Posted on

Cocoon – bypass website yang kena blocked dengan mudah sekali

cocoon

Youtube, Facebook, Hulu kena blocked di? Tidak lagi dengan adanya Coccoon – add-on firefox yang boleh meningkatkan sekuriti pelayaran internet, melindungi privasi anda di internet dan juga membolehkan anda bypass website yang kena blocked di Internet.

Install Coccoon untuk Firefox

1. Coccoon ialah add-on untuk Firefox sahaja. Pengguna Chrome boleh pergi main jauh-jauh (LOL)

2. Compatible untuk Firefox 3.6-5.0 sahaja. Nightly dan Aurora tak disupport lagi buat masa sekarang.

3. Register akaun percuma di Cocoon.com. Selepas itu sila verify akaun anda dalam email.

4.  Install add-on Coccoon di Firefox anda, kemudian restart.

coccoon

5. Selepas itu tekan pada toolbar Cocoon dan kemudian login dengan username dan password anda.

cocoon

6.  Selepas Cocoon siap disambungkan, cuba buka website yang kena block tengok berjaya lepas atau tidak.

7. Menonton Hulu kini lebih mudah dan pantas tanpa perlu proxy atau US VPN yang berbayar. Hanya connect coccoon dan anda boleh menonton ribuan US series secara percuma di Hulu.com.

8. Coccoon juga membolehkan anda terselamat dari cookies tracking dan juga serangan malware dan viruses. Tiada lagi popup haram dan malware keji yang akan serang anda.

9. Secara teorinya Cocoon boleh bypass website yang kena blocked di universiti, sekolah dan mana-mana lagi.

10. Katakan Cocoon gagal berfungsi, sila cuba VPN seperti Tunnelbear dan Hostizzle. Coccoon dikatakan mempunyai teknologi privasi yang direka oleh pihak military US jadi kita boleh percaya pada tahap security mereka.

11. Kalau anda biasa guna Usejump atau Hotspot Shield, saya cadangkan cuba guna Coccoon pula.


Selamat  mencuba! 😀


RELATED POSTS

BACA :  Bypass website yang kena block

40 thoughts on “Cocoon – bypass website yang kena blocked dengan mudah sekali

  1. wooo… berguna ni.. balik hostel nanti blh ak try. 😀

    1. a’ah t nak try gak a tempat aq study..:)

  2. da try…piratebay da boleh bukak…:)))

  3. Bro..minta share bleh?macam best je..

    by the way ada satu lagi servis VPN percuma yang terbaik dan pantas:

    RaptorVPN

    1. raptorvpn dah berbulan aku guna…haha

  4. Cocoon ni support IDM tak? protokolnya tu proxy ke VPN juga?
    (sori tak sempat baca bro..tengah godek blog eins.my ni..heheh)

    1. dia akan redirect traffic guna proxy khas dari server coccoon…kalau streaming jadi eloknya…tapi kalau download mmg kena guna VPN sebab connection dia terhad kepada firefox saja…

  5. weh bro..aku dah try cuba..Alhamdulillah..
    setakat Websense ni selamba je..

    blazing speed, tapi tak support IDM..tak pasti kenapa..
    tengah cuba integrate..

    1. tak support IDM? nak dload dari mana sebenarnya? meh aku cuba try

      1. Wow..ni aku try dari rumah pulak..
        nampaknya cocoon ni sync semua akaun sampai la kepada tempat komen ni..bagus..

        aku cuba download dari mediafire bro..
        hanya sekadar mencuba..apa kata ko plak cuba..
        then kalau mau, kasik inform la camne..

        1. aku test mediafire…boleh…sbb rumah aku memang tidak diblocked…kalau kat U maybe kena blocked…biasa aku guna VPN nak bypass file hosting

  6. asal dia delete semua cookies mozilla aku.. arghhhh!!

    1. Fungsi dia lebih kurang incognito/private browsing cuma lebih advanced lagi

  7. nice nie blk nk try 😀

  8. Oh..ok bro..ko tau tak setting proxy IDM untuk cocoon?

    Contoh kalau untuk Ultrasurf,

    Proxy Host:127.0.0.1 Proxy Port:9666

  9. hahah…mende nie mmg terbaek!!! da try dekat tmt aku study..da xder block2 da…trimas bro!!!

  10. HAHAHAHA…..MMG TERBAEEKKKK!!!!!CREDIT 2 U…HAHAHA

  11. […] ini adalah dikreditkan kepada Jomphp.com Ia diolah mengikut gaya penulisan Mr.Hac. Silakan […]

  12. aku dh cube..
    kat uia mmg xlepas..
    takat nk bkak website je boleh..
    nk bt ape xbole..
    security uia mmg power..
    surender aku..

    1. apa kata ko cuba hostizzle dan tunnelbear? link da bagi dah tu

  13. damn..blog-karisma tu copy paste 100% dari blog aku kot..

    1. apa lg serang terus blog tuh…loser je copy paste 100%

  14. terbaik la broo…huhu

  15. salam…nak tanya ni…saya guna internet schoolnet…masalahnya kalau chat guna yahoo messenger napa tak bole buka webcam…streaming kena block…
    di harap Eins dpt membantu….
    tq

    1. guna vpn boleh solve kot? cuba tunnelbear or hostizzle

  16. Untuk fire fox 4 boleh x??

    1. kenapa takguna firefox 5? boleh je

  17. Salam , bro nk tye skit . Biase kl0 kte bukak youtube kt atas video tu ad kuar icon yg tulis download video .. tp ble kte da gune cacoon ni yg da xkuar mcm mne ye kl0 kte nk download gak video tu ? … thx

    1. Icon amenda bro? downloadhelper ke

      1. Icon IDM kt atas video tu tulis (download this video?)
        lebih kurang cmtu lar .. IDM pye video grabber ni xde ke kt cacoon ni der? sbb sy da ad IDM , biase dye akan kuar icon tu kat atas video yg kte nk download ni lah.. ad solution x bro? (maaf soklan agak kompius)

  18. bukan cocoon saje…ade jgk laman web yg leh lindung kite punye IP adress kite n kite leh masuk ke sume laman web yg berbayar secara percuma di hidemyass.com/

  19. tukar ip address blh bkk block website ke??
    bg link tutorial klu ad.. :sideways:

  20. alamak, nak buka cocoon pun kena block…cmne ni??? help me please

    1. download browser einsfox dah ada built in cocoon

  21. UNKNOWN EXCEPTION !!!

  22. saya nak tanya…mcm saya sekarang belajar di IPTA….sebelum nih memang tak boleh bukak laman web yang diblock….tapi bila saya download cocoon…saya dah boleh tgk laman web yang diblock…tetapi saya nak bertanya…sama ada pihak pentadbiran boleh tak mengesan saya menggunakan cocoon nih????

    1. sepanjang saya belajar dulu, lebih setahun pakai cocoon untuk tengok youtube dan website2 lain…
      rasanya admin takde masa nak kesan2 kot unless user tu abuse ntuk perkara2 yang jenayah dsb

  23. bro, thanks. mintak penyelesaian bagi garena boleh x ? xleh bukak garena sebab Blue Coat Web Filter rasenye. mintak pendapat.

  24. mintak bantuan..sebelum ni guna cocoon tiada masalah untuk log in ..skrg ni bila nak log in dah tak boleh….error unknown..utk pengetahuan proxy setting server dia dah set kepada 172.29.1.18:8088 .. hopefully tuan dpt membantu

Tinggalkan komen anda