Posted on

Clover – Tab Browsing ala Chrome dalam Windows Explorer

clover

Bagaimana jika…anda boleh gunakan fungsi tab pada Windows Explorer (My Computer) seperti mana fungsi tab pada Google Chrome?

Lihat video di bawah untuk lebih jelas :

Clover membolehkan pengguna Windows mempunyai fungsi tabbed browsing sama seakan tab browsing pada Google Chrome :

– boleh buat new tab pada My Computer

– boleh gunakan keyboard shortcut; Control T, Control W dan Control Tab…multitasking dengan lebih cekap dan pantas

– sangat ringan dan tidak melambatkan komputer

– boleh bookmark folder atau direktori dengan pantas

– boleh digunakan pada Windows XP, Vista, 7 dan 8 (32-bit dan 64-bit)

Download Clover daripada laman rasmi : Clover Website | Clover Softpedia


batman trilogy wallpaper

p/s: Sebab ramai tanya, ini link download wallpaper di atas : Batman Trilogy Wallpaper


RELATED POSTS

BACA :  AIMP3 Metro Skin

13 thoughts on “Clover – Tab Browsing ala Chrome dalam Windows Explorer

  1. admin knp xbox music x blh dgr lagu, sblm ni ok je.. sign-in pn dah, tukar region location m’sia pn sama jgk.. ia keluar mcm ni..
    HAVE YOU BEEN TRAVELING?
    YOU CAN USE XBOX MUSIC AWAY FROM HOME FOR UP TO 2 WEEKS.
    TO KEEP PLAYING, MAKE SURE YOU’RE USING AN ACCOUNT THAT MATCHES YOUR REGION.
    DID YOU KNOW? WITH XBOX MUSIC PASS YOU CAN DOWNLOAD YOUR MUSIC FOR UNLIMITED ACCESS ANYWHERE, ANYTIME. PERFECT FOR TRAVELING…

    Get Xbox Music Pass

    1. Microsoft tak bagi guna Xbox Music dekat Malaysia lagi kot

      1. xbox music admin mcm mana pula??

  2. sebenarnya tak perlu guna CLover. Taip je kat kotak alamat tu drive letter partition dalam harddisk kita dan tekan enter.

    contohnya;

    C:

    ataupun

    D:

    automatik ia akan browse file dalam partition tu.

    buat penat korang je nak install Clover, sengaja nak bagi browser tambah lembab.

    1. youdontsay.jpg?

      clover tambah tab browsing dan bookmarking macam chrome…bukan just untuk nak buka folder atau drive…clover tu bukan browser lain, dia macam shell, integrate kat windows explorer…so takkan affect performance

    2. ish, susah ada orang macam ni

    3. Noob level : infinity

      let the stupid with their stupidity

  3. Peh POWER !
    Dah macam guna os Linux pulak…hehe 🙂

    thanks sharing

  4. bro gune windows 8 atau windows 8 theme??

    1. windows 8 pro 64-bit with windows media center

  5. Apakah bezanya dengan program QTTabBar? Harap Admin dapat buat perbandingan.

    1. Clover lebih user friendly…install boleh terus pakai tak perlu configure…lepas tu tab dia sebijik macam chrome, boleh bookmark, control + T untuk new tab, close tab sama mcm chrome

      Qttabbar lebih advanced, banyak features, personally aku suka clover sebab mudah xperlu configure

      1. Terima kasih 🙂 Memperkenalkan satu software bagus lagi! Spt Start Menu XP!

Tinggalkan komen anda