Posted on

Phoenix Wright, adaptasi permainan video bertemakan peguam ke layar perak

phoenix-wright-movie

Phoenix Wright : Ace Attorney merupakan permainan video ciptaan Capcom bertemakan persaingan antara Phoenix Wright, seorang peguam bela dengan pihak pendakwa raya (prosecutor). Permainan video pertama Phoenix Wright dilancarkan pada 2001 untuk pelantar NIntendo Gameboy Advance dan kemudian dibuat kembali untuk pelantar Nintendo DS pada tahun 2005.

Continue reading Phoenix Wright, adaptasi permainan video bertemakan peguam ke layar perak

Posted on

Tonton Siaran Langsung Sukan SEA 2011 Indonesia Secara Online

tonton-sukan-sea-online

Sekarang berlangsung acara Sukan SEA 2011 di Indonesia, dan bagi mereka yang tidak mempunyai televisyen anda boleh menonton siaran langsung Sukan SEA 2011 secara online.

Continue reading Tonton Siaran Langsung Sukan SEA 2011 Indonesia Secara Online

Posted on

Permohonan Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 2011/ 2012 : Dibuka 15 Oktober hingga 16 November 2011

permohonan uitm online

Permohonan kemasukan ke UiTM Sesi 2012 telah dibuka bermula 15 Oktober hingga 16 November 2011. Anda yang berniat melanjutkan pelajaran ke UiTM boleh lah mengisi borang kemasukan secara online.

Permohonan dibuka kepada :

Continue reading Permohonan Kemasukan Ke UiTM Sesi 2 2011/ 2012 : Dibuka 15 Oktober hingga 16 November 2011

Posted on

Steve Jobs, bekas CEO Apple meninggal dunia (1955-2011)

steve jobs meninggal

Berita yang sangat menyedihkan pagi ini di dunia teknologi, Steve Jobs, bekas CEO Apple telah meninggal dunia beberapa jam yang lepas. Steve Jobs telah lama bertarung nyawa dengan penyakit kanser pancreas yang menyerang beliau sejak bertahun-tahun lamanya.

RIP Steve Jobs – orang yang mengubah dunia teknologi, seorang yang inovatif dan genius sejati.

Continue reading Steve Jobs, bekas CEO Apple meninggal dunia (1955-2011)

Posted on

Ucapan raya daripada pembaca Jomphp

Salam pembaca semua. Sempena Hari Raya Aidilfitri yang bakal menjelang tiba, kami telah membuka peluang kepada semua pembaca Jomphp melalui facebook fanpage kami untuk menyampaikan ucapan hari raya aildilfitri. Kepada yang masih berminat untuk menghantar ucapan samada dalam bentuk grafik, gambar dan video, anda bolehlah berbuat demikian dengan emelkan kepada kami di [email protected].

Ucapan raya daripada saudari Afeeqah Kamarulzaman

kad raya 2011_2

Continue reading Ucapan raya daripada pembaca Jomphp

Posted on

Laman Facebook dan Twitter khas blog Eins.MY

eins facebook

Salam. Dah sebulan lebih saya mengusahakan laman blog Eins.MY – sebuah blog teknologi, gadget dll dalam English dan boleh kata sambutan agak menggalakkan.

Langkah pertama ialah membina trafik terlebih dahulu, terutamanya dalam search engine kemudian baru boleh fokuskan social media. Biasanya saya promo kat page JomPHP sebab lebih banyak jumlah likes. Sekarang saya dah create page facebook dan twitter khas untuk Eins.MY pula.

Blog : http://eins.my

Facebook : http://facebook.com/einsmy

Twitter : http://twitter.com/einsmy

Kalau berminat membaca artikel mengenai gadget, tips, tutorial serta review apps iPhone boleh baca di Eins.MY. Ada juga wallpaper menarik dan sebagainya.

Continue reading Laman Facebook dan Twitter khas blog Eins.MY

Posted on

Pengajaran daripada isu Arlene Tan kepada blogger dan pengguna media sosial

gaysec

Minggu lepas kecoh mengenai pendedahan eksklusif GaySec mengenai Mak Cik Hajjah Sitt Alwuzara. Kononnya suspek utama ialah seorang wanita muda bernama Arlene Tan. Tapi semalam akhirnya GaySec mengakui dan meminta maaf kepada umum dan juga Arlene Tan bahawa mereka tersalah “target”.

Pertama sekali, tabik kepada GaySec sebab berani mengakui kesilapan dan meminta maaf. Namun, akibat tuduhan mereka, ramai orang telah menjadi agen penyebar “fitnah” terutamanya bloggers dan pengguna media sosial facebook dan twitter. Pelbagai maki hamun, sumpah seranah, dan tak kira ugutan bunuh dan bermacam-macam lagi tindakan ekstrem timbul akibat isu ini.

Continue reading Pengajaran daripada isu Arlene Tan kepada blogger dan pengguna media sosial

Posted on

Tema baru sempena genap 500 posts di JomPHP

tema jomphp

Alhamdulillah ! Sedar tak sedar dah genap 500 jumlah posts di JomPHP selama 3 tahun kami menulis blog. Bermula di platform blogspot kami bergerak ke platform WordPress pada hujung tahun 2009 di bawah hosting FIVIO. Sekarang, JomPHP mempunyai purata pengunjung sekitar 100,000 sebulan dan lebih 8000 “fans” di Facebook serta hampir 2 ribu pelanggan RSS feed.

Bagi meraikan post yang ke-500 ini kami membuat keputusan membawakan tema baru di blog JomPHP yang bagi kami lebih segar, kemas dan professional. Sekali sekala terpaksa keluar duit tapi kami rasa ianya berbaloi demi untuk pembaca semua.

Continue reading Tema baru sempena genap 500 posts di JomPHP

Posted on

Pemenang Giveaway WordPress Premium Theme

contest 1

Setiap hari pukul 5 petang kami akan umumkan pemenang giveaway WordPress premium theme. Pemenang pertama ialah saudara Husaini. Sila contact kami nak tuntut premium WP theme ya!

Giveaway #1 : Husaini (26 July 2011)

Continue reading Pemenang Giveaway WordPress Premium Theme

Posted on

Giveaway – 4 premium WordPress theme untuk dimenangi

lifestyle theme

Salam! Demi meraikan fanpage JomPHP yang hampir mencecah 8000 likes kami nak buat giveaway sikit kali ini. Bukan satu, dua tapi empat (4) tema premium WordPress untuk dimenangi. Tema-tema ini sebenarnya tema ada yang saya beli, ada yang dapat percuma dan yang menang contest tapi belum digunakan sampai sekarang. Daripada simpan begitu saja, baik saya buat giveaway untuk semua pembaca setia JomPHP.

Giveaway ini berlangsung dalam tempoh 4 hari : bermula 5.00 PM 25 Julai 2011 hingga 5.00 PM 29Julai 2011. Satu theme akan diberikan setiap hari kepada pemenang. Untuk menjadi yang bertuah memenangi giveaway theme premium ini, anda hanya perlu :

Continue reading Giveaway – 4 premium WordPress theme untuk dimenangi