Posted on

Cara menghantar direct mesej secara automatik kepada follower baru Twitter anda

twitt

Jika anda biasa menggunakan Twitter, anda tentunya pernah mendapat mesej seperti ini selepas menjadi follower akaun tersebut.

Thanks for following me.Check out my blog at http://mywebsite.com

Message diatas dikenali sebagai Welcome Message.Welcome Message sangat berguna untuk berterima kasih kepada follower baru anda dan juga untuk mempromosi blog/website anda.Anda boleh menghantar Welcome Message dengan menggunakan fungsi Direct Message di Twitter, tetapi cara ini memakan masa dan memenatkan.Oleh itu saya ingin berkongsi satu tips dimana direct mesej akan dihantar secara automatik kepada follower baru Twitter anda.

Langkah-langkah:

1.Kunjungi Tweetlater dan daftar akaun percuma.

2.Login dengan akaun yang baru anda daftar.

3.Klik pada menu +Twitter

twitt2

4.Masukkan username dan password akaun twitter anda.

5.Tanda pada checkbox Auto Welcome.Sekiranya anda mahu follow follower baru anda secara automatik, tanda juga pada checkbox Auto Follow.Isikan welcome message anda pada kotak Send This Message.

twit4

6.Klik Save dan siap.

Sekarang follower baru Twitter anda akan menerima welcome message secara automatik dan anda juga akan menjadi follower secara automatik.

Banyak lagi fungsi menarik dalam Tweetlater jadi anda bolehlah mencuba sendiri untuk lebih kepuasan menggunakan Twitter.

Jangan lupa follow saya di Twitter cyberflyx


RELATED POSTS

BACA :  Fetch.io – alternatif kepada RapidLeech download laju daripada file hosting

17 thoughts on “Cara menghantar direct mesej secara automatik kepada follower baru Twitter anda

  1. menarik..
    kalau tak auto follow boleh ker?
    sbb aku tanak follow spammer.. haha..
    aku follow dak2 blogger jer..

    menteil´s last blog post..Alamak! Blog Aku Takde Orang Nak Komen!

    1. boleh jugak..ko set jer message tuh..tp ko jangan set auto follow la..follower ko akan dapat message tuh…tp ko tak akan auto follow orang yg follow ko… :cwy:

      |1f34|-|1r3´s last blog post..Some thoughts into Earth Hour

    2. boleh je tak nak on auto follow.tapi aku on auto follow 😆 😆

  2. good info.. tapi mcm mls aje nak pakai… tapi betol gak kata menteil, takleh ke takmo auto follow? satg penuh spammer… :getlost:

    Kill-Vearn´s last blog post..5 Websites You Might Want to Know

  3. hoh .. aku terus daftar Tweetlater nih
    dan x ‘on’kan pun fungsi auto follow tu

    TQ 🙂

    hydir´s last blog post..Ferguson may retire next season

  4. menarik…aku lama dah nak tahu..tapi malas nak menggoogle..hehe…time tak busy…langsung tak ingat pulak..

    |1f34|-|1r3´s last blog post..Some thoughts into Earth Hour

  5. tak aktif lagi guna twitter ni
    sebab asyik sembang sendiri je haha 😆

    Hamid´s last blog post..Kisah Kejayaan Surirumah RM7000 & Remaja RM14000

  6. twitter ni cam menarik tapi bila dah lama guna macam tak menarik jerr :getlost:

    hady´s last blog post..Earth Hour – tunjukkan komitmen anda

  7. saya dah follow cyberflyx..
    info yg sagt bergune nih..
    nak g buat skang gak..
    :blink:

    Jaws´s last blog post..Betul Ke Boleh Buat Duit di Internet?

  8. Sangat berterima kasih utk ini.

    :wub:

    nazra´s last blog post..Private Company Limited

  9. I recently came across your blog and have been reading along. Thank you for writing this article that I have enjoyed reading.
    Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

    Regard

  10. baru lagi guna twitter dan info yg berguna untuk aku. thx a lot

  11. info yg berguna..thanz.

    amat mudah digunakan walaupn 1st time guna agak konfius sikit.
    :tongue:

  12. uhh…baru ku tahu…

  13. kalau auto follow letih jugak…la..bayangkan bila artis on kan benda nih..

    azab la.. dah tak best..

    welcome msg best..mmg kena cuba…

  14. kalau auto follow letih jugak…la..bayangkan bila artis on kan benda nih..

    azab la.. dah tak best..

    welcome msg best..mmg kena cuba…

  15. alamak,. perlu bayar nak guna,. kalau free tak per la jugak,.. T-T

Tinggalkan komen anda