Posted on

Chat via LAN!!!

Bagi pelajar-pelajar yg tinggal di kampus, kebanyakannya mempunyai LAN sendiri untuk bermain game dan berkongsi fail dengan kawan² yang lain.Oleh itu saya ingin berkongsi satu software chat yang berdasarkan Local Area Network (LAN).

1.PopMessenger – software ini membolehkan kita chat dengan kawan² tanpa sambungan internet.hanya perlu sambungan LAN.


RELATED POSTS

BACA :  Pengenalan kepada Sistem Operasi Ubuntu

6 thoughts on “Chat via LAN!!!

  1. chat tanpa smbungan internet tp hanya ngan LAN?..camne tu?..kalu bila wat connection, pastu kuar msg ‘connection limited’ camne?..bleh chat jugak atau tak?

  2. peacemaker, connection tu guna router atau hanya pc ke pc?
    kalau dah ada connection LAN,just install je software ni kat pc awak dan member..then boleh chat..

  3. peacemaker,kalau connection limited,selalunya ada masalah setting kat LAN.try follow tutorial saya untuk setting LAN antara PC ke PC.

  4. kt UIA bdak2 pki VyPress.Lawa skit tp x free la..

  5. Cuba pakai network chat…

    Freeware, interface bagus ada emotikon dll dan sng digunakan…

    http://www.softpedia.com/progDownload/Network-Chat-Download-15870.html

    Promo kat UIA nanti arr…haha 😛

  6. de x software Lan untuk chat skali ngn transfer file?

Tinggalkan komen anda