Posted on

Cara download rapidshare dan megaupload premium guna IDM

EiNS is listening to: Stacy – Gagap.mp3

rslogo  megaupload logo

Ramai juga yang tanya saya, macamana nak download dari rapidshare dan megaupload menggunakan Internet Download Manager (IDM) jika ada username dan password (premium user). Pakai official tool memang slow banget, kadang2 crash. Sangat tak best.

Jadi saya buat tutorial ini, harap2 dapat membantu ramai pengguna IDM dan premium user rs dan mu. 😉

Buka IDM dan ikut setting seperti dalam gambar.

rapidshare idm

(RS PREMIUM USER) Masuk Options > Site Logins > New. Tambah *rapidshare.com pada kolum http:// diikuti username dan password rapidshare premium anda.

megaupload idm

(MU PREMIUM USER) Masuk Options > Site Logins > New. Tambah *megaupload.com pada kolum http:// diikuti username dan password megaupload premium anda.

Kalau hendak batch download (download banyak2 link serentak) anda perlu activatekan direct download option dalam setting account rapidshare atau megaupload anda. Saya cadangkan anda install extension flashgot untuk firefox.

Contoh: anda mahu download satu movie dengan 8 part, highlight link download tersebut dan tekan right click mouse, “flashgot selection”. Rujuk gambar.

flashgot rapidshare 2

Pilih link untuk didownload. Senang kan?

flashgot rapidshare 3

Itu sahaja. Selamat mendownload 🙂


RELATED POSTS

BACA :  Cara download tv show dari web TV3, ntv7,tv8 dan byk lagi!

27 thoughts on “Cara download rapidshare dan megaupload premium guna IDM

  1. satu info yang sangat berguna bagi pemilik akaun premium.. namun aku takde pulak akaun premium ni… sape2 nak taja aku? hahaa…

    nice job! (Y)

    Merah&hitaM´s last blog post..Adobe Acrobat 9 Pro 4u!

    1. kalo rs premium aku bli rm30…mhl ke murah ek? tu ntuk sbulan…kongsi la 2,3 orang…bkan ari2 guna pon..

      Time cuti2 sem boleh la beli bro…bleh sedut pape ikut suka ja…download sampai hard disk penuh..huhu

      EiNS´s last blog post..Sepah Juara Raja Lawak musim ke-3

      1. boleh dapat murah lagi tu..
        aku slalu beli RM20 je.plg murah, RM18…

        sbb aku kaki download, so mmg xkisah pn mmbazir utk premium akaun.sehari msti cukup kuota download, tu yg xleh nak kongsi ngan mmber.huhu

        anyway, aku mmg mncari tips ni.sblm ni pakai orbit downloader, n mmg puas ati.nak try tgk IDM lagi mantap ke x.. 🙂

        spa.tt´s last blog post..Selamat Tinggal…

  2. Software download direct ekk…penah try ad yg jadi..tp kbnyakan download jd corrupted..hmmm :-S

    EiNS´s last blog post..Sepah Juara Raja Lawak musim ke-3

  3. akaun premium aku pun guna yg org je, satu jam da mati sebab masing2 pakat download. haha, kalau ada 7 part mesti sempat 4 part je.

    tp idm mmg best.

    Marzuki´s last blog post..Pelekat Hari Ini : Saya Benci

  4. bagi kaki download runcit runcit seperti aku nie..tak guna rs rapidshare premium pun dah okay..walaupun setiap pas setel satu dload tu kne tggu 15 minit..

    aku hanya pileh server teleglobe dan speed 100++ kps hanya berlegar..

    ikut atas masa jugak..:D tapi premium mmg best..

    darkk´s last blog post..10 Komen, 10 Hari, 10 Cerita – Tiga

  5. mner nk dpt rs premium murah utk sebulan

    1. G tnya bro spa.tt kat amiraizudin.com dia kta biasa dpt rm18-rm20 ntuk akaun rs premium sbulan

      1. email aku klau ade yg murh 2.
        n cmne nk wat

        1. apa email ko? x tinggal email pun?

  6. apsal aku donlod dari megaupload ada byk file corrupt?
    awal2 je yg elok..nape ek?premium ni baii… :angry:

    1. Aku guna elok je nie…cuma speed je slow nak mampus…

      xtau server megaupload atau streamyx yg problems…tu mungkin bleh jd corrupt gak tuh

  7. sesaper tau nak beli kat maner megaupload premium memurah bley gtau aku ([email protected])

    1. Gi cari kat lowyat.net ramai orang jual akaun MU yg murah2 😀

  8. 🙂 sesaper ajarkan aku mcm maner nak dapatkan acc premium rs dan terangkan cara2 dari segi pembayarannye ok bleh tak?????pening kepala asyik tukar proxy je

    [email protected]

    1. aku pun masih tercari-cari macam mana nak dapat kan acc premium rs~~ada sesiapa yang tahu tolong terang kan“
      yang penting murah,jimat dan mudah
      .-= papa-itam´s last blog ..wayang pacak =-.

  9. sesaper tau nak beli kat maner megaupload ngan rapidshare premium memurah bley gtau aku (

  10. sesaper tau nak beli kat maner megaupload ngan rapidshare premium memurah bley gtau aku (

    [email protected]

  11. macam mana nak beli nak beli rapidshare premium,selain gunakan kad kredit

  12. […] tahun lepas saya ada tulis tutorial ini, mungkin ada boleh baca balik jika berminat? https://jomphp.com/cara-download-rapidshare-dan-megaupload-premium-guna-idm.html Selamat mencuba! […]

  13. Title…

    Wow, I’m so delighted that I landed on this site, great info here! 8>)…

Tinggalkan komen anda