Posted on

cara mematikan fungsi grouping pada taskbar

Pernahkan anda membuka banyak window/program dan windows automatik mengroupkan mereka pada taskbar?Contohnya seperti gambar dibawah :

Bagi saya fungsi ini sangat annoying dan saya akan matikan dengan segera setiap kali saya menggunakan mana-mana komputer.

Berikut merupakan cara untuk mematikan fungsi grouping pada taskbar :

1.Klik kanan pada taskbar dan klik Properties.

2.Uncheck pada kotak “Group similar taskbar button”

 

3.Klik OK dan siap!

p/s : Gambar no 2 tu google je.duduk kat cc je menaip artikel ni.harap maklum 😛


RELATED POSTS

BACA :  Fungsi terbaru diperkenalkan dalam Windows 8 Developer Preview (Bahagian 2)

3 thoughts on “cara mematikan fungsi grouping pada taskbar

  1. bagi saya fungsi ni pun memang menyusahkan. saya lebih suka terus nampak nama folder2 kat bawah tu. terima kasih bagi tunjuk ajar. 🙂

  2. aku tak suka dalam “goruping” ni…kalau dah buka banyak …takda “grouping” semak lak.. :-t

  3. kalau tak nak semak kat taskbar,boleh cuba tabbed window explorer 😉

Tinggalkan komen anda