Posted on

Cara integrasikan Download Manager pada Google Chrome

chrome downloadhelper

Ramai yang guna Google Chrome pasti mengalami kesukaran bila nak download sesuatu, sebabnya Chrome tak ada fungsi integrate dengan download manager popular macam IDM dan Orbit Downloader. Firefox pula boleh menjalankan fungsi ini dengan senang dengan adanya FlashGot.

Sekarang, Google sendiri dah keluarkan extension khusus untuk pengguna download manager integrasikan pelbagai jenis download manager di dalam Chrome.

Anda hanya perlu install extension Download Helper (by Google) untuk Google Chrome.

google downloadhelper

Lepas ini pilih download manager yang anda hendak integrasikan.

download helper for chrome

Selesai sahaja, mudah bukan!


RELATED POSTS

BACA :  Iklankan web anda dengan iklanpro.net

25 thoughts on “Cara integrasikan Download Manager pada Google Chrome

  1. […] This post was mentioned on Twitter by einztrigger, KFZoom, Khairul, Azam, Paan Jr and others. Paan Jr said: RT @einztrigger: Cara integrasikan download manager pada Google Chrome http://goo.gl/1hPhE http://fb.me/Rpj3fse1 […]

  2. wow! ni yang best ni, nak try la…. 🙂

  3. Info yg ringkas & berguna. Extension yg sgt diperlukan…

  4. google chrome dengan firefox mane bro lg suka pakai?

    1. dua2 ada kelebihan dan kekurangan masing2…

      kalau browsing pkai chrome, kalo blogging, kerja2 web etc kena guna firefox

  5. haa inilah yg ku cari bro….sbb nk download nota xleh je…pdf fail tu detect..tanx bro

  6. tak ada masalah ke?? sebelum nie aku pakai advanced integration 2 mst chrome ak slalu crash..

    1. xyah pakai advanced integration kat IDM, nanti chrome crash

  7. huhu, menarik ler..thnks sbb berkongsi

  8. ada alternative untuk osx tak?

  9. aku lebih suka firefox.
    bagi peminat chrome.
    gunakan chrome untuk
    muat turun ye.

  10. kalau firefox versi baru boleh integrate dgn idm?macam tak boleh je :cwy:

    1. flashgot kan ada? aku pkai rilek je

  11. IDM tu sndrik bukan ke da ade advanced browser intregration? saye gune chrome xpnah lak crash gune IDM…

    1. Advanced browser integration IDM tak best langsung…takde option nak download link pkai idm sebaliknya akan dicapture…

      most of the times x reliable, byk download link tak dapat capture…dan yg dapat pun kuar access denied apa jadah…

    2. dah try integrated dengan chrome tapi chrome selalu crash. frustated betul :dizzy:

  12. Maklumat yang sangat bagus, memang dah lama mencari cara untuk extension Download Manager untuk Google Chrome sebab selalu guna Chrome, lebih mudah. Terima kasih.

  13. akhirnya ada jugak extension idm untuk chrome. penat kot dari dulu right-click and copy download link.. :biggrin: thx for sharing info eins!

    1. mike ko xtanya aku.. dekat je dgn ko..:))

    2. Haha aku dlu pun slalu right click copy link download msuk IDM, dah ada extension nie senang sket

  14. Bro,extension ni da xde la dlm chrome web store.Bro leh bg suggestion extension yg same mcm ni? thanks!

Tinggalkan komen anda