Posted on

Cara tonton video youtube dengan lebih laju

EiNS is listening to: Bunkface – Revolusi.mp3

youtube

Salam kepada pembaca JomPHP! Mesti ada diantara anda semua yang suka menonton video youtube kan? Saya pun suka, seronok juga sekali sekala…tapi setengah video tu saiz besar jadi nak load video tu kena ambil masa lama dan kalau play pun mesti tersangkut-sangkut. Oh, mana nak seronok kalau macam ni?

Nasib baik saya dah jumpa cara untuk tonton video youtube dengan lebih laju, malah boleh download dan convert sekali video itu jika anda mahu.

Caranya ialah dengan menggunakan perisian ini, Bywifi Video Streaming Downloader.

Saya pernah cuba beberapa tips dan perisian untuk accelerate video youtube sebelum ini, tapi hasilnya tidak berapa memuaskan. Namun, selepas mencuba Bywifi, saya rasa bangga dan gembira kerana dapat stream video youtube dengan lancar dan pantas daripada biasa. Even menonton video high quality mp4(&fmt=18) pun lancar.

Download Bywifi Video Streaming Download di sini. Cara setup di sini.Kalau anda dah install, boleh cuba stream video youtube. Bywifi juga menyokong laman video selain youtube seperti metacafe, veoh, myspace, facebook, dan lain-lain lagi.Atau boleh bereksperimen dengan video yang saya embed ini.

 

Lagu Estrella – Stay, kawan saya Jauze suka lagu ni, hari2 dia pasang. So saja nak letak ;). Anda juga boleh download video youtube. Pelayar Internet Explorer (IE) sahaja.Tutorial di sini.

run4

Lupa nak cakap, anda juga boleh transcode (convert) video youtube yang anda download kepada format lain seperti avi, mpg dll. Tutorial di sini.

transcode2

Ok, selamat mencuba. 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Bermain LAN games melalui internet

143 thoughts on “Cara tonton video youtube dengan lebih laju

  1. Kalau anda tak puas hati dengan software ini, boleh cuba Speedbit Video Accelerator

    http://www.videoaccelerator.com/

    1. tak ade kesan lansung (sebab pakai window7 kot) kalu dulu XP setakat clip 10 minit laju juga

    2. bagus nye ada downloadvideo..pengubat hati
      download dulu semua baru tengok

      boleh continue download pulak

    3. salam.kenapa aku dh download movie tapi bila cucuk kt tv langsung tak keluar file tu

      1. ko cucuk kat tv pakai apa?

    4. Mau nambahin buat alternatif gan.
      Agan-agan semua bisa coba aplikasi tubemild, aplikasi ini dikhususkan untuk pemutaran video youtube dengan koneksi lambat kurang lebih 8-10KB/s saja agan udah bisa memutar video youtube dengan lancar tanpa putus2x. Penggunaanya juga sangat mudah 1x klik kanan & 1 kali klik kiri = video diputar dengan lancar tanpa putus2x.

      Silahkan agan2x yang penasaran ingin mencoba aplikasi tersebut bisa cari di google atau kunjungi blognya http://sutikto.blogspot.com

      Terimakasih mudah2an membantu..

  2. kalau dah laju camna plak? hehe. tip anda betul2 berguna.

    Marzuki´s last blog post..Pelekat Hari Ini : Saya Benci

  3. Fast – faster – fastest 🙂

    yg laju bertambah laju la patotnya…hehe 😀

    1. xder kesan pown. tambah lembab ader lah.

      1. lol.ni kes unik nih.orang lain semua makin laju.

  4. hohoho speedbit laju tapi slalu bermasalah… yang ni hmmm belum ada problem, CUMA firefox cam takde effect. untuk IE aje…

    Tim´s last blog post..Send Free SMS Through Yahoo! Mail!!!

  5. Speedbit mmg slalu ad mslah…communication error bla bla..

    Eh accelerate video stream smua browser boleh…aku dah test ngan firefox, ie dan chrome…smua jadi (H)

  6. …Dan Download bukan main laju!
    Trimas Byk Byk EiNS!

    Tim´s last blog post..Send Free SMS Through Yahoo! Mail!!!

  7. um kalau semua browser boleh, Firefox tak keluar die punya toolbar yang suruh download, convert semua tu.

    1. Smua browser dia boleh accelerate video stream…tapi toolbar tu hanya available ntuk pengguna IE…

      tapi firefox user boleh install downloadhelper, cuba tgok screenshot first tu 🙂

      https://addons.mozilla.org/firefox/addon/3006

  8. aku mmg tak reti bab² tiub engkau ni.. 😀 😀

  9. kenape la takde untuk MF 🙁
    tak bestnya mcm ni 🙁 ;-(

    Merah&hitaM´s last blog post..Adobe Acrobat 9 Pro 4u!

    1. Apa MF itu? mediafire?

  10. boleh tahan la laju dia…

    mazuki selangor2u´s last blog post..Lirik Lagu Agnes Monica – Allah Peduli

  11. ye ke ni.. leh caya ke? ehehe.. ok try jap

    Khai´s last blog post..Polis & Mitsubishi Evolution 10 nya (siap sticker)

  12. aku dh lama menggunakan teknik keepvid & clipnabber utk download youtube.. so, aku x amik port sgt dgn software2 download youtube ni.. anyway bro, veoh bkn dh kena block ke utk ip dr malaysia??

    bd fabregas´s last blog post..Lagu Melayu Mp3 Free..

    1. pe barang keepvid lagi… guna extension downloadhelper lah abang.. hehehehe…

      Veoh? boleh sajaaa…. http://ohtiny.com/?jTFU0lxAYt

      hihihi

      Khai´s last blog post..Polis & Mitsubishi Evolution 10 nya (siap sticker)

    2. Pasal veoh aku dah lama tulis artikel nih, tukar ip ko jd ip us,france, itali dll…gna ultravpn

      https://jomphp.com/cara-cara-download-video-dari-veoh-how-to-bypass-veoh-2.html

    3. aku rasa post tu aim dia nak stream youtube laju, bukan software download youtube.jawapn ko nmpak agak bercanggah dan mengelirukan (I)

  13. uiks! tak menjadi.. hurm.. rasa macam bila play video utube, menda tu x main peranan pun….

    ke ntuk IE jer..

    Khai´s last blog post..Polis & Mitsubishi Evolution 10 nya (siap sticker)

    1. Aku rasa bila gna di vista + firefox ada problem sket..

      bila aku guna di xp ok ja ngan smua browser…mmg laju gila ah stream..serius x tipu

      kalau gitu boleh la cuba speedbit video accelerator

  14. ak tak kisah sangat laju ke x. kalu slow ak terus je download melalui keepvid senang cerita

  15. Kadang2 tu ad video kita just nak tengok jap dan bkan ntuk disimpan buat koleksi…so software2 mcm ni penting gak..

    btw ak dh tweak youtube ad link dload siap2…xyah nak keepvid2 dah 🙂

  16. hoho. baru puas hati.

    trimas! (Y) 😀

    alone´s last blog post..It’s Life : yeah. i feel it!

  17. haha . internet dengan P1 , x pyh semua ni . laju je . =)

    asx´s last blog post..Runsing

  18. ade sape bleh terangkan ape beza p1 dgn Streamyx…klau boleh terangkan skali kebaikan dan keburukan streamyx dan p1

  19. p1 WiMax adalah wireless broadband…streamyx ni dsl…kna pakai phone line..

    WiMax baru available kat setengah2 kawasan cam Klang n Kl tapi streamyx dah sluruh malaysia dia cover..

    psl kelajuan x pernah experience yg mana better, tapi ramai kata p1 lagi laju dri streamyx…pakej 1mbps yg p1 jauh lagi lagu dari pakej 1mbps streamyx…

  20. yg ak tau p1 limitkan 20G utk direct download…

  21. rumah awek aku pakai p1.area shah alam.kesimpulan, p1 kat sini sucks, slow, dan selalu down.masa tempoh 2 minggu percubaan, bukan main laju lagi.tengok youtube smooth tanpa perlu setting apa2.

  22. […] tahu cara stream video youtube dengan lebih laju boleh baca post aku di JomPHP – Cara tonton video youtube dengan lebih laju. Boleh download dan convert kepada mp3,avi,3gp dll. Ok keep on reading this […]

  23. t. kasih pasal info ni. gua dah try…bole tahan laju la stream youtube.

  24. ni nak try nie… kalo ok sy dtg lg.. hehe

    mouna´s last blog post..Rahsia Iblis Laknatullah

  25. Ok ja…ak dh update version baru…lg la bertambah laju 😉

  26. Ok dtg la slalu yek…hehe 😀

  27. entry kau yang ini sangat bagus!

    makasih noh.


    Qas

  28. w00t, serius cakap benda ni berkesan. Aku install benda ni pastu pakai firefox, laju je dia loading, perghhhh…. Dan paling menakjubkan aku guna utorrent jugak pada masa yg sama, tapi stream dia cam tak terjejas 😛 .
    Thx for this post man, ble le aku promo benda ni lol.

    whoami´s last blog post..Oricon SINGLE WEEKLY TOP 20 (23/3/2009)

    1. Haha…memang menakjubkan..
      promo jgn x promo :happy:

  29. thank lah,memang power, U are the best :sleeping:

  30. […] ini duration dia 8 minit lebih. Kalau streaming perlahan cubalah gunakan Bywifi Video Downloader. Atau boleh download dengan tekan butang download diatas, bolehlah share dengan rakan2 […]

  31. suma streaming site bole ker?

    Tube 8 bole? :ninja:

    1. Ceh itu yang ko layan? ahaha…
      emm maybe boleh kot…xpernah try :silly:

      1. x pnh try :devil:

        1. aku jarang streaming…
          biasa aku download trus la x kira tube mana2 pun…hehehe

  32. apasal kalau da pakai mcm 1 bulan by wifi ni nak kena the update version file?semak la kat skrin ni..x hlg pla 2..tlg la..uninstll pn x blee. :devil:

    1. Biasa la…install la updates tu, baru bywifi ko jadi latest version….lagi bagus n lagi stable…

      aku dah guna 5,6 bulan ok jek?

  33. cam mn nak install update tu?? :angry:

    1. Macam aku kalau ada update dia akan auto-prompt ntuk install…

      satu cara lagi download kat laman web official, sure yg latest build ada kat sana…

  34. x fhm laaa…cam mn ni?ma c ada lg la skrin 2 . x hlg2 jg

  35. menyesal aku download by wifi ni menyusah kan jer…

    1. Tube Spider youtube video download , search videos in youtube , Integrates search & play , gives preview of videos on mouseover, and more.

    2. Ko x suka bywifi ko try speedbit video accelerator 😎

      1. now mana yg bagus,bywifi or speedbit

  36. maslhnya by wifi ni x ble uninstll cam mn?skrin bodoh update version pn x leh hlg2 benci selalu keluar kat skrin ni bsr pla 2 :devil:

  37. Bywifi Video Streaming Downloader <<< downloader ? gne idm je klu nk dlod all streaming audio/vids

    1. IDM boleh speed up streaming video? X boleh kan? Ini yg specialnya bywifi…korang boleh stream utube atau mana2 tube video dengan lebih laju…sebagai bonus boleh download video dan convert sekali…

  38. bywifi mcm x main kan peranan uda o…first laju gak tgo utube skrg da x ble tgo utube sangkut2..

    1. Streamyx problem kot bro…skang ramai komplen tenet slow gila2

  39. sy x pakai stremmyx…saya pakai broadband maxis 7.2mbps..

  40. lagi 1 by wifi video accelerator ni utk apa?sama ka dgn by wifi video streaming downloader?

  41. ada sapa2 tau download game free psp dr it?

  42. Cara nak download dr youtube mcm ne ek?
    ada cara x?

    1. Err…serius tak tau ke? Dah macam2 guide ada kat internet…

      cuba search “youtube” dalam search box kat atas…

      atau masuk https://jomphp.com/category/youtube

      1. Emm, tau..
        tp semua nye jenis main copy link url dan paste..
        ada lg cara yg lebih mudah ke?
        org ckp guna real player senang, tp akunya laptop x leh install lak real player.. dia x detect bila aku click accept.

        1. Xleh realplayer guna IDM, internet download manager…memang senang nak download video utube 😎

        2. Emm, ye ke..
          So, mana nak dpt software IDM ni? free ke?

        3. pakai realplayer selalu ta habis kadang2 putus pula tak boleh sambung, ulang balik

  43. kenapa bila dh dw tapi xboleh nak play balik…kluar msg “error dgn coding”….
    pastu cube pakai coding pn xleh jgk…

  44. JOIN SEKARANG DENGAN SENang boleh dapat duit

  45. Eins, apa u punya [email protected] nih? mcm hebat jk u ni??

    1. Aku budak degree pharmacy…
      bidang komputer ni hobi jek…aku suka menulis dan berkongsi ilmu 😆

  46. macam mana pula nak upload laju. Aku kecewa tunggu sekerat ari dan dpat eror upload. Lepas tu tukar format wmv kepada flv dan upload. Tiba-tiba selepas 100% processing jadi error.

    1. Nak upload laju memang kena pkai connection yg laju lah…kalo celcom broadband, maxis dan digi broadband dia punya upload rate memang sucks

      1. yang tu semua orang tau, cara lain selain connection laju atau convert video kpd flv?

        1. Tak semestinya kena upload bg jd flv baru upload laju…kalo file asal size besar cuba compress gak jd size kecik…

          dari wmv boleh try pergi format mp4 gak…

          ntuk converter bagus guna lah formatfactory (free) dan total video converter (shareware) :happy:

  47. Emmm…

    Memang bagus tutorial ni. Saya memang banyak menggunakan video yang diupload ke youtube.

    Diharapkan dengan menggunakan perisian ni dapat mencantikkan lagi video saya. Senang orang nak belajar :biggrin:
    .-= Sifu Tajwid´s last blog ..Kaedah Bacaan Hamzah Wasol Diantara Huruf Tanwin Dan Huruf Bersabdu Atau Sukun =-.

  48. rasa-rasanya..kalo kita guna proxy, ada kasi effect tak kat kelajuan video tu nak loading?

    1. Selalunya speed browsing memang effect kalo kita pkai proxy…biasanya jadi makin slow lah
      .-= EiNS´s last blog ..Salam Ramadhan dan selamat berpuasa! =-.

      1. owh.
        patutlah.
        tenkiu..tenkiu

  49. nk download software ni lme gle
    dwnload 2 jam

    1. Aku download x smpai seminit pun software nie?
      .-= EiNS´s last blog ..Besday kawan aku =-.

  50. aq da install software ni tp nape ble aq bkak utube dye tls ”An error occured,pls try again later”
    nape huh??

  51. kecoh nampak mende video ni

  52. jauze tu bf kawan aku. (mumu)
    lew ko kawan dia rupanya.

    kicik dunia neh :biggrin:

    1. Haha…both jauze n mumu pun kawan aku….classmates…

      mmg kecik dunia nie :tongue:
      .-= EiNS´s last blog ..Selamat bercuti dan balik kampung! =-.

    2. eh, hai k.
      macam pelik pulak bila terbaca comment ni.
      k mana eh ni?
      member lama eh?
      hoho.
      😛
      .-= mumu´s last blog ..craving la! =-.

  53. software in open source atau freeware? klu yg berbayar x nak la..

    1. free seumur hidup dan dijamin berkesan 🙂
      .-= EiNS´s last blog ..Cara convert video kepada format telefon bimbit/ipod/iphone =-.

  54. hmm..nk tanya nih…Free downloader manager bleh ke gune utk d.load lgu??

    1. Download lagu atau download laju? sepaptutnya ok je kalo guna FDM
      .-= EiNS´s last blog ..Jadikan blog wordpress anda “mobile friendly” =-.

  55. moshi2 sekarang aku guna Google Chrome, x yah guna software tu pon youtube aku dah laju.

    1. google chrome bleh download youtube skali ke?

      1. Kalau nak download Youtube Videos, guna website ni pon boleh http://www.downloader9.com

  56. cara download video dari metacafe mcm mane ek?
    on9 dowload

    1. Kalau nk download video dr metacafe pon bleh gna downloader9 jgk…
      http://www.downloader9.com 🙂

    2. TRY THIS!NO FAKE…Download Link Here > http://www.ziddu.com/download/8883696/net.Download.Manager.v5.xx.GENERiC.Patcher-byfendy.rar.html Just install,FULL VERSION.. :w00t:
      .-= fendy´s last blog ..7Tweak Pro v1.4.1 =-.

  57. kalau gne google chroome boleh x?

    1. @firdaus:jadi gak kalo pakai chrome

  58. IDM ke? aku pakai avira detect virus laaa

    🙁

  59. Internet doownload manager la EiNs :tongue:

  60. law kite ad broadband pom ley gak ke??sy sebenarnye xbpe phm ar..

  61. hye ulz..i juz join 🙂

  62. ape pasal saya guna chrome lambat gak eh nengok youtube,kew kes b.band lembab.. :blush:

    1. Slow sebab berukband kot…pakai la at least streamyx 1mbps baru la rasa best tgok utube

  63. MACAM MANA NK TENGOK :blink:

  64. nak download BVSD ni nak bayar ker??

    1. xyah bayar…free je la

  65. macamn nak subtitle kat tonton.com ni?? boleh tolong ajar???

  66. saya lebih suka pakai VideoSlurp YouTube Downloader lebih jelas dan free pulak tu boleh copy fail HQ dan mp3 dan juga boleh copy 3 video sekaligus

    1. macam mana mau dowload cepat

  67. mozila x blh guna…n still x laju…dah downloadhelper 2…pas2 nk wat ape???beri tunjuk ajar k

    1. kenapa mozilla xboleh guna?

  68. tak de affect lah bro
    window 7 tak boleh guna ke…..

    1. boleh je guna kat komputer aku? sure dah guna latest version?

      1. hYe eINz…..lEh kNaL tAk??????

        1. nak kenal buat apa???

  69. Wah!!! Bro… Best la idea ko ni…
    Dapat lah tengok utube dgn lancar…. :biggrin:

  70. cmne nk kasi laju ni sebenarnye takley pun nape ??????????

  71. mcm ne nk kasi laju ni takley pun ..
    sebenarnye cmne tak faham la ..

  72. hye sume ley knl sye ngah boring ni ..

    1. aQ nAk kNaL nGaN kOe bLeH????????????

  73. ALAH KORANG NR KECOH ARHHHHHHHH………………

  74. kalau guna opera, bleh dwload utube tak

    1. boleh, ada banyak extension ntuk download youtube guna opera

  75. terima kasih…. :w00t:

  76. xlaju pun..PENIPU BESARLAH!!!! SIAL LA…F**K

    1. Salam…software bywifi nie dah lama, 2009-2010 lagi…now dah 2012 Youtube dah upgrade website dia so software lama tak boleh pakai…
      Kena guna speedbit video accelerator untuk lajukan buffer youtube http://www.videoaccelerator.com/ takpun pakai unifi untuk internet lebih laju…

  77. best ar tgok you tube skrg…tq blog owner =)

  78. download link dah mati…xleh bukak..lg satu aku dah try run bywifi dr website lain.tp cam xde effect je

  79. utk laptop je ker…..pc x leh????

  80. aku buat software baru lgi laju daripada semua yg diatas iaitu “speed accelerator imal” sempena nama aku…. software ni bukan saja melajukan video di youtube tapi di mana2 website yg lh tngk video…. dan blh d gunakn untok smua iaitu chrome,IE,Mozilla F… , dan len2 lgi…… ok buddyz aq blh dlu bye…. 😉

  81. mcm mana nak download video di youtube? Dgn menggunakan Bywifi Video Streaming nin ke caranya bagaimana?

Tinggalkan komen anda