Posted on

Cara hantar notification kepada ahli facebook fan page anda

Facebook fan pages amat berguna untuk menarik trafik dari Facebook ke website anda. Selain itu, anda juga dapat membina identiti dan brand website anda melalui facebook. Jika anda mempunyai post baru yang ingin dikongsi bersama pembaca anda, menghantar notification merupakan cara berkesan. Ikuti tutorial ringkas ini mengenai cara menghantar notification kepada ahli facebook fan page anda.

fan4

Langkah-langkah:

1. Pergi ke facebook fan page anda.

2. Klik pada edit

fan1

3. Klik pada Marketing dan klik send an update

fan2

4. Penuhkan subject dan message yang anda mahukan dan klik send.

fan3

Selamat mencuba 😉

p/s : Jangan selalu spam fan anda dengan notification 😀


RELATED POSTS

BACA :  Dora MY–Laman komik Doraemon Malaysia

13 thoughts on “Cara hantar notification kepada ahli facebook fan page anda

  1. aku xbuat fan page..buat group je..sng ckt..kalau fan page untuk org2 yg dh femes bleh la.mcm jomphp.^_^

    1. kelebihan group dia boleh hantar message masuk inbox. hehehe

  2. aku buat page tp tak pernah pon buat camni.. huhu

  3. kadang2 boleh lah kot..kalau selalu..takut fan boleh jadi kipas pulak :cwy:

  4. Kalau artikel bermanfaat, okey je kot cuma xleh wat selalu kan.. dlm seribu fan… bukan sume baik ati nk terima notify dri kita… huhu

  5. aku dah try weh.
    tak ada notification pun

    :'(

  6. nice …
    buleh try nie…hehe

  7. haha..
    kekadang aku selalu dapat update dari page2 aku like..
    tapi aku pernah hantar update sekali jer so far,
    sebab aku tanak nanti wat cam spammer plak..

  8. Terima kasih utk tips ini. Semudah itu aje ghopenya ;D

  9. Eins,kalau letakkan link artikel terbaru blog di wall fan page kita ok tak?Adakah setiap yang like fan page kita akan dapat baca link tersebut?

Tinggalkan komen anda