Posted on

Blackberry Torch – Blackberry tercanggih kini di Malaysia

Dilancarkan secara rasmi pada 4 Ogos 2010, Blackberry Torch 9800 telah menjadi kegilaan dan pujaan pengguna-pengguna Blackberry di seluruh dunia dan juga di Malaysia. Berbanding model sebelumnya, Blackberry Torch 9800 membawakan banyak perubahan yang pastinya memikat hati penggemar gadget dan pengguna sedia ada Blackberry.

clip_image002

Apa yang menariknya dengan Blackberry Torch 9800?

Continue reading Blackberry Torch – Blackberry tercanggih kini di Malaysia

Posted on

Maxis iPhone 4 review (software)

iphone 4

Di entri sebelum ini, saya ada menulis review tentang hardware iPhone 4 dan banyak kebaikan serta kelemahan iPhone 4 telah didedahkan. Biasalah, tiada satu pun benda yang sempurna kat dunia nie, dan gadget popular seperti iPhone 4 juga tidak terkecuali daripada mempunyai kelemahannya.

Kalau anda pergi test iPhone kat kedai mesti anda rasa tak best. Kenapa kah? Ini kerana mengikut pengalaman saya demo set yang ada kat kedai kebanyakan kosong, tiada apps dan games menarik yang dipertunjukkan serta promoter yang boring. Tanya benda advanced sikit dah pening last2 diorang kata iPhone tak boleh buat macam ini, macam itu. Padahal mereka tak research dulu. Dan selepas itu, pelanggan hilang minat dan terus balik.

Sepatutnya, mereka yang menjual iPhone itu haruslah menunjukkan sejauh mana kehebatan iPhone 4, seperti apps yang canggih, gps dan augmented reality, 3D multiplayer games dsb, keupayaan mencari arah kiblat dengan kompas dan banyak lagi kelebihan sebenarnya. iPhone 4 sangat hebat jika keupayaannya dieksploitasikan ke tahap optimum, bukanlah sekadar seketul besi berharga RM 2 ribu lebih yang boleh menghantar SMS dan buat call sahaja.

Updated: Push notifications, location service, sync serta tethering. Komen mengenai kebaikan dan kelemahan software iPhone 4 juga telah ditambah.

Continue reading Maxis iPhone 4 review (software)

Posted on

Maxis iPhone 4 review (hardware)

apple-iphone-4

Ingin tahu perkara menarik mengenai iPhone 4? Juga segala kelemahan superphone yang sangat popular ini? Jom baca review penuh JomPHP mengenai iPhone 4.

Memandangkan Maxis mahukan “fair review” saya akan ulaskan secara mendalam mengenai iPhone 4 dan cuba untuk elakkan daripada bias dan berat sebelah. Jika anda rasa review ini ada unsur bodek dsb, sila komen ya!

Updated: Sampel rakaman video menggunakan kamera depan dan 720p HD video yang dirakam dengan iPhone 4 telah ditambah!

Continue reading Maxis iPhone 4 review (hardware)

Posted on

AdMercu – Satu lagi web pengiklanan online tempatan

Nuffnang, Advertlets, Innity, Google Adsense merupakan nama yang tidak asing lagi dalam dunia pengiklanan online. Disebabkan peningkatan pengguna Internet di Malaysia dan kemudahan pembelian online, semakin banyak syarikat dan perniagaan mengiklankan khidmat mereka di internet. Melihat peluang ini, satu lagi web pengiklanan online telah dilancarkan untuk mewarnai dunia pengiklanan online di Malaysia. Memperkenalkan AdMercu.com.

Continue reading AdMercu – Satu lagi web pengiklanan online tempatan

Posted on

Perlukan website professional? Memperkenalkan Baloot Malaysia Website Designer

Entri ini adalah review berbayar. Sekiranya mahu iklankan website/blog/khidmat anda disini, lawati page ini

Baru-baru ini saya berkesempatan berkenalan dengan Baloot, seorang freelance web designer yang berpengkalan di Balootisme.com. Selain design web, Baloot juga rupanya mempunyai blog yang seangkatan dengan kami yang boleh dilawat disini. Pertama kali melawat Balootisme.com, saya agak teruja dengan designnya yang simple tapi cantik (Gambar dibawah). Bak kata orang putih, eyecatchy. Jadi first time impression saya ialah, Baloot memang seorang web designer yang professional.

Continue reading Perlukan website professional? Memperkenalkan Baloot Malaysia Website Designer