
    4. SDA standar compliant host controller
    5. Standar VGA grafhics Adapter.
    Tlng ya……
    thanks so much.

  46. Hi Guys,

    You can download this file http://rapidshare.com/files/297264194/CQ40152TU.zip.html

    It will solve your audio, modem and unknown devices for Compaq HP CQ40 series

    Regards

  47. Sesiapa ada Full Driver Compaq Presario CQ40-506TU (INTEL) version Windows XP..Minta tolong sgt2.. payah nak donlod..

    kalau bleh minta tlg pakai mediafire ke?? ftp link asyik error jek..

    Kalau ada manual install driver tertentu (SOUND) yang susah .. btaulah ek caranya..
    ada 7 unknown driver.. xtaulah

    p/s INTEL version.. isau clash lak..
    Thanx

    1. CQ40-506TU:

      http://laptop-driver.blogspot.com/2009/09/compaq-presario-cq40-506tu-windows-xp.html

      install chipset pastu restart.
      Untuk audio follow manual audio installation link kat page atas.
      7 unknown driver xeffect benanya cume kalo nak nampak best device manager tuh, download file ni:

      http://kyoajis.googlepages.com/7-unknown-devices3.rar

      etraxt file tu, open folder yang extraxt tadik, cari file inf, klik kanan pilih install. done..
      .-= black x´s last blog ..HP Pavilion dv6000 CTO Windows 7 Driver =-.

  48. Compaq Presario CQ40-506TU (INTEL) Windows XP
    ——————————————————————
    Saya ingin bantuan anda.. Memerlukan Semua Driver untuk spec notebook di atas.. sesiapa ada.. tolong backupkan driver n uploadkan untuk saya.. kalau boleh upload dalam mediafire ke?? pakai ftp selalu problem.. xbleh donlod.. heran betul aku..
    TOLONG YER….
    Thanx

    p/s Intel XP version yer.

    1. http://laptop-driver.blogspot.com/2009/09/compaq-presario-cq40-506tu-windows-xp.html

      ada link tuk mediafire sekali kat ctu, kadang2 probs jugak ngan ftp tuh, cara paling best la,(cadangan) download IDM (internet download manager) install, pastu download driver. Unistall IDm sebab tu trial 15 hari jek leh pakai.

      kadang2 ftp tu link dia kompeni HP buang tak tau pasai apa, jadik cara paling best nak cari driver tu contoh: ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp45501-46000/sp45671.exe (contoh la), kat hujung tu ada sp45671.exe, so search guna google sp45671.exe, hope this help :happy:
      .-= black x´s last blog ..HP Pavilion dv6000 CTO Windows 7 Driver =-.

  49. mana link download nya tolol !!!
    :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

  50. halo.. saya mau driver cq-40 133AX utk xp.. pastu camne cra mau format ya? 😎

    1. driver CQ40-133AX:

      http://laptop-driver.blogspot.com/2009/08/compaq-presario-cq40-133ax-windows-xp.html

      nak format guna slipstream method:

      material:
      1. CD kosong
      2. sata drivers (ICH9M – amd base model)
      3. Nlite

      kena lakukan proses slipstream:
      Guide to slipstream –

      http://laptop-driver.blogspot.com/2009/10/slipstreaming-guide-to-install-windows.html
      .-= black x´s last blog ..HP Pavilion dv6000 CTO Windows 7 Driver =-.

  51. ello…kan kt web compaq or hp dia kasi list driver…png r kna download sume ker or ade yg kna plh png2..mcm keyboard n mouse pe ntah..dia ade dua driver kna plh satu or dua2..yg lain pon same ker

  52. sy nak driver Compaq CQ40-506TU…cari dah kt web site HP and compaq…tp xde…ade brp jer driver..mmg xckp..

  53. kadang2 ade driver dri xp bley dipakai kat vista..dan etc….try laa dlu..download kat hp.com tu..

  54. ko di cari ga ketemu si lu boong ya :angel: :alien:

  55. linknya error sob.. perlu dibenahi… 😉

  56. bro…ader link yg dead ler…tolong check suma link ek…thx :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:

    1. CQ40:
      ade 2 jenis – intel and AMD
      yang post tu untuk amd model.
      link dead tu sebab HP company buang link tuh, tak tau bakpe, kalo link dead contoh la:
      ftp://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp38501-39000/sp38688.exe

      jadi search kat google SP38688.exe (amik yg kat blakang tuh), then download,

  57. Mana Driver untuk Compaq Presario CQ40 – 621AU??
    Soalnya lagi butuh ne…..!!! :dizzy:

  58. de x driver cq40 337tu??? :cwy: need it!!

  59. cq 40 dpt bluetooth x?

  60. aku memang bengang r bab cari driver ni..thanks bro bg link2 tu sume..cume nk tny UAA tu plh 1 je ke kne dload sume :alien:

  61. der x driver tok webcam cq40…tok win 7..tq

    1. xjumpe2 lg r…lau ad sape2 jumpe leh x tlg gtau carenye…ak da ckup bengang

      1. @myra:pakai windows apa? bg model yg spesifik sikit boleh tak…sbb cq-40 byk jenis

  62. help me im turning green :w00t:

  63. bagaimana cara install win xp ke cq 40 amd?

  64. wah!! memang susah nak cari driver untuk xp ni..
    .-= matdin´s last blog ..Tag Kali Ketujuh =-.

  65. camne nk download webcam mie…
    da bnyk kali da sy buat tp xjd…
    bosanlh mcm ni….xde kew care y senang…

    1. myra says:
      Thursday, May 27, 2010 at 12:04 am

      camne nk download webcam mie…
      da bnyk kali da sy buat tp xjd…
      bosanlh mcm ni….xde kew care y senang…

      mdh je la myra oi…gn je cyber link youcam…search kot gooooooooole

  66. ada yang punya driver CQ 40 520TU? tolong uploadin donk
    thanks before

  67. camne nak install windows xp kat compaq cq40 133ax??????
    sesiape yang ader intaller windows xp yang dah modify ngan sata amd tolong uploadkan!!!!!! aku dah nak mati cari jalan penyelesaian tuk downgradekan ke windows xp….

    please!!!!! kasihani aku… aku hampir nak bunuh diri pasal benda niee!!!!!!!!!!!!!! :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil: :devil:

  68. btl ka kalau nvidia & amd bkn satu gbngn yg sesuai? sbb ada yg kata gbngn chipset amd dgn nvidia g.c blh bt mother board terbakar especially 4 compaq v3000 n cq40 . x sama mcm intel+mana2 g.c.
    hope ada maklum balas.

  69. aku btuh driver laptop compaq presario cq40 amd turion 32bit for win7,,bisa bantu gak??btuh bgt nie

  70. Trackback…

    …Recommended websites…

  71. Trackback…

    …Recent Blogroll Additions…

  72. guy’s i need driver amd compaq presario CQ40-621AU Windows 8 32bit
    so i need fastzzz
    and i download from web amd is’t be install
    so i need help’s guy’s
    ok !!!

Tinggalkan komen anda