Posted on

Cara mencari link direct download movie & tv series (Adrive links)

Adrive merupakan salah satu penyedia online file storage yang agak popular dan baru, cuba menyaingi Rapidshare dan MegaUpload.Walaupun masih baru, mereka mempunyai beberapa kelebihan yang pastinya memikat hati pengguna.

Antaranya termasuk :

1.Maxima storage sehingga 50gb.

2.Resume download, support download manager (IDM etc), full speed download walaupun tanpa akaun premium

3.Maxima 2gb saiz untuk setiap part.Rapidshare hanya maxima 200mb.Oleh itu hanya perlu mendownload satu file sahaja untuk movie, tv series, dll.

Apa yang menarik, telah banyak movie dan tv series popular seperti Prison Break, Heroes, boleh didownload menggunakan adrive.Berikut saya kongsikan sedikit tips yg saya gunakan untuk mencari Prison Break.

Cara-cara:

1.Masuk Google.com

2.Taip mengikut format ini : prison break adrive links

adrive

3.Cubalah mengexplore hasil carian anda yang mempunyai adrive links.

Bonus :

Berikut merupakan hasil carian saya.

Prison Break Season 4 dan Heroes Season 3

Selamat mencuba 😉

p/s: eh ni kira warez ke?alamak!


RELATED POSTS

BACA :  Download EinsFox – portable Firefox Aurora dengan modifikasi penuh dan pelbagai fungsi menarik

27 thoughts on “Cara mencari link direct download movie & tv series (Adrive links)

  1. Cara mencari link direct download movie & tv series (Adrive links)…

    Apa yang menarik, telah banyak movie dan tv series popular seperti Prison Break, Heroes, boleh didownload menggunakan adrive.Berikut saya kongsikan sedikit tips yg saya gunakan untuk mencari Prison Break….

  2. biasanye aku taip “adrive”:heroes sebagai contoh dalam google search box tu. korang boleh gak tukar heroes tu untuk apa-apa cerita or ware yang lain.

    yang penting

    “adrive”:nama filem atau tv series atau warez

    dan tekan enter.

    untuk file hosting yang lain pun aku guna cara yang sama. Contohnya

    “mediafire”:nama file.

    tapi masalah adrive ini, nak buleh ke download nye payah. Satu hari mungkin korang buleh dapat sekali download je. Mungkin pasal ramai sangat guna.

    Tapi kalo dah dapat download, speed muat turun sangat PAWAA~~

    sekadar berkongsi pengalaman mendownlaod sejak umur 12 tahun.

    darkk´s last blog post..Penat & Malas

  3. info tambahan

    jika anda mencari website yang menyediakan pelbagai link download dari file hosting yang berbeza-beza.

    Saya rekemen

    http://iwillsearch4u.com/

    darkk´s last blog post..Penat & Malas

  4. belum pernah try downlaod movie/tv stuffs ni… pastu play guna apa? maaf soalan bodoh… haha… tp dari tak tau lebih baik tanya kan…

    shaxx´s last blog post..Post and Get Paid

  5. shaxx, boleh guna-guna video player mcm Windows Media Player asalkan ada codec.Takpun download je K-Lite codec pack dan selamat melayan 🙂

  6. Download aje K-Lite Mega Codec Pack, lagi berbaloi.

    darkk´s last blog post..Cerpen Yang Bersambung

  7. yoooooooooooo00000000000!!!
    TQ

  8. salam..Aku minat nk download one piece amnga,kt ne bleh download.baca kt internet x puas. (H)

    1. Stoptazmo.com direct download manga…

      gotlurk.net boleh download manga guna mIRC…

  9. Aku juga tidak terlepas ingin berkongsi sesuatu…

    Tidak tahu jika ia sudah ada atau aku yg ketinggalan.. Ape yg aku tahu, pencarian untuk dwload melalui RapidShare lebih mudah dgn melalui RapidLibrary.com. Boleh cuba di http://www.RapidLibarary.com dan search di ruangan disediakan. Tq~

  10. Lebih baik tak perlu install codec pack (apa-apa jenis pun) ke dalam computer korang, sebab codec akan merosakkan sistem cthnya akan conflict dengan windows media player ata DVD player korang.Yang paling senang download je VLC media player atau KM player. Dua contoh player ni boleh memainkan apa2 jenis video yang korang ada. (.avi, .mp3, 3gp, .flv..etc etc).

    So the main point tak ya install codec pack. Kalau yang ada laptop tu sapa2 yang pernah minstall codec sometimes terjadi laptop sound jadi slow. sebab codec ni dah ubah setting xvid & ac3 laptop anda.

  11. Aku pon guna KMplayer 😉

    Smua format play, dh la player cun, fungsi mcm2 ada, xde konflik pon…

    1. Km player mane nak crik yer..
      hehe

      1. search je kat google “kmplayer download” 🙂

        1. Bro apasl x leh register hha>>>
          ???????
          TLG Me pLS!! 🙁

  12. Looking for file search engine? My advice is sharesdigger.com Information is placed in the optimal way, so you’ll find what you need for sure.

  13. The file you are trying to access is no longer available publicly.

    Please contact the user who has shared this file with you

    apsal asal nak aku donlot je ada cam tu?? sodih…

  14. naper sy x leh download dari adrive yer
    pelik tul ?

  15. salam.. saje melawat. blog yg menarik. aku pun nak kongsi tips yg menarik. cam nk cari movie prison break, taip kat google:
    prison break site:adrive.com
    @
    prison break site:mediafire.com

    selamat mencuba! :biggrin:

    1. Haha…
      aku memang dah lama tau psl tu 😉

  16. nak tnye nak download movie sepah aidilfitri…mcmne?

  17. salam 1 dunia..tahniah info amat bergunaa..dunia mmg beast

Tinggalkan komen anda